Κύπρος: Ο θάνατος μιας 9χρονης από τον 13χρονο αδερφό της και το ρατσιστικό παραλήρημα

Κύπρος: Ο θάνατος μιας 9χρονης από τον 13χρονο αδερφό της και το ρατσιστικό παραλήρημα

Η νεκροτομή έδειξε ότι ο 13χρονος σκότωσε την 9χρονη αδερφή του με τέσσερις μαχαιριές – Σάλος από τη ρατσιστική ανάρτηση υποψήφιας του ΕΛΑΜ (αδελφού κόμματος της Χρυσής Αυγής)

kypros_egklima_13
Με τέσσερις μαχαιριές σκότωσε προχθές ο 13χρονος στη Λάρνακα την 9χρονη αδελφή του . Η νεκροτομή κατέδειξε ότι ο θάνατος οφείλεται σε εσωτερική αιμορραγία - αιμορραγικό σοκ, που προκλήθηκε από ήσσον και τέμνον όργανο (μαχαίρι).

Ο ιατροδικαστής Ν. Χαραλάμπους διαπίστωσε ότι στο άψυχο σώμα της μικρής υπήρχαν τέσσερα τραύματα που έπληξαν ζωτικά της όργανα, ενώ υπήρχαν άλλα 11 πιο επιπόλαια τραύματα (γδαρσίματα κ.τ.λ., χωρίς να προκαλέσουν τομή) σε διάφορα μέρη του σώματός της, τα οποία επίσης προκλήθηκαν από μαχαίρι. Η κηδεία της θα γίνει αύριο.

Ο 13χρονος ανακρινόμενος παραδέχθηκε τη διάπραξη του εγκλήματος. Τα δύο αδέλφια ήταν μόνα στο σπίτι και κάποια στιγμή τσακώθηκαν με αποτέλεσμα ο 13χρονος να πάρει ένα μαχαίρι από τη κουζίνα και να σκοτώσει την 9χρονη αδελφή του. Ο 13χρονος εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο και μεταφέρθηκε με διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας στο Ψυχιατρείο, όπου κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο. Σύμφωνα με τον κυπριακό ποινικό κώδικα, θεωρείται ποινικώς ανεύθυνος.

Τα παιδιά που κατάγονται από τη Ρουμανία μεγάλωναν με τον πατέρα τους καθώς η μητέρα είχε εγκαταλείψει την οικογένεια και συζούσε με Ινδό που γνώρισε στη Λάρνακα. Όπως ανέφεραν οι γείτονες, επισκεπτόταν συχνά τα παιδιά της. Η οικογένεια για περίπου μια δεκαετία διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και λάμβανε επίδομα στήριξης από το κράτος, καθότι ο πατέρας δεν είχε μόνιμη εργασία. Ο 13χρονος φοιτούσε σε γυμνάσιο της περιοχής, αλλά κατά την περσινή σχολική χρονιά είχε προβληματική συμπεριφορά και διέκοψε τη φοίτησή του. Φέτος είχε μεταφερθεί σε άλλο σχολείο, σε ειδική μονάδα, έπειτα από εκθέσεις ειδικών.

Ρατσιστικό παραλήρημα

Και ενώ η κυπριακή κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το πρωτοφανές έγκλημα με θύτη και θύμα δύο ανήλικα αδέλφια, εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης ανάρτηση της Μαρίας Καλογέρη, υποψηφίας βουλευτού του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου), στην οποία ανέφερε: «Γύφτος Ρομά μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την ανήλικη αδελφή του. Θέλατε πολυπολιτισμικότητα τώρα λουθείτε την!!».

kalogeri


Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τη κα Καλογέρη να υπερασπίζεται την αναφορά της σε «Γύφτο Ρομά». Η κα Καλογέρη είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τη κοινή γνώμη όταν καταγγέλθηκε από γυναίκα ότι της έστελνε απειλητικά μηνύματα. Σύμφωνα με την καταγγελία η κα Καλογέρη διατηρούσε σχέση με τον σύζυγο της γυναίκας, την οποία η υποψήφια του ΕΛΑΜ απειλούσε με «μια σφαίρα στο κεφάλι». Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα ενώπιον του δικαστηρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης