Οργή γιατρών, αστυνομικών, στρατιωτικών για τα «κουτσουρεμένα» αναδρομικά: Καμία ανοχή στην κοροϊδία

poasy-pano1

Οι συνδικαλιστικές τους ενώσεις κάνουν λόγο για «πλημμελή» εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις

Την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστικών ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών, αστυνομικών και στρατιωτικών προκάλεσε το περιεχόμενο της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση και ψηφίστηκε στη Βουλή για την επιστροφή των αναδρομικών.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) επισημαίνει ότι αφενός δίνονται αναδρομικά μόνο δύο ετών και αφετέρου δεν αποδίδονται αναδρομικά για εφημερίες ούτε και ορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία και οι κρατήσεις που θα αφορούν την καταβολή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων από την πλευρά της κάνει λόγο για πλημμελή εφαρμογή των αμετάκλητων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς δεν επαναφέρονται οι μισθοί στα επίπεδα που ίσχυαν την 31η Ιουλιου 2012.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) στέλνει, τέλος, το μήνυμα «καμία ανοχή στην κοροϊδία» τονίζοντας ότι «οι στρατιωτικοί δεν θα ανεχθούν άλλον εμπαιγμό».

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Είναι γνωστό ότι η μισθολογική περικοπή στα ειδικά μισθολόγια που προέκυψε από τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4093/2012 έχει κριθεί αντισυνταγματική από αποφάσεις του ΣτΕ. Η πολιτεία οφείλει:

Να αναπροσαρμόσει άμεσα τους μισθούς αίροντας τη συγκεκριμένη περικοπή και

Να δώσει τα οφειλόμενα αναδρομικά όσον αφορά τακτικές αποδοχές και εφημερίες για το χρονικό διάστημα των 7 ετών ( από 1/1/2012 έως και σήμερα).

Με τον νόμο που κατατέθηκε στη Βουλή:

Δίνονται αναδρομικά μόνο 2 ετών στους Νοσοκομειακούς γιατρούς (για την περίοδο 13/11/2014 έως 31/12/2016).

Δεν αποδίδονται τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στις εφημερίες αλλά μόνο αυτά που αντιστοιχούν στις τακτικές αποδοχές.

Δεν καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία και οι κρατήσεις που θα αφορούν αυτήν την καταβολή αλλά παραπέμπονται σε μελλοντικές Υπουργικές αποφάσεις.

Σαφέστατα νομοθετείται ότι δεν αναπροσαρμόζονται οι σημερινές αποδοχές των Νοσοκομειακών γιατρών, δηλαδή δεν αίρεται η μισθολογική περικοπή του 2012 παρά την σχετική κατηγορηματική απόφαση του ΣτΕ.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί, η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις μέλη της δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το αυτονόητο αίτημα της επαναφοράς του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 και την πλήρη καταβολή όλων των αναδρομικών όσον αφορά τόσο τακτικές αποδοχές όσο και εφημερίες για όλη την περίοδο από 1/1/2012 έως και σήμερα.

Καλούμε τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών γιατρών να συμβάλουν αποφασιστικά στην επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Χθες, 07-11-2018, απογευματινές ώρες, κατετέθη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η υπ’ αριθ. 1796/141 τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, την καταβολή εφάπαξ χρηματικών ποσών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις του άρθρου 1 της ως άνω τροπολογίας, ρυθμίζεται:

α) Η εφάπαξ καταβολή αναδρομικών αποδοχών από 01-08-2012 έως 31-12-2016. Οι εν λόγω αποδοχές αντιστοιχούν στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που ίσχυαν προ της 01-08-2012 και αυτών που κατεβλήθησαν με τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4307/2014.

β) Ο χρόνος, η διαδικασία, οι προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις κρατήσεις και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα για την καταβολή των παραπάνω αποδοχών καθορίζεται με ΚΥΑ που θα εκδοθεί μεταγενέστερα της δημοσίευσης του νόμου.

γ) Οι αποδοχές που ίσχυαν μέχρι την 31-12-2016, δεν επηρεάζονται από την ανωτέρω ρύθμιση και συνεπώς παραμένει αμετάβλητη η προσωπική διαφορά του νέου μισθολογίου (άρθρο 155 του ν.4472/2017).

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι, η Κυβέρνηση, υπό το βάρος απειλής επιβολής κυρώσεων από την Ειδική Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ, εναρμονίζεται πλημμελώς με τις αμετάκλητες αποφάσεις του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου, αφού, ναι μεν καταβάλει τις αναδρομικές αποδοχές για το χρονικό διάστημα από 01-08-2012 έως 31-12-2016, αλλά δεν επαναφέρει όμως τους μισθούς μας στα επίπεδα που ίσχυαν την 31-07-2012.

Δηλαδή, οι μισθοί που καταβάλλονται από την 01-01-2017 στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ειδικού μισθολογίου (το οποίο σχεδιάστηκε και ψηφίστηκε από την ίδια Κυβέρνηση), θα συνεχίσουν:

α) να είναι αντισυνταγματικοί,

β) να είναι ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση του κόστους αξιοπρεπούς διαβίωσής τους,

γ) να είναι δυσανάλογοι της σημασίας της αποστολής των στελεχών και

δ) να μην υπολογίζουν τις ιδιαίτερες συνθήκες ασκήσεως και επικινδυνότητας του επαγγέλματός τους.

Επιπρόσθετα, παρατηρείται το εξής οξύμωρο και αντιφατικό, ενώ ρυθμίζονται οι αποδοχές μέχρι την 31-12-2016 για τον υπολογισμό των αναδρομικών που δικαιούμαστε με βάση τις αμετάκλητες αποφάσεις των Δικαστηρίων, δεν υπολογίζονται αυτές στο νέο ειδικό μισθολόγιο για τη διαμόρφωση της προσωπικής διαφοράς μας. Άραγε, γιατί συνεχίζεται η εφαρμογή ενός άμεσου μέτρου που υπεβλήθη για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, ενώ ήδη έχουμε βγει από τα μνημόνια;;;

Καλούμε την Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί πλήρως με τις αμετάκλητες αποφάσεις του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου, να αποσύρει τη διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 1 της παραπάνω τροπολογίας και να μπει άμεσα σε διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τη διαμόρφωση ενός νέου μισθολογίου που θα είναι ανάλογο του κοινωνικού μας έργου και σύμφωνο πάντα με τις Συνταγματικές και Ευρωπαϊκές Αρχές της αξιοπρεπούς διαβίωσης και της ειδικής μισθολογικής μεταχείρισης των ενστόλων.

Η Ομοσπονδία μας, τέλος, δηλώνει απερίφραστα ότι, εφόσον η Ελληνική Πολιτεία εξακολουθεί να μην εναρμονίζεται με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, θα συνεχίσει ακάθεκτη τον αγώνα της για την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Άλλωστε, προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η εκ νέου προσφυγή στο ΣτΕ (11/2017), κατά των μισθολογικών ρυθμίσεων των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως διαμορφώθηκαν με το νέο ειδικό μισθολόγιο του ν.4472/2017.

Η ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ

Η ΠΟΜΕΝΣ, μετά την δημοσιοποίηση της επίμαχης τροπολογίας για τα αναδρομικά μας, ρωτάει τους αρμοδίους να απαντήσουν πρίν την ψήφισή της:

α. Αληθεύει, ότι κόβεται μια για πάντα το δικαίωμα στα δώρα μας?

β. Αληθεύει, ότι δεν επιστρέφουν οι μισθοί μας στα επίπεδα τους 2012?

γ. Αληθεύει, ότι δεν θα πληρωθούμε τα νυχτερινά μας?

δ. Αληθεύει ότι μας κόβουν μία διετία αναδρομικών?

Όλα αυτά αποτελούν την βάση της εργασίας μας και της καθημερινής μας αγωνίας.

Αποτελούν τον αγώνα των οικογενειών μας.

Η ΠΟΜΕΝΣ απο τον Μάιο 2017 τα είχε διατυμπανίσει προς όλες τις κατευθύνσεις.

Με την τελευταία δε ανκοίνωση, έχει ενημερωσει ποιοι ήταν υπέρ του νέου μισθολογίου επισημαίνοντας οτι οι στρατιωτικοί δεν θα δεχθούν άλλον εμπαιγμό.

Η ΠΟΜΕΝΣ καλεί σε εγρήγορση όλους τους συναδέλφους, για συμπόρευση, απομονώνοντας φωνές, αυτόκλητων εκπροσώπων, που αποδεδειγμένα πλέον παραπληροφορούν τους εν ενεργεία Στρατιωτικούς.

Η κοροϊδία τελος!

ΣΧΟΛΙΑ (23)

PETROS TSINTSARIS

Αγορά ψήφων ή συμμόρφωση με την απόφαση του ΣΤΕ τα αναδρομικα των Ενστολων?? Πριν δώσετε απάντηση όμως να σας θυμίσω ποια ήταν η απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ υπ'αριθμό 1127/2016 και 1125/2016. Οι αποφάσεις αυτές έλεγαν πλήρη επαναφορά μισθών στα επίπεδα προ του Αυγούστου 2012. Η Κ.Υ.Α που εκδόθηκε με αριθμό 4575/2018 ΦΕΚ Α 192 ΆΡΘΡΟ 10 για τα αναδρομικα είναι ξεκάθαρη και λέει ότι δεν επαναφέρει κανένα μισθό σε επίπεδο τέτοιο καθώς και ότι αφορά περίοδο χρόνου έως 31/12/2016. Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία συμμόρφωση στην απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ. Επίσης αυτό φαίνεται ξεκάθαρα διότι το ΣΤΕ με τα υπ'αριθμό 18 και 19/12-1-18 πρακτικά που αποστέλλει προς το Υπ. οικονομικών απαιτεί την πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις τις με προθεσμία έως και την 23-01-2019. Έτσι λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται απλά για ένα παιχνίδι ψήφων. Όμως δυστυχώς πολύ θα το πιστεψουν. Όχι όμως εμείς.

δυστυχισμένος έλληνας

γιατι ρε παλικαρια να μη τα παρουν και οι ναυτικοι που πληρωσαμε με αιμα τις τεραστιες κρατησεις απο τη τσεπη μας και μας εχουν κατακλεψει.

SIAP4

Λέει ποτέ ψέματα και υποσχέθηκε ποτέ το ανέφικτο, ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπααα, δεν το πιστεύω!....

Μάρθα

Οι αστυνομικοί να αναζητήσουν τα αναδρομικά από τον Ρουβίκωνα, αφού ελέγξει φυσικά πρώτα τις ταυτότητές τους, για να είμαστε σίγουροι. Οι γιατροί του δημοσίου από τα φακελάκια των ασθενών. Οι στρατιωτικοί να τα χαρίσουν στην πατρίδα, άλλωστε δεν θα μισθοδοτούνται και για πολύ, στα 45 θα συνταξιοδοτηθούν. Τέλος, οι δικαστικοί είναι σε καλύτερη μοίρα, φυσικά θα τα επιδικάσουν μόνοι τους στους εαυτούς τους, πώς δεν σκέφθηκαν να βγάλουν και καμμία διαταγή πληρωμής στο δημόσιο;

ψιτ

μπαμπά θα μου δόσεις ένα εικοσάρικο ... τι ??? δεκάρικο ... ξέρεις πως βγαίνει ένα τάλιρο ... πάρε ένα δίευρω ... και του δίνει ένα ευρώ... άντε καλοφάγωτα

ΕΣΥτης

Πήραν ποτέ ιδιώτες αναδρομικά; Μην τρελαθούμε, που ο ιδιωτικός τομέας στενάζει και εμείς στο δημόσιο προσφέρουμε μέτριες υπηρεσίες και μόνο απαιτούμε. Μόλις πριν λίγο ηρέμησα μια γυναίκα, που το ΕΚΑΒ αρνείται να μεταφέρει την μάνα της σε κέντρο αποκατάστασης. Ο ιδιωτικός τομέας μας πληρώνει και κάποιοι από εμάς κάνουμε ότι μπορούμε για κάνουμε την ζωή δύσκολη στον πολίτη.

Δημοσιος Σφραγιδοκρουστης

εχουν χιλια δικια και πρεπει να γινει πραξη.....εχουμε πιασει σειρα.......οχι τιποτα αλλο μην παρουμε αναποδες και οπως ηρθαμε φευγουμε.....Κουλης Φωφωκα και λοιποι μας περιμενουν με τις κουταλες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τάκης

Τραγικοί...

ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ

ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΟΠΡΗΡΩΝΕΣΤΕ? ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΣ ΣΑΝ ΕΛΑΣ Ε ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΡΧΕΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΑΠΟ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ....ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΜΕΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΜΕΤΟ ΤΩΝ ΛΩΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΖΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΗΔΙΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Λούλης

Αυτά έχει ο σοσιαλισμός κύριοι. Λεφτά έχει όποιος παράγει και εξάγει. Όλοι οι υπόλοιποι πληρώνονται με ψίχουλα. Η πίτα μοιράζεται σε πολύ μικρά κομμάτια.

darede

Η απάντηση στα ειδικά μισθολόγια θα έπρεπε να ήταν η ίδια με αυτή των συνταξιούχων. Δεν γίνεται να υπάρχει διαχωρισμός σε πατρικίους και πληβείους σε μια ευνομούμενη δημοκρατία και εδώ φταίνει οι δικαστικοί λειτουργοί. Όλοι η κανένας λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης. Αλήθεια οι ενώσεις αστυνομικών δεν διαμαρτύρονται για χαλασμένα αυτοκίνητα, γιλέκα κτλ. Να δωθούν εκεί τα χρήματα τους. Το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς. Για τους στρατιωτικούς ένα έχω μόνο να πω Αίσχος!!!

man as

Όταν θα φτάσουν οι Τούρκοι στην Ακρόπολη και θα ψάχνεις τρύπα να κρυφτείς και θα φορέσεις φέσι θα σου απαντήσω όπως και εσύ τώρα γελοίε. Αίσχος!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ska00534

Η 60χρονη τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και τον θώρακα και για ένα μήνα ήταν διασωληνωμένη στην εντατική - Αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός μηχανικής υποστήριξης

moro_geniko

Μια 19χρονη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, που προόριζε για πώληση σε άλλη γυναίκα - Η ίδια γυναίκα έχει φέρει στον κόσμο άλλα τρία παιδιά από το 2015, που αναζητούνται - Σοβαρές αμφιβολίες για την ορθότητα των στοιχείων της ταυτότητας που παρουσίασε κατά την εισαγωγή της στο Γενικό Νίκαιας