Κως: Ξανά στο εδώλιο ο Γερμανός κατάσκοπος των Τούρκων

Κως: Ξανά στο εδώλιο ο Γερμανός κατάσκοπος των Τούρκων

Ο 66χρονος που συνελήφθη να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις το 2014, είχε ομολογήσει ότι ενεργούσε για λογαριασμό Τούρκων οι οποίοι τον πλήρωναν για να τους παράσχει πληροφορίες

ilikiomenos-xeiropedes
Τέσσερα χρόνια μετά την σύλληψή του στην Κω, όπου φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κάθεται σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου ο 66χρονος Γερμανός που είχε ομολογήσει ότι ενεργούσε για λογαριασμό Τούρκων οι οποίοι τον πλήρωναν για να τους παράσχει πληροφορίες.

Στις 15 Οκτωβρίου του 2014, ο ηλικιωμένος αλλοδαπός είχε συλληφθεί να φωτογραφίζει το στρατιωτικό φυλάκιο «Πόρτες» στην Αντιμάχεια της Κω, ενώ στο αυτοκίνητό του είχαν βρεθεί κιάλια, μια διόπτρα και τρεις κάρτες μνήμες φωτογραφικής μηχανής. Στην κατοικία του βρέθηκαν ατζέντες με ιδιόχειρες σημειώσεις και έγγραφα στην τουρκική γλώσσα με συντεταγμένες στρατοπέδων και δημοσίων κτιρίων.

Σε έναν σκληρό δίσκο, έναν υπολογιστή, ένα tablet και 6 USΒ Sticks που είχε, ήταν καταχωρημένες φωτογραφίες από την Κω και την Κάλυμνο που απεικόνιζαν στρατιωτικά φυλάκια, στρατόπεδα, πολυβολεία, έργα οχύρωσης, κεραίες, παρατηρητήρια, εγκαταστάσεις καυσίμων, γέφυρες και στρατιωτικά ταχύπλοα, οχήματα και πλοία!

Ο 66χρονος είχε παραδεχθεί πως είχε ενταχθεί σε δίκτυο συνταξιούχων αλλοδαπών που κατοικούν στην Ελλάδα και έχουν στρατολογηθεί από την Τουρκία για να διενεργούν κατασκοπία σε βάρος της χώρας και ότι, από το 2011, έμπαιναν σε τραπεζικό λογαριασμό του 2.000 ευρώ κάθε μήνα μόλις παρέδιδε σε δύο Τούρκους τους ψηφιακούς δίσκους αποθήκευσης με τα στοιχεία που συγκέντρωνε!

Πρωτόδικα, ο Γερμανός κατάσκοπος, που υπήρξε αξιωματικός του στρατού στην Ανατολική Γερμανία και είχε υπηρετήσει και στην Τουρκία, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης