Στελέχη της ομογένειας της Β.Ηπείρου για ανάκριση στο Α.Τ. Αργυροκάστρου

Στελέχη της ομογένειας της Β.Ηπείρου για ανάκριση στο Α.Τ. Αργυροκάστρου

Μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα  οι αλβανικές αρχές προσήγαγαν 12 άτομα, εκ των οποίων στελέχη ομογένειας της Βορείου Ηπείρου - Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος - Για 20 προσαγωγές κάνουν λόγο τοπικά μέσα ενημέρωσης - Ενημερώθηκε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ

karathanos_main01
Δώδεκα είναι τελικά τα άτομα, τα οποία έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες .
ανάμεσά τους, κορυφαία στελέχη της ομογένειας στη Βόρεια Ηπειρο.

Πρόκειται για τους Μπάμπη Καραθάνο- Πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμά Στέφο Πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ ,Χρήστο Ντούτση- πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης.

Τα άτομα αυτά, ανέφερε, έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και διευκρίνισε πως σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.

Εως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις αλβανικές αρχές για το λόγο της προσαγωγής τους. 

Νωρίτερα,  Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, σε επικοινωνία του με τον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο ίδιος κι ακόμη τέσσερα άτομα, ειναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπως είπε να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψή του απο τις αλβανικές Αρχές.

Την δια στιγμή τοπικά μέσα ενημέρωσης, έκαναν λόγο για πάνω από 20 άτομα μέχρι στιγμής τα οποία κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου. Μάλιστα, δίνουν και τα ονόματα ορισμένων εκ των προσαχθέντων. Πρόκειται για τους Ηλία Θάνο, Κωνσταντίνο Γκιζέλη, Πύρρο Παναγιώτη.

Κλείσιμο
Για τις προσαγωγές έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας οδηγήθηκε το μεσημέρι στην τελευταία του κατοικία στο χωριό Βουλιαράτες.

Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν από όλα τα χωριά της Βόρειας Ηπείρου και από πολλές περιοχές της Ελλάδας για το ύστατο χαίρε.

Βρέθηκαν εκεί, κρατώντας ελληνικές σημαίες, συμμετέχοντας στον θρήνο και το πένθος της οικογένειας. Αλλοτε κλαίγοντας γοερά, κι άλλοτε ψάλλοντας τον Εθνικό Υμνο και τραγουδώντας μοιρολόγια -ακολουθώντας τη φωνή του Ηπειρώτη τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα περπάτησαν στη νεκρική πομπή στο νεκροταφείο των Βουλιαράτων.

Σημειώνεται ότι μετά την κηδεία του 35χρονου ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του ομογενούς στον δρόμο Αργυροκάστρου - Κακαβιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης