Ηγουμενίτσα: Οι ακτίνες Χ έπιασαν κρύπτη με λαθραία τσιγάρα

Ηγουμενίτσα: Οι ακτίνες Χ έπιασαν κρύπτη με λαθραία τσιγάρα

Στην κρύπτη υπήρχαν 590 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης

tsigara-1
Ένας καλά κρυμμένος αποθηκευτικός χώρος κάτω από την καμπίνα του οδηγού ενός φορτηγού που αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας είχε μετατραπεί σε κρύπτη στην οποία ο 38χρονος αλλοδαπός οδηγός έκρυβε λαθραία τσιγάρα.

Όμως, η κινητή μονάδα ανίχνευσης με ακτίνες X με την οποία έγινε έλεγχος στο όχημα, αποκάλυψε την κρύπτη στην οποία υπήρχαν 590 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο αλλοδαπός συνελήφθη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και το φορτηγό κατασχέθηκε, όπως και τα λαθραία τσιγάρα.

*** Συλλήψεις για λαθραίο καπνό έκαναν και οι άνδρες τηςΑσφαλείας Αγρινίου, οι οποίοι έκαναν έρευνα στην οικοδομή ενός 59χρονου στην περιοχή Ζευγαράκι και ανακάλυψαν ένα χάρτινο κουτί που περιείχε λαθραίο καπνό βάρους τεσσάρων κιλών και 500 γραμμαρίων. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου άσκησε σε βάρος του 59χρονου δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ ο καπνός κατασχέθηκε.

*** Οι ίδιοι αστυνομικοί συνέλαβαν στη γέφυρα Αχελώου, στο 77ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων, έναν 38χρονο Έλληνα μετά από έλεγχο στο φορτηγό που οδηγούσε, όπου κατέσχεσαν ένα κιλό λαθραίου καπνού. Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

*** Σε περιοχές της Καβάλας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 66χρονος Έλληνας και μία 51χρονη αλλοδαπή, που είχαν στα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους ο πρώτος 134 και η δεύτερη άλλα 40 λαθραία πακέτα τσιγάρων. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης