ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ηράκλειο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 8ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Ηράκλειο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 8ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Τη διακήρυξη συνυπέγραψαν ο κοινοβουλευτικός υπουργός εντεταλμένος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Νόρματ Μπάρτλε και ο Βασίλης Τσολακίδης εκ μέρους της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, η οποία έχει οριστεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως εντεταλμένη για την Ελληνογερμανική Συνέλευση

ellinoger
Με την υπογραφή κοινής διακήρυξης, η οποία περιέχει τις βασικές αρχές και ένα κοινό πλαίσιο δράσεων και συνεργασιών, ολοκληρώθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Τη διακήρυξη συνυπέγραψαν ο κοινοβουλευτικός υπουργός εντεταλμένος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Νόρματ Μπάρτλε και ο Βασίλης Τσολακίδης εκ μέρους της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, η οποία έχει οριστεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως εντεταλμένη για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Την απόλυτη ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης εξέφρασε κατά την τελετή λήξης ο Γερμανός υπουργός.

«Η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί τομή και μια απαρχή για τη διαμόρφωση ενός κοινού μέλλοντος μεταξύ μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπάρτλε χαρακτήρισε την Ελληνογερμανική Συνέλευση θεσμό, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να ορίσει τη Ρένα Δούρου ως εντεταλμένη στη Συνέλευση από ελληνικής πλευράς.


Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο, Ελλάδα και Γερμανία συνεργάζονται στενά σε κυβερνητικό αλλά και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. «Είμαι βέβαιος και πεπεισμένος ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κλείσιμο
«Ο ορισμός της κ. Δούρου ως εντεταλμένης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης εκφράζει τη θέληση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει ενεργά και να υποστηρίζει τις δράσεις της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Σήμερα γίνεται ένα νέο ξεκίνημα, ένα μεγάλο άλμα για την Ελληνογερμανική Συνέλευση» τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Τσολακίδης.


Στην Ελληνογερμανική Συνέλευση της Κρήτης συμφωνήθηκαν μεταξύ των συμμετεχόντων οκτώ νέες πρωτοβουλίες συνεργασίας.


Παράλληλα βραβεύτηκαν πέντε κοινές δράσεις που ανέπτυξαν φορείς και δήμοι από την Ελλάδα και τη Γερμανία. Τα κριτήρια της βράβευσης ήταν η αειοφορία, η καινοτομία, το όφελος για τον πολίτη και η μακροχρόνια προοπτική.

Για τη συνεισφορά τους στη διοργάνωση της Συνέλευσης βραβεύτηκαν ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, ο εκπρόσωπος της Δούρου Βασίλης Τσολακίδης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Παράλληλα υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των Κεντρικών Αυτοδιοικητικών Ενώσεων της χώρας και της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.


«Θεωρώ ότι τα καλά είναι μπροστά μας. Τα αποτελέσματα της Συνέλευσης της Χερσονήσου μάς δίνουν ελπίδα για το μέλλον της συνεργασίας» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Όπως έγινε γνωστό, η 9η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στη Βαυαρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης