Φωτιά στο Μάτι: Νέα προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις έλαβε ο Ηλίας Ψινάκης

Φωτιά στο Μάτι: Νέα προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις έλαβε ο Ηλίας Ψινάκης

Στις 21 Νοεμβρίου οι εξηγήσεις στους εισαγγελείς για τον ρόλο του στη φονική πυρκαγιά

Ilias_Psinakis
Δυο εβδομάδες ακόμη έχει στη διάθεσή του ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης να προετοιμάσει το υπόμνημά του για το ρόλο του στη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μετά τη νέα προθεσμία που έλαβε σήμερα από τους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος έχει κληθεί για σήμερα να δώσει εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τελικά ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για τις 21 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ για αύριο έχει κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές να δώσει εξηγήσεις επίσης με την ιδιότητα της υπόπτου η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Σε ό,τι αφορά δε την έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εισαγγελείς αναμένουν τις επόμενες ημέρες νέο υλικό από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που έχουν ζητήσει. Το υλικό αφορά σε συνομιλίες στελεχών των υπηρεσιών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Τα στοιχεία δε αυτά εκτιμάται ότι θα αποσαφηνίσουν θέματα που αφορούν την ποινική αποτίμηση των ενεργειών που έγιναν .

Υπενθυμίζεται ότι ως ύποπτοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έχουν κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές 20 και πλέον πρόσωπα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΛ.ΑΣ., την περιφέρεια, κ.λπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης