Οι «Ρουβίκωνες» κάνουν έλεγχο σε αστυνομικούς και δηλώνουν: Παρακολουθήστε μας με στολή και όχι με πολιτικά!

Οι «Ρουβίκωνες» κάνουν έλεγχο σε αστυνομικούς και δηλώνουν: Παρακολουθήστε μας με στολή και όχι με πολιτικά!

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας εντόπισαν δύο άντρες να παρακολουθούν σπίτι «συντρόφου» τους στου Ζωγράφου - Τους περικύκλωσαν και απαίτησαν να τους δείξουν τις ταυτότητές τους, για να αποδείξουν ότι δεν ήταν... ακροδεξιοί

2545613
Έλεγχο σε δύο αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι φέρεται να βρίσκονταν έξω από σπίτι μέλους του «Ρουβίκωνα», έκαναν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν δύο αστυνομικοί της ασφάλειας, που βρίσκονταν απέξω από το σπίτι ενός μέλους της συλλογικότητας, έγιναν αντιληπτοί.

Το μέλος του Ρουβίκωνα ειδοποίησε τους συντρόφους του οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο και άρχισαν να ρωτούν τους αστυνομικούς τι έκαναν εκεί.

Όπως φαίνεται από το βίντεο και όπως προκύπτει από ανακοίνωση της, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς αναγκάστηκε να αποκαλύψει την ιδιότητά του και τους έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.

Όπως ακούγεται στο βίντεο με τις συνομιλίες ανάμεσα στις δυο πλευρές, τα μέλη της συλλογικότητας ζητούν από τους αστυνομικούς να μεταβιβάσουν στους προϊστάμενούς τους, να μην έρχονται με πολιτικά ρούχα οι αστυνομικοί και να παρακολουθούν τα σπίτια τους επειδή τα μέλη της συλλογικότητας πολλές φορές στόχοι ακροδεξιών επιθέσεων και μπορεί να συμβεί κανένα ατύχημα!

Κλείσιμο



«Ξεκαθαρίζουμε ότι η ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί, εφόσον μιλάμε για ασφαλίτες, θα βαρύνει την ΕΛ.ΑΣ. και το κράτος» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη του «Ρουβίκωνα» στο κείμενό τους σε σε λίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου..

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησής τους

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση ενάντια σε υποπτους έξω απο σπίτι συντρόφου

Τον τελευταίο καιρό είναι σε εξέλιξη μια στρατηγική χαμηλής αλλά επίμονης έντασης απο την εξουσία εναντίον μας. Μέλη μας προσάγονται από την μέση του δρόμου, το ένα μετά το άλλο και οδηγούνται στην ασφάλεια για να αφεθούν μετά απο λίγο ελεύθερα. Επίσης έχουμε διαρκώς επίμονες και επιδεικτικές παρακολουθήσεις των οχημάτων μας σε όλη την διάρκεια μετακινήσεών μας προφανώς απο την ανστυνομία. Με ελεγχόμενες διαροές άλλωστε στον τύπο η ΕΛΑΣ έχει παραδεχθεί την ύπαρξη αυτής της στρατηγικής.

Δεν θα περιμέναμε το κράτος να κάτσει με σταυρωμένα χέρια στις δράσεις μας, ούτε να κωφεύσει απέναντι στις σειρήνες που επενδύουν στην ατζέντα νόμος και τάξη. Όταν όμως μέλη μας άρχισαν να στοχοποιούνται απο φασίστες η κατάσταση πέρασε τα όρια. Απειλές κάτω από τα σπίτια μας δεν προσπερνιούνται απο την αποδοχή ότι η δράση κατά της εξουσίας φέρνει και την αντίδρασή της.

Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων σε παπί κάτω απο το σπίτι του. Μέλη μας έσπευσαν άμεσα στον χώρο και μετά απο λίγο τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν και περικυκλώθηκαν. Στην αρχή παρίσταναν τους άσχετους επικαλούμενοι διάφορες αντικρουώμενες δικαιολογίες για την παρουσία τους. Τα μέλη μας έδειξαν αυτοσυγκράτηση στην οποία βοήθησε και το γεγονός ότι τα δύο αυτά άτομα δεν έφεραν φασιστικά σύμβολα ούτε αντέδρασαν βίαια κάνοντας μας να υποθέσουμε απο τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι μάλλον πρόκειται για ασφαλίτες. Μετά απο μια άγονη παράθεση δικαιολογιών, κι αφού άρχισε να γίνεται φανερό το μάταιο των προσπαθειών τους, ένας απο αυτούς έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι, όπως οφείλουμε να πράξουμε απο τις απόψεις και την πολιτική μας ταυτότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτα τα μέλη μας. Κάθε απειλή θα συναντά άμεση κινητοποίηση. Δεν γνωρίζουμε το μέτρο του συντονισμού κράτους και παρακράτους. Και δεν θα κάνουμε υποθέσεις. Ας ξέρουν όμως όλοι, και η ΕΛΑΣ ότι εμείς έτσι θα συνεχίσουμε να πράτουμε. Και ξεκαθαρίζουμε ότι η ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί, εφόσον μιλάμε για ασφαλίτες θα βαρύνει την ΕΛΑΣ και το κράτος.

Τέλος να καταγγείλουμε ότι σύντροφός μας μετά την παρέμβαση καταδιώχθηκε απο αστυνομικούς και στην οδό Σόλωνος στο ύψος της Νομικής παρά λίγο να έχουμε θανατηφόρο ατύχημα μετά απο δολοφονικό μπλοκάρισμα της μηχανής ενώ κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Το ξαναλέμε: ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του για οποιοδήποτε ατύχημα συμβει.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης