Μυτιλήνη: Πλήθος κλοπιμαία στην κρυψώνα της σπείρας μεταναστών

Μυτιλήνη: Πλήθος κλοπιμαία στην κρυψώνα της σπείρας μεταναστών

Άλλοι τέσσερις μετανάστες συνελήφθησαν ως μέλη της σπείρας που είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους κατόχους οχημάτων στη Μυτιλήνη και εξαρθρώθηκε την περασμένη Τετάρτη,

Mytilini-klopes
Άλλοι τέσσερις μετανάστες συνελήφθησαν ως μέλη της σπείρας που είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους κατόχους οχημάτων στη Μυτιλήνη και εξαρθρώθηκε την περασμένη Τετάρτη, με τον αριθμό των συλλήψεων να φτάνει τις οκτώ. Η συμμορία χρησιμοποιούσε ως κρυψώνα ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, όπου βρέθηκαν πλήθος κλοπιμαία, ενώ εξιχνιάστηκε μια ακόμη κλοπή.

Το κρησφύγετο των αλλοδαπών εντοπίστηκε με οργανωμένη επιχείρηση της Ασφαλείας και μέσα σε αυτό συνελήφθησαν τέσσερις ηλικίας 16 ως 22 χρόνων. Στο εγκαταλελειμμένο κτίριο πλήθος αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς επίσης επτά κινητά, μουσικό όργανο, δύο βαλίτσες με ρούχα, τέσσερα ζευγάρια γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές μικροσυσκευές και διάφορα έγγραφα, συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

Όλα ήταν κλεμμένα, κατασχέθηκαν και η προέλευσή τους εξετάζεται. Κάποια από αυτά προέρχονταν από διάρρηξη σε σταθμευμένο όχημα που είχε γίνει μια ημέρα πριν πέσουν στα χέρια των αστυνομικών τα πρώτα τέσσερα μέλη της σπείρας, δύο 19χρονοι, ένας 20χρονος και ένας 32χρονος. Η κλοπή αυτή ήταν η 27η που εξιχνιάστηκε, καθώς είχαν ήδη διαλευκανθεί άλλες 26 σε οχήματα με λεία ύψους 10.000 ευρώ! Μετά τις πρώτες συλλήψεις, είχαν βρεθεί έξι κινητά, φορτιστές κινητών, τρία ρολόγια, έξι ζευγάρια γυαλιών ηλίου και οράσεως, 14 φακοί, ένα κράνος μοτοσικλέτας, τσάντες, πορτοφόλια, μικροαντικείμενα, μικροσυσκευές, τιμαλφή και 300 ευρώ, καθώς και ένας θραύστης κρυστάλλων και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Στους τέσσερις νέους συλληφθέντες, όπως και στους πρώτους, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και φθορές, ενώ ένας από αυτούς κατηγορείται και για παραβίαση περιορισμών διαμονής, καθώς του του είχε επιβληθεί να μην απομακρυνθεί από την Χίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης