Καχύποπτος ένας στους τρεις Έλληνες για τις ΜΚΟ

07aa2f9aed3bda2c86c008976634f0cf_XL

Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari για λογαριασμό του Χαμόγελου του Παιδιού - Οι ερωτώμενοι ανέφεραν ότι ζητούν από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  διαφάνεια, έλεγχο, απόδειξη έργου και αξιοπιστία

Ένας στους τρεις Έλληνες στέκεται με σκεπτικισμό και καχυποψία απέναντι στο έργο των μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Focus Bari για λογαριασμό του Χαμόγελου του Παιδιού.

Οι ερωτώμενοι ανέφεραν ότι ζητούν από τις ΜΚΟ διαφάνεια, έλεγχο, απόδειξη έργου και αξιοπιστία. Επίσης, το 65% των ερωτηθέντων προσφέρουν επιλεκτικά και σε μεμονωμένες περιστάσεις βοήθεια, το 24% δήλωσε ότι βοηθούν φορείς σε τακτική βάση και το 11% έχουν επικριτική στάση απέναντι στο έργο των ΜΚΟ. Το Χαμόγελο του Παιδιού θεωρείται από το 53% των ερωτηθέντων, ότι διεξάγει το πιο σημαντικό έργο μεταξύ όλων των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Επίσης, επτά στους δέκα δήλωσαν ότι έχουν προσφέρει στο παρελθόν κάποιου είδους βοήθεια στον οργανισμό (η πλειοψηφία με αποστολή SMS ή οικονομική υποστήριξη).

Επιπλέον, ένας στους δύο δήλωσε ότι γνωστά τους πρόσωπα έχουν ωφεληθεί από τη δράση του Χαμόγελου, το 37% ότι έχει ωφεληθεί συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο και το 13% ότι έχουν ωφεληθεί οι ίδιοι ή κάποιος δικός τους. Οι πιο γνωστές δράσεις του οργανισμού είναι η συντήρηση των σπιτιών (61%) και τα κέντρα στήριξης (45%). Το 95% δήλωσε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού προσφέρει ουσιαστικό έργο στην ελληνική κοινωνία, το 87% ότι έχει τη δύναμη να κινητοποιεί τις Αρχές και τον κόσμο, το 85% ότι είναι ένας οργανωμένος φορέας που δουλεύει σωστά, το 79% ότι δραστηριοποιείται σε ανάγκες που δεν καλύπτονται από άλλους φορείς, ενώ το 75% το χαρακτήρισε ως τον πιο αξιόπιστο μη κυβερνητικό φορέα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από δύο έρευνες που διεξήχθησαν, μία ποσοτική τον περασμένο Απρίλιο σε δείγμα 600 ατόμων ηλικίας 18-74 ετών σε όλη την Ελλάδα και μία ποιοτική ένα μήνα νωρίτερα σε δείγμα 24 ατόμων 18-65 ετών στην Αθήνα. Στόχος ήταν η διερεύνηση της στάσης και των απόψεων της κοινής γνώμης για το έργο που προσφέρει ο οργανισμός.

Εξάλλου, σε έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης του Χαμόγελου του Παιδιού που διεξήχθη για το 2017, αναδείχθηκαν τα πιο ουσιαστικά ζητήματα που προέκυψαν από διάλογο του οργανισμού με τα ενδιαφερόμενα μέρη του, δηλαδή τους εργαζόμενους, τους εθελοντές, τα μέλη, τους ωφελούμενους, τους συνεργάτες, τους χορηγούς, την Πολιτεία, την επιστημονική κοινότητα, τα ΜΜΕ και την ευρύτερη κοινωνία. Από τον διάλογο προέκυψαν ως τα σημαντικότερα ζητήματα, η ηθική και ακεραιότητα, η ηθική εύρεση πόρων, η οικονομική σταθερότητα και υπεύθυνη κατανομή και διαχείριση πόρων, που αποτελούν και προτεραιότητες του οργανισμού.

Σημειώνεται ότι το Χαμόγελο του Παιδιού, υποστήριξε το 2017, 90.765 παιδιά και τις οικογένειές τους στους τομείς της βίας, της υγείας, της φτώχειας και της εξαφάνισης. Οι τρεις γραμμές υποστήριξης του οργανισμού έλαβαν 263.863 κλήσεις. Το 2017 το Χαμόγελο του Παιδιού ανέπτυξε περαιτέρω κάποιες από τις υφιστάμενες δράσεις του, ενώ υλοποίησε και μία νέα, την παιδιατρική κατ' οίκον νοσηλεία για παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα και η έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης του οργανισμού για το 2017, παρουσιάζονται απόψε σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τα 23 χρόνια δράσης του Χαμόγελου του Παιδιού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Ουστττττ

Χαχαχα τα χαμογεκο του παιδιυ που ειχε βγαλει αμπερ αλερτ για 35 χρονο και τον ειχαν δηλωμενο ανηλικο!

ΠΘ δεν εχουμε το δικαίωμα να πούμε την άποψη μας και κρύβεις τα σχόλια;

Όλες οι φιλανθρωπικές οργανώσεις ειναι απάτη. Ζητιανεύουν απο τον κόσμο χρηματα για καλο σκοπό και Καλα....

Ωρα να ξυπνησετε

Δεν υπαρχει φιλανθρωπια. Ολα για το χρωμα του χρηματος γινονται. Φιλανθρωπια μπορει να κανει καποιος απο μονος του και με δικη του θεληση, χωρις να ζητιανευει λεφτα απο αλλους για να τα χρησιμοποιηση για καλο σκοπο

Φανή

Τελικά πλάκα πλάκα, οι μόνοι (σχεδόν) που κάνουν σωστά τη δουλειά τους είναι οι πρόσκοποι! Που ΔΕΝ εχουν δημόσια χρηματοδότηση. Και που είναι οι μόνοι που ξέρουν να ακολουθούν σωστά οδηγίες!

Όχι καχύποπτοι...

Σίγουροι!!!

Εθνοφυλακή

... ναι γιατί οι άλλοι 2 τους εμπιστεύονται με κλειστά τα μάτια χααχαχαχαχαχαχαχ

Μαρία

Λογικό που υπάρχει καχυποψία... στο όνομα της φιλανθρωπίας μπορεί να κρύβεται η κάλυψη οικονομικών αναγκών δίχως προϋποθέσεις όπως πτυχία, επαγγελματική εμπειρία και φόρτο εργασίας. Πιστεύω ότι θα ήταν καλό κάποια ανεξάρτητη αρχή να εξέταζε τις ΜΚΟ και να δημοσίευε αναλυτικά το παραγόμενο έργο με μετρήσιμο τρόπο, έσοδα - έξοδα, έργα που επιτελούνται και πως καλύπτουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες όλοι οι εμπλεκόμενοι με την ΜΚΟ καθώς και τις μεταξύ τους σχέσεις. Ειδικά τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια και έχουν προβολή από τα ΜΜΕ, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε επακριβώς το έργο που παράγουν και πόσο στη πραγματικότητα συνεισφέρουν στις ανάγκες των ωφελουμένων - πόσο αλλάζει η ζωή αυτών για τους οποίους επικαλούνται την οικονομική στήριξη όλων μας σε τύπου "βοηθήστε μας να βοηθήσουμε" και πόσο στη κάλυψη των αναγκών αυτών που βιοπορίζονται μέσω της φιλανθρωπίας.

ONNEΔITHΣ

@20:33: Φίλε δεν έχεις δίκαιο, ο Koύλης και η οικογένεια Mnτσoτάκη με τις 2 ΜΚΟ που έχει (ΑctionΑid & Solidarity Νοw) μπορεί να κovoμάνε ένα κάρο λεφτά κάνουν όμως πολύ καλή δουλειά και αποδίδουν έργο! Μόνο τα καιvούργια ερκοντίσιον στα πoλυτελή κοντέινερ που θα τους έχουν είναι inverter SIEMENS με ψύξη θέρμαvση!

Έπρεπε

να είναι 3 στους 3....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fotia1

Στην περιοχή Κάστρο το αρχικό μέτωπο - Πολύ κοντά σε κατοικίες - Ενημέρωση της πυροσβεστικής στην αστυνομία να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας κάτοικοι, ώστε να εκκενώσουν, αν κριθεί απαραίτητο, τις οικίες τους

4
korydallos

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους - Για την επιχείρηση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Επόπτης, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής

ste--2-thumb-large-thumb-large

Η γραμμή θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, θα περνάει από την Κυψέλη, τα δικαστήρια, τα Εξάρχεια, τον Ευαγγελισμό, την Πανεπιστημιούπολη, τα Ιλίσια και θα καταλήγει στου Γουδή

xristodoulidis

 Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να περνούν συστηματικά στην κατοχή οίκων δημοπρασίας του εξωτερικού, κυπριακά αρχαιολογικά αντικείμενα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη