Reuters: Παγιδευμένα σε έναν φαύλο κύκλο σεξουαλικής εκμετάλλευσης τα προσφυγόπουλα στην Αθήνα

refugees-teen

Έφηβοι εξαναγκάζονται να πουλήσουν το κορμί τους για να επιβιώσουν, ενώ στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς δίνουν μέρος των «κερδών» τους για να αγοράσουν σεξουαλικές υπηρεσίες από γυναίκες

Παγιδευμένα σ’ έναν «σοκαριστικό φαύλο κύκλο κακοποίησης» είναι τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας, σύμφωνα με ρεπορτάζ-κόλαφο του Reuters.

Κι αυτό γιατί εξαναγκάζονται να πωλούν το κορμί τους για να επιβιώσουν, ενώ συνέχεια κάποια από αυτά (ιδίως στην εφηβική ηλικία) αγοράζουν στη συνέχεια με τα «κέρδη» τους σεξουαλικές υπηρεσίες από γυναίκες.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Φάρος», η οποία υποστηρίζει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Αθήνα που είναι εκτεθειμένα στην σεξουαλική εκμετάλλευση, προχώρησε πρόσφατα σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη ζωή αυτών των παιδιών.

«Συναντούμε ανήλικους που κινδυνεύουν, που είναι ευάλωτοι στην εκμετάλλευση και πωλούν σεξουαλικές υπηρεσίες έναντι χρημάτων. Έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους», είπε ο Νταν Μπίσουας, που ίδρυσε την οργάνωση το 2014. «Το άλλο άκρο του φάσματος, που ήταν σοκαριστικό για εμάς, ήταν η διαπίστωση ότι τα ίδια αγόρια που πουλούσαν το κορμί τους, αγόραζαν επίσης σεξ», δήλωσε ο ίδιος στο περιθώριο του συνεδρίου «Γυναίκες Ηγέτες για την Παγκόσμια Υγεία» στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με κρατικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο, στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 3.640 ασυνόδευτα παιδιά, κυρίως αγόρια από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Όπως επισημαίνει ο Μπίσουας, κάποια από τα προσφυγόπουλα στην Αθήνα, όχι μόνον γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης, αλλά στη συνέχεια εκμεταλλεύονται σεξουαλικά και τα ίδια γυναίκες. Η ομάδα του προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μέσω της εκπαίδευσης, είπε.

«Από τη μία πλευρά προσπαθούμε να επιλύσουμε ζητήματα σχετικά με την προστασία αυτών των παιδιών. Ταυτόχρονα όμως προσπαθούμε να αλλάξουμε τη στάση που έχουν αυτά τα παιδιά έναντι των γυναικών. Πολλά απ’ αυτά τα αγόρια προέρχονται από πολιτισμικά περιβάλλοντα, στα οποία οι γυναίκες, σε κάποιες περιπτώσεις, θεωρούνται κατώτερες», είπε στο συνέδριο, που προσέλκυσε περίπου 900 άτομα από 70 χώρες. «Τους μιλούμε, λοιπόν, για την ισότητα των φύλων και τον σεβασμό προς τις γυναίκες».

Σύμφωνα με τη UNICEF πολλά ασυνόδευτα παιδιά-μετανάστες μετακινήθηκαν χωρίς να έχουν ταυτοποιηθεί και χωρίς να έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στα επίσημα στοιχεία, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα στην εκμετάλλευση και την κακοποίησή τους από διακινητές και ντόπιους κατοίκους.

Μόνον μέσα στην περσινή χρονιά έφθασαν σχεδόν 33.000 παιδιά στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Βουλγαρία. Εξ’ αυτών σχεδόν 20.000 παιδιά και έφηβοι ταξίδευαν μόνοι τους ή χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Τα παιδιά, λέει η UNICEF, επαφίενται στη «βοήθεια» των διακινητών, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα στην εκμετάλλευση, περιλαμβανομένου του βιασμού, της καταναγκαστικής εργασίας, των ξυλοδαρμών, ακόμη και του θανάτου.

Εγκλωβισμένα σ’ έναν σοκαριστικό φαύλο κύκλο κακοποίησης βρίσκονται προσφυγόπουλα στην πατρίδα μας, που αναγκάζονται να πωλούν το κορμί τους για να επιβιώσουν και κάποια αγοράζουν στη συνέχεια με τα «κέρδη» τους σεξουαλικές υπηρεσίες από γυναίκες, αναφέρει το Reuters.

Το πρακτορείο επικαλείται στο ρεπορτάζ τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Φάρος», η οποία υποστηρίζει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Αθήνα, που είναι εκτεθειμένα στην εκμετάλλευση.

«Συναντούμε ανήλικους που κινδυνεύουν, που είναι ευάλωτοι στην εκμετάλλευση και πωλούν σεξουαλικές υπηρεσίες. Έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους», είπε ο Νταν Μπίσουας, που ίδρυσε την οργάνωση το 2014.

«Το άλλο άκρο του φάσματος, που ήταν σοκαριστικό για εμάς, ήταν η διαπίστωση ότι τα ίδια αγόρια που πωλούσαν σεξ, αγόραζαν επίσης σεξ», είπε στο περιθώριο του συνεδρίου «Γυναίκες Ηγέτες για την Παγκόσμια Υγεία» στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με κρατικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο, υπάρχουν στην Ελλάδα. περίπου 3.640 ασυνόδευτα παιδιά, κυρίως αγόρια από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν,

Ο Μπίσουας είπε ότι κάποια από τα προσφυγόπουλα στην Αθήνα, όχι μόνον γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης, αλλά ότι και τα ίδια κακοποιούν στη συνέχεια γυναίκες. Η ομάδα του εργάζεται για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μέσω της εκπαίδευσης, είπε.

«Από τη μία πλευρά εργαζόμαστε για ζητήματα προστασίας αναφορικά με την ασφάλεια αυτών των παιδιών. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να αλλάξουμε τη στάση που έχουν αυτά τα παιδιά έναντι των γυναικών. Πολλά απ’ αυτά τα αγόρια προέρχονται από πολιτισμικά περιβάλλοντα, όπου οι γυναίκες, σε κάποιες περιπτώσεις, θεωρούνται κατώτερες», είπε στο συνέδριο, που προσέλκυσε περίπου 900 άτομα από 70 χώρες. «Τους μιλούμε, λοιπόν, για την ισότητα των φύλων και τον σεβασμό προς τις γυναίκες».

Σύμφωνα με τη UNICEF πολλά μοναχικά παιδιά-μετανάστες μετακινήθηκαν χωρίς να έχουν ταυτοποιηθεί και να έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Ευρώπη και δεν έχουν συμπεριληφθεί στα επίσημα στοιχεία, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα στην εκμετάλλευση και την κακοποίησή τους από διακινητές και ντόπιους κατοίκους.

Μόνον πέρυσι έφθασαν σχεδόν 33.000 παιδιά στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Βουλγαρία. Εξ’ αυτών σχεδόν 20.000 παιδιά και έφηβοι ταξίδευαν μόνοι τους ή χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Τα παιδιά, λέει η UNICEF, επαφίενται στη «βοήθεια» των διακινητών, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα στην εκμετάλλευση, περιλαμβανομένου του βιασμού, της καταναγκαστικής εργασίας, των ξυλοδαρμών, ακόμη και του θανάτου.


ΣΧΟΛΙΑ (72)

Τι σας κάνει εντύπωση?

Τι περιμένατε δηλαδή ότι θα έκαναν ερχόμενοι εδώ εκτός από πορνεία, εγκληματικότητα και παραβατικότητα γενικώς, ενίοτε δε και δολοφονίες για μια κάμερα ή 100 ευρώ? Επενδύσεις? Αφού στην κουλτούρα αυτών τών λαών αυτά είναι στο πρόγραμμα, διδάσκονται δε σε μερικές περιπτώσεις και από την ίδια την θρησκεία τους σαν φυσιολογικά. Το να σκοτώσεις την γυναίκα που βιάστηκε είναι όχι απλώς φυσιολογικό αλλά επιβεβλημένο. Το να σκοτώσεις τον εχθρό σου είναι απολύτως φυσιολογικό. Τώρα, το ποιος είναι εχθρός είναι ένα ερώτημα. Μπορεί να είναι ένας που απλώς έχει βιντεοκάμερα ενώ εσύ όχι! Τόσο απλά! Φάτε τους στην μάπα τώρα!

βασι

το μπιμπ.... που τρωμε εμεις εδω κ χρονια κουβεντα και τους πληρωνουμε ......

stefanos

Aφού όλοι κόπτονται για αυτά τα γυφταριά που έχουμε γεμίσει ,γιατί δεν τους δέχονται στα κράτη τους.

Reuters = ιδιοκτησία και φερέφωνο του Εβραιου Rothschild

Αν τα καταφέρουν να περάσουν τα σχέδια της εβραιόφαρας Rothschild και Soros θα γεμίσει η Ευρωπη ΛΑΘΡΟεισβολείς

ααα

+1000

REC

Δηλαδή από την μια τους εκμεταλλεύονται και από την άλλη οι 'εκμεταλλευόμενοι' πάνε και τα ακουμπάνε στις πόρνες... Σίγουρα θα αγοράζουν και καλά κινητά, ρούχα κτλ σε σχέση με τους μη εκμεταλλευόμενους... Το ψάξατε καλά, μήπως τελικά τους αρέσει αυτό το πάρε - δώσε;

Προσφυγομεταφορέας

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δnμοκρατικό τόξο για τις επικερδής δουλειές που μας έχει προσφέρει με τις μετακινήσεις και τις μεταφορές των προσφύγων που κάνουμε τα τελευταία 10 χρόνια! Έχουμε xαστεί στο χρήμα, και συγκεκριμένα στο δoλλάριο! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πρώην πρωθυπουργό Σαμαρά που στην ομιλία του στην ΔΕΘ είπε για ψήφο στους μεταvάστες, στον κ. Βενιzέλο που δίνει δουλειά στους μελαχριvoύς πρόσφυγες βάζοντας να κρατάνε σημαίες στις προεκλογικές του ομιλίες, στον καλό κύριο Τσίπρα που αύξησε τα κέρδη μας μα και στην καλή τσαλακωμέvη κυρία Τασία που αγαπάει τους πρόσφυγες και θα τους δώσει και δωρεάν σπίτια! Εμείς, από την μεριά μας υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με ζήλο να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας μεταφέροντας ασφαλείς και γρήγορα τους πρόσφυγες όλης της γης στην πατρίδα μας και μάλιστα με μειωμέvες τιμές! Τώρα για τοv xειμώνα 2.500 δολλάρια το κεφάλι, σε 4μελή οικογένεια το ένα παιδί δώρο! Εκ του ΔΣ της ένωσης προσγυγομεταφορέων: Ο πρόεδρος Μπάμπης Τρικυκλάκιας, ο Γραμματέας Νώντας Καϊκης, ο Ταμίας Σάκης Πιαστράκιαs.

Αντί αντιφας

Κανένας ρατσισμός αλλά γιατί πρέπει να καλοδεχόμαστε όλους αυτούς τους άγνωστους χωρίς χαρτιά;; Έναν λόγο δώστε μου. Ας κάνουν ολόκληρη την διαδικασιά αιτήματος μετανάστευσης από την χώρα τους και αν το κράτος, σύμφωνα με την μεταναστευτική πολιτική του, χρειάζεται τις δεξιότητές τους ή έστω μπορεί απλά να τους ανεχτεί χωρίς να αλλοιωθεί η κοινωνική συνοχή τότε μάλιστα. Θέμα προσφύγων δεν υφίσταται αφού η Ελλάδα δεν συνορεύει με καμιά εμπόλεμη χώρα.

!

Τις ηλικίες των ασυνόδευτων δεν τις αναφέρετε...σύμφωνα με το κοράνι , αγόρι 12 ετών θεωρείται ΕΝΗΛΙΚΑΣ . Αυτό δεν αλλάζει για αυτούς επειδή πάτησαν πόδι στην Ευρώπη ,ούτε μπορείς να τους αλλάξεις την πεποίθηση ότι οι γυναίκες (σύμφωνα με το κοράνι ενήλικες στα 9 !) είναι κατώτερες , σε επίπεδο ζώου . Αν αποδεχτούν κάτι διαφορετικό , πάυουν να είναι μουσουλμάνοι , πράγμα αδύνατο και πολύ κακό συμφωνα πάλι με το κοράνι , όπου είναι χειρότερο από το να είναι κάποιος «άπιστος». Άρα όλες οι «οργανώσεις» κάνουν μια τρύπα στο νερό σε αυτά τα θέματα. Αν έχει κάποιος ταξιδέψει σε αυτα τα μέρη , βλέπεις ανετα να συμβαίνουν σαν φυσιολογικα όλα αυτα για τα οποία όλοι έμεις φρικαρουμε. Πχ στο Πακιστάν είναι φυσιολογικό να «πηγαίνει» καποιος αντρας με ένα αγόρι , εκεί δεν υπάρχουνε πορνεια και μπορεις να παντρευτεις μόνο αν μπορεις να εχεις λεφτά για προίκα ζώα κτλ., έτσι ικανοποιούνται με αυτόν τον τρόπο , ο οποιος είναι επιτρεπτος για την θρησκεία τους/κουλτούρα τους. Με λιγάκι λόγια, οι διαφορες μας είναι χαοτικές και δεν διορθώνονται , οι άνθρωποι αυτοί δεν αλλάζουν , οι άνθρωποι αυτοί δεν ενσωματώνονται . Αυτοι είναι. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά «χοντρά» λεφτά γι κάποιους.

Λούλης

Επειδή εσύ, αντί να παντρευτείς στα 12, παντρεύτηκες και έκανες παιδί στα 25 ή στα 30 σου, αυτό δεν σημαίνει πως το Κοράνι είναι λάθος σε αυτά που γράφει. Το ότι εσύ κρατάς την κόρη σου πάνω από τα 12 ανύπαντρη στο σπίτι και την ταΐζεις, ούτε αυτό σημαίνει ότι είναι το σωστό. Μετά καταντάει μεγαλοκοπέλα και δεν ξέρεις τι να την κάνεις και την κρατάς για να σε γηροκομήσει.

Ψυχίατρος

Αγαπητέ, χρειάζεστε επειγόντως βοήθεια.

φωτης πραμαντα

ρε φιλε μην τον παιρνετε στα σοβαρα το λουλη ,αλλωστε το εχει πει και ο ιδιος χωρις να γραφει καθημερινα μερικες παπαριες δεν περναει καλα η μερα του.ξερεις το μυαλο του ειναι συνεχως στο ρεταρισμα ,καπου-καπου εχει και αναλαμπες ειδικα στα της οικονομιας ..ετσι ειναι ο λουλης..εχεις ακουσει για φως ιλαρον ? ε !! λουλης ο ιλαρος ..ολα καλα

βασιλης

εισαι πολυ αρωστος αγορι μου

Λούλη Αστα Ψοφια

Εμείς εδώ είμαστε έλληνες στην Ελλάδα και θελουμε να παντρευόμαστε στα 25 και στα 30. Δε θα τ αλλάξουμε τώρα για να μην στεναχωρούμε τους λαθρομετανάστες. Παρεπιπτόντως, άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις Λούλη; Ανθελληνικό τρολ της κακιάς ώρας.

13

καλως το λουλη το λουλακη

Ελλην

Το γνωρίζετε ότι εκφράζετε δημόσια επικροτηση-παροτρυνση σεξουαλικης πράξης με παιδι 12 ετων ; Αρση του απορρήτου σας μέσω εισαγγελικής παραγγελίας, για τις ανάλογες διώξεις, δεν είναι δύσκολο θέμα. Εφιστω την προσοχή σας.

Λούλης

Διάβασε τι λέει η νομοθεσία για τους γάμους στην Ελλάδα. Από την ηλικία των 9 ετών επιτρέπεται αγαπητέ! Εννοείται με την συγκατάθεση των γονέων. Πουθενά δεν κάνω σεξουαλική παρότρυνση σε κανέναν.

Ελλην

Εμμέσως πλην σαφώς το κάνατε. Το εφιστω την προσοχή το προανέφερα και το χειροτερεψατε.. Η νόμιμη ηλικία γάμου στο Ιράν είναι τα 9 χρόνια και όχι στην Ελλάς. Η ελληνική νομοθεσία (αστικό δίκαιο άρθρο 1350 παρ. 2) αναφέρει ότι, πρέπει τα πρόσωπα να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα τελεσης του γαμου. Ωστόσο, το δικαστήριο μπορεί να επιτρέψει το γάμο και σε πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει την ηλικία αυτή, εφόσον αυτό επιβάλλεται από κάποιο “σπουδαιο λόγο”. ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΛΟΓΟ. Το δικαστήριο ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ, αφού ακούσει τους μελλονύμφους και τα πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου. Τέτοιες περιπτώσεις όμως είναι δύσκολα αποδέκτες από τα ελληνικα δικαστήρια διότι, θα πρέπει να εξυπηρετείται το οικονομικό, ηθικό, κοινωνικό, συμφέρον του ανηλίκου και όχι απλά να μην ΒΛΑΠΤΕΤΑΙ.. να μην υπάρχουν δυσμενή σχόλια από την κοινωνία κατά βάρους του ανηλίκου προσώπου κ.α., τα οποία όλα κρίνονται από το δικαστήριο με γνώμονα πάντοτε τις αρχικές συνθήκες αμφιπλευρης επιθυμίας τελεσης γάμου αλλά και αρχικής σύναψης σχέσης. Επισης..κάτω των 14 ετών ελέγχεται από ιατρούς ανολογων ειδικοτήτων η κριτική ικανότητα του ανηλίκου για την ερωτική συνεύρεση και, καταδικαζεται σε αποπλάνηση ανηλίκου με πρόθεση και δόλο ο μεγαλυτερος ηλικιακά συναψας την σχέση.. Επισης μιλάμε επισης και για ποινικες ευθύνες γονέων του ανηλίκου (προ ηλικίας 14 στην εν λόγω περίπτωση) για παραμεληση εποπτείας ανηλίκου. Ωστόσο.. Τι ήταν αυτό περί 12 ετων ; Το είπα το εφιστώ.

Λούλης

Δεν είπα να παντρέψεις την ανήλικη κόρη σου με έναν 45άρη. Μπορείς να την παντρέψεις με κάποιον 17χρονο, (αν την θέλει κι εκείνος εννοείται) ο οποίος προέρχεται από κάποια ευκατάστατη οικογένεια. Τι το κακό έχει ένας τέτοιος γάμος; Εγώ που γνώρισα την γυναίκα μου όταν εκείνη ήταν 16 κι εγώ 23 και είμαστε μέχρι σήμερα μαζί και ζούμε ευτυχισμένοι, τι λάθος έκανα;

Ελλην

Παρέθεσα παραπάνω σε όλα.. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε έτσι σαν παιδιά εφόσον θέσατε πάλι σχόλια-ερωτηματα. Τοποθετήθηκα στο κάθε σχόλιο σας εκφράζοντας την πραγματικότητα και παραθετοντας την σχετική νομοθεσία άρα και, τεκμηριωμένη νομική τοποθέτηση. Στο τελευταίο σχόλιο σας αγαπητέ, έχω ήδη απαντήσει τι αναφέρει η νομοθεσία άρα, είναι εφικτό κατόπιν εξέτασης απο το δικαστήριο ώστε να δώσει την έγκριση του. Αντίο αγαπητέ !

Argyros

Είστε βαθιά νυχτωμένοι... Όσοι έχουν πάει στις χώρες τους ξέρουν ότι αυτό το κάνουν και εκεί για λεφτά... κυνηγάνε τους τουρίστες και κάνουν σεξουαλικά νοήματα από μικρά... εδώ σας δουλεύουν... Ούτε να αυτοκτονήσουν θέλουν ..κοροϊδεύουν... έχουν το ψέμα και το νο μαμά κι παπά Στο αίμα τους... Εκεί τουλάχιστον φοβούνται τους νόμους τους , εδώ δεν φοβούνται κανέναν...

Ελευθερος Πολιορκημενος

Για προσφυγες κατατρεγμενοι,φοβισμενοι,πεινασμενοι,ταλαιπωρημενοι ολο στο κεχρι το εχουν το μυαλο τους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kar65

Βασική αποστολή του πατέρα Αλέξανδρου Καρλούτσου θα είναι ουσιαστικά το fund raising, δηλαδή η συλλογή των απαραίτητων πόρων για την ενίσχυση του όλου έργου, κοινωνικού, φιλανθρωπικού και άλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής