Καραβάνια οι μετανάστες στη Θράκη: Διπλάσιοι από πέρσι πέρασαν τα σύνορα από τον Έβρο

Καραβάνια οι μετανάστες στη Θράκη: Διπλάσιοι από πέρσι πέρασαν τα σύνορα από τον Έβρο

Κατά 80% αυξήθηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Θράκη, κατά 100% εκείνοι που κααγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο - 76 διακινητές συνελήφθησαν μέσα σε ένα μήνα

evros-refugees_main01
Όργιο διακίνησης προσφύγων και μεταναστών καταγράφεται από τον Έβρο, όπου οι συλλήψεις διακινητών έχουν αυξηθεί με παράλληλη αύξηση και των διακινούμενων. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οκτωβρίου οι πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Θράκη αυξήθηκαν κατά περίπου 80% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο, ενώ το 100% έφτασε η αύξηση αυτών που εντοπίστηκαν από την αστυνομία και καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί στους νομούς της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλαδή στις περιοχές που ξεκινούν τα καραβάνια των προσφύγων που περνούν από τα σύνορα του Έβρου, συνέλαβαν τον Οκτώβριο 76 διακινητές και 1.911 μετανάστες και πρόσφυγες, όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές υπηρεσίες. Το ίδιο διάστημα πέρσι, τον Οκτώβριο 2017 στις ίδιες περιοχές είχαν συλληφθεί 46 διακινητές με 1.072 πρόσφυγες και μετανάστες.
evros-refugees02

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, που είναι η περιοχή δεύτερης υποδοχής του κύματος προσφύγων από τον Έβρο, ειδικά όσοι φτάνουν στην πόλη με διακινητές. Όπως ανακοινώθηκε συνελήφθησαν 34 διακινητές με 1.632 μετανάστες και πρόσφυγες, δηλαδή για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, όταν τον περσινό Οκτώβριο είχαν συλληφθεί 20 διακινητές με 869 μετανάστες.

Κλείσιμο
Οι αριθμοί αυτοί που δείχνουν ότι το μεταναστευτικό κύμα από τον Έβρο διατηρείται αυξημένο, παρ’ ότι αρχικά είχε αποδοθεί σε κινήσεις των τουρκικών αρχών να κάνουν τα στραβά μάτια στη διακίνηση από την τουρκική όχθη του Έβρου. Ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν πως εξακολουθούν να κυμαίνονται σε υψηλά αριθμητικά επίπεδα οι ροές προσφύγων και μεταναστών από τον Έβρο και μάλιστα από τον περασμένο Αύγουστο παρουσιάζουν πάλι μεγάλη αύξηση, ειδικά στις αφίξεις με τη βοήθεια διακινητών.
evros-refugees03

Στον Έβρο είχαν ληφθεί μέτρα ειδικά τον περασμένο Ιούλιο, όταν παρουσιάστηκε πάλι ραγδαία αύξηση και αναμένεται πάλι να αυξηθούν οι περιπολίες στο ποτάμι, προκειμένου να αποτραπούν αφίξεις μεγάλων ομάδων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης