Κηδεία Κατσίφα: Μετ' εμποδίων στους Βουλιαράτες τα λεωφορεία από την Ελλάδα

Κηδεία Κατσίφα: Μετ' εμποδίων στους Βουλιαράτες τα λεωφορεία από την Ελλάδα

Αλβανοί κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους για μπλούζες με τη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τατουάζ - Στους Βουλιαράτες αναμένονται 2.000 Βορειοηπειρώτες από την Ελλάδα -Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη

katsifas_arthronew
Στις 14:00 ώρα Ελλάδας θα πούνε το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες που αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες.

Ωστόσο με διάφορες προφάσεις οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς, «κάνουν τη ζωή δύσκολη» στα λεωφορεία που φτάνουν από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αλβανοί αστυνομικοί κάνουν έρευνες για μπλούζες με το πρόσωπο του Κωνσταντίνο Κατσίφα ή τατουάζ που θεωρούν προκλητικά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες για τον ίδιο λόγο δεν επετράπη η είσοδος σε ένα λεωφορείο από τη Ζάκυνθο. 

Παράλληλα οδηγούν για άτυπες ανακρίσεις στελέχη βορειοηπειρωτικων οργανώσεων. που ζητούν την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να σταματήσουν τα προσχήματα των αλβανικών Αρχών και να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες στο χωριό για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στο σπίτι της οικογένειας Κατσίφα βρέθηκε κοντά στους γονείς του για συλλυπητήρια η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα Ελένη Σουρανή.

Το σπίτι του 35χρονου ομογενούς πλημμύρισε από κόσμο που έφτασε για να συμπαρασταθεί στους δυο τραγικούς γονείς που έντεκα μέρες μετά τη δολοφονία του παιδιού τους, τους παρέδωσαν το άψυχο σώμα του για να το θάψουν.

Κλείσιμο
Ο σπαραγμός και ο θρήνος της μάνας σκίζει όλη τη Βόρειο Ηπειρο. Ενα απόκοσμο ουρλιαχτό, ένα «όχι» ακούστηκε όταν χθες η νεκροφόρα με τη σορό του έστριψε την ανηφόρα προς το σπίτι της οικογένειας. Η ίδια δεν έφυγε λεπτό από το τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη φέρετρο του παιδιού της.

soros katsifa video 2

soros katsifa video 3

soros katsifa video 1

mitera_katsifa
Σιάτρας μοιρολόγι

Ο Σάββας Σιάτρας, ο γνωστός ερμηνευτής των τραγουδιών της Ηπείρου, βρίσκεται στους Βουλιαράτες για να μοιρολογήσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, μετά από σχετική επιθυμία της μητέρας του 35χρονου ομογενούς. «Σήκω Κωστάκη γιε μου από τη γη κι από το μαύρο χώμα, λεβέντη Κώστα μου...» λέει το μοιρολόι

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη

Έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες της Αλβανίας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό, κάνουν, απο το πρωί, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

Σημειώνεται ότι ήδη, από χτες το βράδυ, είναι σε επιφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην Αλβανία.

Ειδικά, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονται αντίστοιχες έρευνες από τις αλβανικές Αρχές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης