36ος Μαραθώνιος Αθηνών: Δρομέας έτρεξε ακριβώς ένα χρόνο αφότου έπαθε καρδιακή προσβολή

36ος Μαραθώνιος Αθηνών: Δρομέας έτρεξε ακριβώς ένα χρόνο αφότου έπαθε καρδιακή προσβολή

Στις 11 Νοεμβρίου 2017, ο Μαρκ Ντέιβις ένιωθε να σβήνει καθώς έπαθε καρδιακή προσβολή – Έζησε από θαύμα, καθώς μεταξύ όλων των άλλων δεν λειτουργούσαν τα ασανσέρ - Ένα χρόνο μετά, βρέθηκε να τρέχει στον αυθεντικό μαραθώνιο για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του ανελκυστήρα

marathwnodromos
«Τι μέρα κι αυτή. Ακριβώς ένα χρόνο πριν – υπολογίζοντας και το λεπτό που πληκτρολογώ- βρισκόμουν σ' ένα νοσοκομειακό φορείο σχεδόν νεκρός. Αλλά εδώ είμαι στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Αθήνας, με τις δύο μεγαλύτερες κόρες μου, Έμιλι και Λέξι και μόλις τον ολοκλήρωσα. Τα τελευταία δύο χιλιόμετρα ήταν αρκετά συναισθηματικά».



Το συγκεκριμένο tweet ανήκει στον Βρετανό Μαρκ Ντέιβις, που λίγο αφότου τερμάτισε τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, διηγήθηκε τι του συνέβη μέσα σε 365 μέρες, όταν από ετοιμοθάνατος που σώθηκε από τύχη, βρέθηκε να τρέχει για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς στόχος του είναι να συγκεντρώσει το ποσό που χρειάζεται για να φτιαχτούν τα ασανσέρ της καρδιολογικής μονάδας που νοσηλεύτηκε.

«Στις 11 Νοεμβρίου 2017, σκεφτόμουν τη δουλειά μου στο σπίτι, όταν εντελώς ξαφνικά, θέλοντας να φτιάξω ένα φλιτζάνι τσάι, έπαθα καρδιακή προσβολή. Δεν περνάει μέρα που δεν σκέφτομαι πόσο τυχερός είμαι που ζω», λέει ο Μαρκ Ντέιβις.

Παρότι η κινητοποίηση του προσωπικού ήταν άμεση, ο Μαρκ Ντέιβις παραλίγο να μην τα καταφέρει. Κι αυτό, επειδή τα δύο ασανσέρ που οδηγούσαν στην καρδιολογική πτέρυγα του νοσοκομείου Hammersmith στο Λονδίνο δεν ήταν κατάλληλα για την περίπτωσή του.

Παραλίγο να πεθάνει λόγω του ασανσέρ

Κλείσιμο
«Το ένα ήταν πλήρως εκτός λειτουργίας. Εξαιτίας, αυτού, το δεύτερο ήταν μόνιμα γεμάτο. Καθώς βρισκόμουν στο φορείο σε κατάσταση κατάρρευσης, το ασανσέρ θα άδειαζε στο ισόγειο, θα κατέβαινε πάλι στο υπόγειο, θα γέμιζε και πάλι και θα ανέβαινε γεμάτο στο ισόγειο», εξηγεί. Την ίδια ώρα, το ασανσέρ δεν οδηγούσε απευθείας στην καρδιολογική κλινική, με αποτέλεσμα ο ασθενής να χάνει πολύτιμο χρόνο


Στόχος η δημιουργία ανελκυστήρα


Όταν τελικά ο Μαρκ Ντέιβις πήρε εξιτήριο και άρχισε να επιστρέφει στη φυσιολογική ζωή, ορκίστηκε να κάνει κάτι για το πρόβλημα. Η καρδιολογική μονάδα δημιουργεί ειδικό ασανσέρ που πηγαίνει απευθείας σε αυτήν την κλινική από την κεντρική είσοδο των ασθενοφόρων.

Για να συνδράμει στις προσπάθειες του νοσοκομείου, ο Ντέιβις έτρεξε στον χθεσινό μαραθώνιο. «Μην περιμένετε ρεκόρ ή κάτι τέτοιο», διευκρίνισε, καθώς στόχος του είναι μέσα από το τρέξιμο να συγκεντρώσει χρήματα για να κατασκευαστεί ο ανελκυστήρας.

Μαζί με τις κόρες του και την αδερφή του

Το ταξίδι του Μαρκ του επιφύλαξε έντονες συγκινήσεις. Ήρθε στην Αθήνα με την αδερφή του και τις δύο μεγαλύτερες κόρες του, που τον στήριξαν στην προσπάθειά του. Ακόμη και ο αριθμός του δωματίου που έμενε ήταν σημαδιακός.



Όμως ο ίδιος τα κατάφερε, με τη συγκίνησή του να κορυφώνεται στα δύο τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης