Κλείνει η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου στη Ζάκυνθο

Κλείνει η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου στη Ζάκυνθο

Παραιτούνται τέσσερις γιατροί - Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και το οικονομικό «στέγνωμα» του νοσοκομείου

zak09
Υγειονομικός σεισμός προβλέπεται να εκδηλωθεί στη Ζάκυνθο, καθώς κλείνει η Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου του νησιού και υπολειτουργούν τμήματα του νοσοκομείου όπως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και το Αναισθησιολογικό, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και για τα χειρουργεία ή άλλα τμήματα.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, το νοσοκομείο αντιμετωπίζει μείζονα προβλήματα λειτουργίας, όπως οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, με το 62% των οργανικών θέσεων να είναι ακάλυπτες, αλλά και το οικονομικό «στέγνωμα» του νοσοκομείου, το οποίο δεν διαθέτει χρήματα για προμήθεια πετρελαίου, οξυγόνου και αντιδραστηρίων.

Στην παρούσα φάση, ωστόσο, οι εργαζόμενοι καταγγέλουν το επαπειλούμενο «λουκέτο» της Παιδιατρικής κλινικής, λόγω των παραιτήσεων τεσσάρων γιατρών της κλινικής, με τον διευθυντή να είναι ο τελευταίος και να... κλείνει την πόρτα.

Η παιδιατρική κλινική, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, λειτουργεί 18 χρόνια, έχοντας νοσηλεύσει χιλιάδες παιδιά. «Οι αλλεπάλληλες παραιτήσεις δρομολογούν εξέλιξη που αποτελεί ιδιαίτερα επικίνδυνη συνθήκη για όλο τον παιδικό πληθυσμό του νησιού, και για τα νεογνά τα σημερινά, αλλά και όσα πρόκειται να γεννηθούν το επόμενο διάστημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων μετά από Γενική Συνέλευση του την περασμένη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καλύπτεται μόνο με δύο νεφρολόγους, την ώρα που ο αριθμός των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών αυξάνεται συνεχώς. Οι δύο νεφρολόγοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν άλλους νεφροπαθείς και οι επιπλέον ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται για αιμοκάθαρση, γεγονός το οποίο προκαλεί πολλά έξοδα και μεγάλη ταλαιπωρία. Μάλιστα, το Σωματείο υπογραμμίζει πως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργώντας στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, διπλασίασε τα τελευταία τρία χρόνια τον αριθμό των αιμοκαθαιρόμενων, σε διπλές βάρδιες, ενώ αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται τέτοια υποστήριξη.

Υποστελεχωμένο είναι και το αναισθησιολογικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται με εφημερίες ο χειρουργικός τομέας σε όλη τη διάρκεια του μήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης