Οργή στην ΕΛΑΣ για τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών και τη στάση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Οργή στην ΕΛΑΣ για τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών και τη στάση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Να... προσέχουν τον εαυτό τους κάλεσε τους αστυνομικούς η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα και εξήγγειλε την εφαρμογή δόγματος μηδενικής ανοχής - Οργή των αστυνομικών για τη στάση του υπουργείου στις προκλήσεις και την επιλογή να μην γίνουν συλλήψεις αντιεξουσιαστών στο Πρωτοδικείο

astinomia_main
Να προσέχουν τον εαυτό τους και να εντείνουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους, κάλεσε τους αστυνομικούς η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, την ώρα που η ΕΛΑΣ βρίσκεται στο... έλεος των αντιεξουσιαστών.

Λίγα εικοσιτετράωρα αφότου μέλη του Ρουβίκωνα υπέβαλαν άνδρες της ΕΛΑΣ σε ...εξακρίβωση στοιχείων, αστυνομικοί έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού από αντιεξουσιαστές μέσα σε αίθουσα του Πρωτοδικείου της Αθήνας, με αποτέλεσμα τρεις αστυνομικοί να καταλήξουν στο νοσοκομείο. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η κ.Παπακώστα , υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις - «δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις», είπε χαρακτηριστικά καλώντας μάλιστα τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», ενώ πρόσθεσε ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».


Παπακώστα Συνέντευξη



Την ίδια ώρα πάντως, συνδικαλιστές αστυνομικοί, όπως ο γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Σ. Μαυροειδάκος, δήλωνε στην τηλεόραση του Alpha ότι δεν δόθηκε καμία εντολή για συλλήψεις αντιεξουσιαστών που πρωταγωνίστησαν στην άγρια επίθεση που έστειλε στο νοσοκομείο τους τρεις αστυνομικούς. Αναρωτήθηκε μάλιστα, αν θα γίνει έρευνα γιατί δεν έγιναν συλλήψεις. Μάλιστα, συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι αξιωματικός που ήταν παρών απέτρεψε τους συναδέλφους του από το να προχωρήσουν σε συλλήψεις.  
Την επίθεση εναντίον των αστυνομικών στο Πρωτοδικείο καταδίκασε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.  Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για την ανυπαρξία, όπως σημειώνουν, των αναγκαίων μέτρων, τονίζοντας πως ο ίδιος ο αστυνομικός, είναι απροστάτευτος και αποδέκτης συνεχόμενης βίας. Μάλιστα, όπως λένε, τέτοιου είδους περιστατικά, δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, γι’ αυτό και δεν υπήρξε, ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών.

Κλείσιμο
Σ. Μαυροειδάκος Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών στον ALPHA

Ωστόσο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι για την υπόθεση της εξακρίβωσης στοιχείων αστυνομικών από μέλη του Ρουβίκωνα η αστυνομία κάνει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν -εκτός από τον προφανή και πρωτοφανή διασυρμό της- έχει διαπραχθεί αδίκημα. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας εξετάζεται το βίντεο που ανήρτησε ο Ρουβίκωνας στο διαδίκτυο, στο οποίο έχουν αναγνωρισθεί τουλάχιστον δύο μέλη της οργάνωσης. Η έρευνα, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, εξετάζει αν τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν στήσει μπλόκο και έκαναν ελέγχους σε όποιον περνούσε, πράγμα που συνιστά αδίκημα ή αν ζήτησαν τα στοιχεία των συγκεκριμένων αστυνομικών πράγμα που κατά τις ίδιες πηγές δεν είναι αδίκημα γιατί οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ζητούν τα στοιχεία των αστυνομικών. Βεβαίως στην προκειμένη περίπτωση οι αστυνομικοί δεν είχαν προχωρήσει σε κανέναν έλεγχο στα μέλη του Ρουβίκωνα, που να αιτιολογεί την απαίτηση από εκείνους να βεβαιώσουν την ιδιότητά τους του αστυνομικού. Αντιθέτως...

Υπενθυμίζεται ότι η  επίθεση με θύματα αστυνομικούς το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο  έγινε με καδρόνια και οι αντιεξουσιαστές φώναζαν: «Ρουφιάνοι, φασίστες, θα σας σφάξουμε!». Το επεισόδιο έλαβε τέλος όταν στην αίθουσα έφτασε διμοιρία των ΜΑΤ για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους.

Επτά ώρες μετά τα γεγονότα στο Πρωτοδικείο, πάντως, η αστυνομία προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό ότι για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, σχηματίζεται ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών. Επιπλέον τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο».



Τραυματίας αστυνομικός μιλά στον ALPHA



Επίθεση σε αστυνομικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης