Συγκέντρωση μαθητών-καθηγητών έξω από το υπ. Παιδείας

math1

Ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης, «έξωση» των πολυεθνικών από τα σχολεία και προσλήψεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί και μαθητες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, ενώ τρίωρη στάση εργασίας έχουν κηρύξει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Δάσκαλοι και καθηγητές διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων.

video placeholder


Απαιτούν, επίσης, άμεση χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή να γίνει και για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.

Το «παρων» στη σημερινή συγκέντρωση δινει και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, που τονίζει μεταξύ άλλων ότι «παρ' όλες τις περικοπές του υπουργείου, και φέτος θα δουλέψουμε κοντά 25.000 οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία κάθε χρόνο καλύπτουμε κενά από συνταξιοδοτήσεις», προβάλλοντας το αίτημα για άμεση μονιμοποίηση και των 25.000 έτσι ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία.

math2


«Αυτό το αίτημα μπορεί να ενώσει όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, μπορεί να βγάλει μπροστά όλες τις δυνάμεις, ώστε να δώσουμε τη μάχη με όρους νίκης. Μόνο αυτό το αίτημα καλύπτει πραγματικά την προϋπηρεσία των χιλιάδων συναδέλφων, που εδώ και χρόνια αλωνίζουν τη χώρα και αναπληρώνουν τον εαυτό τους», τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ

ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΙΚΑ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sxoleio_samos

Η δασκάλα δέχτηκε αγωγή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ της Σάμου, επειδή υπερασπίστηκε την εκπαίδευση προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο

31
20102019-paremporio_gada008

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί για το εργαστήριο-αποθήκη που διατηρούσαν -  Από τις έρευνες εντοπίστηκε και ποσότητα κάνναβης βάρους 702 γραμμαρίων

1