Άνθιμος για Ιερώνυμο: Εκτέθηκε για την συναλλαγή που επιχείρησε με τον Τσίπρα

2607332

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση του Αρχιεπισκόπου στο Μέγαρο Μαξίμου - «Εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα, δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών» παρατήρησε 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μιλώντας στην εκπομπή “Τα εν Δήμω” της TV100 και στη δημοσιογράφο Πόπη Αστεριάδου, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπό συζήτηση συμφωνία κυβέρνησης – εκκλησίας.

Ο κ. Άνθιμος, όπως αναφέρει το fm100.gr, επεσήμανε ότι δεν ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το πλαίσιο της συμφωνίας εκκλησίας και πολιτείας και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο κόστισε πάρα πολύ στον Μακαριότατο».

"Εγώ λυπούμαι για αυτό, γιατί ανήκουμε στην ίδια γενιά και δεν θέλουμε ένας Αρχιεπίσκοπος -και για το αξίωμά του και για τα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία- σε μια στιγμή να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε να κάνει μαζί με τον κ. Πρωθυπουργό. Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, γιατί όλοι οι πολίτες -άνδρες – γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα- δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών, διότι αυτό κάνει ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας", σημείωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν κατά την άποψή του ο Αρχιεπίσκοπος έχει πέσει στη συνείδηση των πολιτών, ο κ. Άνθιμος απάντησε: "Είναι δύσκολο να το πω, αλλά ‘ναι’. Όχι ο ίδιος –εγώ θα το μειώσω αυτό- όχι ο ίδιος, αλλά αυτό το οποίο επιχείρησε και συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων".

Για τις σχέσεις του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Ο κ. Άνθιμος ρωτήθηκε και για τις σχέσεις του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

"Στην αρχή μαλώσαμε -έτσι με τα λόγια- σαν καλά, αλλά λίγο μεγαλωμένα παιδιά. Έτσι το είδα εγώ", είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: "Πάνε αυτά. Έχουν διαγραφεί".

Ο κ. Άνθιμος επεσήμανε ότι με τον Γιάννη Μπουτάρη έχει πολύ καλή συνεργασία, ενώ δεν έκρυψε ότι τρέφει συμπάθεια προς το πρόσωπο του Δημάρχου. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες του Δημάρχου με τις οποίες διαφωνεί, τονίζοντας πάντως ότι ο Γιάννης Μπουτάρης αγωνίζεται και έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα από πλευράς προσφοράς προς την κοινωνία.

Πηγή: Thestival.gr

ΣΧΟΛΙΑ (40)

ΕΣΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

Katsaplias

Παναγιωτατε , Ένα από τα μεγάλα λάθη αλλα και ενα σημειο στο οποίο γίνανε λάθη μεγάλα τα οποία λάθη μοιραία και χωρίς να υπάρχει η αίσθηση το Τι επαιτε , θα σταθω μονο σε ενα μικρο σημειο απο της δηλώσεις σας και συγκεκριμένα στο σημείο οτι ο μακαριωτατος έκανε το λάθος και ενστερνίζεται το λαϊκό αισθημα , σε αυτο το σημείο θα σταθω και θα σχολιάσω εν συντομία σε ενα μικρο και σύντομο σχόλιο Όπως προανέφερα ,δηλώσατε , οτι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και "Πάσης " Ελλάδος οτι ενστερνίζεται το κοινο αισθημα, παντω και σας λεω , και σας ερωτώ βλεπετε σωστό καποιος επίσκοπος Μητροπολίτης σε ενα αρχιερατικο συλλείτουργο η σε κάλεσμα κάποιου προϊσταμένου ιερού ναου για κάποια εορτή Αγίου κατα την διάρκεια της τέλεσης του μυστηρίου να προβαίνει σε σχόλια και σε συζητήσεις εντός του "ιερού " και να κρίνει λαϊκούς να κρίνει κυβερνώντες να κρίνει πολιτικούς μπροστά στον κατώτατο κλήρο και σε "αρχιμανδρίτες Τέλος πάντων στον κλήρο ,? Και το ίδιο πάλι να γίνεται και στο επισκοπειο αλλα και σε καθε Εκδήλωση μπροστά στα κατώτερα στελεχη της Εκκλησίας , ετσι χαλασε η δουλειά το "πράμα " που λέμε ειναι σαν ο πατέρας στο μεσημεριανο τραπεζι καθετε και κρινει μπροστα στα τεκνα του τους Προϊσταμένους τού τους γονείς του και όλα αυτά, ή ο Λοχαγός μπροστά σε ολόκληρο τον λοχο να βρίζει και να προβαίνει σε ανάρμοστη σχόλια για τον διοικητή τούς , Ετσι χάλασε η σούπα Παναγιώτατε γι'αυτό τώρα μαζευτε το 80% της Ελλαδικής Εκκλησίας ιερέων που μπορεί να τους χαρακτηρίσει κάποιος Τσογλάνια και αθηροστομους και που βλέπουν παντού εχθρούς και προδότες και αντίχριστους , θέλει ταπείνωση προσευχή , συχνες επίσκεψεις στο Άγιον Όρος ετσι ωστε να μαθουν οι Ιερείς απο τους Γέροντες του Α.Ο. Την ταπείνωση την ευχή και την υπακοή , όσον αφορά τους και καλά σκληροπυρηνικούς ΑΡΧΙΕΡΕΊΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΎΝ, να εχουν τρόπους να ζητήσουν ενα ευχαριστώ απο τον κ. Πρωθυπουργό και ενα συγνωμη απο τον Μακαριωτατο για τα χυδαία σχόλια που ειπώθηκαν.

Katsaplias

Παναγιωτατε , Ένα από τα μεγάλα λάθη αλλα και ενα σημειο στο οποίο γίνανε λάθη μεγάλα τα οποία λάθη μοιραία και χωρίς να υπάρχει η αίσθηση το Τι επαιτε , θα σταθω μονο σε ενα μικρο σημειο απο της δηλώσεις σας και συγκεκριμένα στο σημείο οτι ο μακαριωτατος έκανε το λάθος και ενστερνίζεται το λαϊκό αισθημα , σε αυτο το σημείο θα σταθω και θα σχολιάσω εν συντομία σε ενα μικρο και σύντομο σχόλιο Όπως προανέφερα ,δηλώσατε , οτι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και "Πάσης " Ελλάδος οτι ενστερνίζεται το κοινο αισθημα, παντω και σας λεω , και σας ερωτώ βλεπετε σωστό καποιος επίσκοπος Μητροπολίτης σε ενα αρχιερατικο συλλείτουργο η σε κάλεσμα κάποιου προϊσταμένου ιερού ναου για κάποια εορτή Αγίου κατα την διάρκεια της τέλεσης του μυστηρίου να προβαίνει σε σχόλια και σε συζητήσεις εντός του "ιερού " και να κρίνει λαϊκούς να κρίνει κυβερνώντες να κρίνει πολιτικούς μπροστά στον κατώτατο κλήρο και σε "αρχιμανδρίτες Τέλος πάντων στον κλήρο ,? Και το ίδιο πάλι να γίνεται και στο επισκοπειο αλλα και σε καθε Εκδήλωση μπροστά στα κατώτερα στελεχη της Εκκλησίας , ετσι χαλασε η δουλειά το "πράμα " που λέμε ειναι σαν ο πατέρας στο μεσημεριανο τραπεζι καθετε και κρινει μπροστα στα τεκνα του τους Προϊσταμένους τού τους γονείς του και όλα αυτά, ή ο Λοχαγός μπροστά σε ολόκληρο τον λοχο να βρίζει και να προβαίνει σε ανάρμοστη σχόλια για τον διοικητή τούς , Ετσι χάλασε η σούπα Παναγιώτατε γι'αυτό τώρα μαζευτε το 80% της Ελλαδικής Εκκλησίας ιερέων που μπορεί να τους χαρακτηρίσει κάποιος Τσογλάνια και αθηροστομους και που βλέπουν παντού εχθρούς και προδότες και αντίχριστους , θέλει ταπείνωση προσευχή , συχνες επίσκεψεις στο Άγιον Όρος ετσι ωστε να μαθουν οι Ιερείς απο τους Γέροντες του Α.Ο. Την ταπείνωση την ευχή και την υπακοή , όσον αφορά τους και καλά σκληροπυρηνικούς ΑΡΧΙΕΡΕΊΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΎΝ, αυτα τα ολίγα.

Katsaplias

O επίσκοπος και κάθε πρεπει να μάθει κάποτε οτι ο λαϊκισμός και η φλυαρια ρίχνουν το καράβι στα βράχια και η πατρίδα μας έχει στο τιμόνι Εναν ανθρωπο που τα δίνει όλα ενα Πρωθυπουργό και εναν Αρχιεπισκοπο που εχουν μια αγαστή συνεργασία , και βάζουμε καποια λιθαράκι σε χρονια ζητήματα που οι καιροί έχουν αλλάξει οι εποχές παρηλθαν ετσι με τη σειρα τού πρεπει να αλλάξουν πολλά στην πατρίδα για Τι αυτη την στιγμή η Ελλάδα στο τιμόνι εχει πατριώτη Και λεβέντη πρωθυπουργό και καμάρι Αρχιεπίσκοπο

Katsaplias

O επίσκοπος και κάθε επίσκοπος θα πρεπει Τέλος πάντων Επιτέλους οτι , οτι του πέφτει στην υπόληψη του ή οτι πληροφορία του λένε οι Αυλικοί του ή και αυτοί που του τα λένε όλα να μάθει να πιστεύει και βγάζει συμπεράσματα για εναν ανθρωπο ή μια κατάσταση και αμέσως να εκδηλώνεται με πύρινους λόγους και γεμάτα μίσος επί του αμβωνα κηρύγματα , αλλα επιστρέφοντας στο επισκοπειο να γονατίζει στην εικονα του φιλεσπλαχνο Ιησού και να ζηταει την λύτρωση του αδερφού μας , ούτε σχόλια ουτε χαρακτηρισμούς , Επίσκοποι και κληρε έχετε να κάνετε με ανθρώπους δεν είστε εσείς κριτές του λαου αρκετά ποια με εσας ,! Καθίστε στους ναούς να γλυκοκοιταζεστε χωρίς να έχετε αίσθηση της ιεροσύνης να χαμογελάτε μπροστά στο πλήρωμα της Εκκλησίας να κάνετε νοήματα να φοβάστε μην καποιος πιστός κανει κάτι κακο , στο να είστε ντετέκτιβ κοιτάξτε στο πως θα γίνετε ταπεινοί να μπορέσετε όσο ειναι νωρίς να σώσετε κάποιον πονεμένο!

Απογοήτευση και αηδία

Ο αρχιεπίσκοπος απογοήτευσε πολύ κόσμο. Δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω από αυτή τη συναλλαγή (διότι σίγουρα κάτι κρύβεται που θα φανεί στο μέλλον), αλλά είναι γεγονός ότι αιφνιδίασε τους πάντες. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την κοινωνία, η εκκλησία πρέπει να είναι δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό, να ενεργεί σύμφωνα με το λα'ι'κό αίσθημα και όχι να συναλλάσσεται εν κρυπτώ με τους εχθρούς της κοινωνίας (και της εκκλησίας). Ως θεσμικός παράγων υποχρεούται να έχει τυπικές σχέσεις και να συνομιλεί με την πολιτική ηγεσία και (αυτόν που παριστάνει) τον πρωθυπουργό, αλλά μέχρις ενός ορίου

Βουνίσιος

Ιερώνυμος....θυμάσαι τότε με Χριστόδουλο που μας έλεγες δεν υπάρχει Αρχιεπίσκοπος επί της ουσίας, μητροπολίτης Αθηνών είναι και την εκκλησία την εκφράζει η Σύνοδος. Δεν μπορείς Χριστόδουλε να εκπροσωπείς όλη την εκκλησία. Εσύ δεν τα έλεγες; Και κάτι δικοί σου;... Τί έγινε τώρα; Από πότε αποφασίζεις για όλους; Εκτελείς τίποτα περίεργες δεσμεύσεις;;;; Και το άλλο το φρούτο που ήταν στη Ζάκυνθο και παρίστανε τον επίσκοπο, τί έγινε; Γαργάρα τώρα;;;;

Διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας

Γιατί είναι απαραίτητος; Απλά με την πολιτισμική κοινωνία που φτιάχνουν υποχρεωτικά. Θα υπάρξουν προβλήματα με την απώλεια του όρου επικρατούσα θρησκεία. Ζητώντας και οι υπόλοιπες θρησκείες τα ίδια δικαιώματα με την συνεχώς μειούμενη επικρατούσα, θα περιπλέκει περισσότερο το θέμα.

Ωμέγα

Έπαθε υστερία το άπληστο , παραδοπιστο παπαδαριο !

george

Μεσαιωνας ...θρησκειες,ειδωλολάτρες,μαγισσες,αστρολόγους, μέντιουμ, φλιτζανούδες και χαρτορίχτρες,δυστηχως..

Ε.Π

Εσύ κοίτα να καθαρίσεις το προαύλιο της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη απ τους παραβατικούς με τα ναρκωτικά και το τράφικινγκ και άσε τις δημόσιες σχέσεις

ε

Ο Ανθιμος εχει απόλυτο δίκιο. Η εκκλησία δεν πρέπει να κάνει ποτέ συναλλαγές με αντεθνικά καθεστώτα. Το οποιοδήποτε θέμα υπάρχει, να περιμένει να λυθεί σε λογικούς καιρούς και οχι οταν απο την άλλη περιμένουν οι άρπαγες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης