Ελένη Θεοχάρους στον ΘΕΜΑ 104,6: Ζήσαμε στιγμές αρχαίας τραγωδίας κοντά στην οικογένεια Κατσίφα στους Βουλιαράτες

Ελένη Θεοχάρους στον ΘΕΜΑ 104,6: Ζήσαμε στιγμές αρχαίας τραγωδίας κοντά στην οικογένεια Κατσίφα στους Βουλιαράτες

"Έγκλημα κατά τις ανθρωπότητας" χαρακτήρισε την έως τώρα στάση των αλβανικών αρχών η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 - Είναι η πρώτη πολιτικός που επισκέφτηκε την οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα στη Βόρεια Ήπειρο

theoxarous
"Θα ήθελα οι οιμωγές της οικογένειας να φτάσουν στην Αθήνα, τη Λευκωσία και τις Βρυξέλλες. Ζήσαμε στιγμές αρχαίας τραγωδίας, από την Αντιγόνη του Σοφοκλή" είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 η κυρία Θεοχάρους, προαναγγέλοντας ότι θα καταγγείλλει άμεσα στο Στρασβούργο όσα καταγράφει ήδη για τις ενέργειες των αλβανικών αρχών, ως σκιώδης εισηγήτρια για την ενταξιακή διαπραγμάτευση της Αλβανίας με την Ευρωπαίκή Ένωση.

Έθεσε μάλιστα και τα ερωτήματα "γιατί δολοφονήθηκε τόσο άγρια ο Κωνσταντίνος Κατσίφας;" και "γιατί τον προκαλούσαν τόσους μήνες;".

"Θέλουν να φύγουν όλοι όσοι έχουν έρθει εδώ από την Ελλάδα και είναι και στα γύρω χωριά, για να γίνει ένας επιβεβλημένος ενταφιασμός ενός ήρωα, γιατί για μένα είναι ήρωας. Αυτός είναι ο λόγος που κατακρατούν τη σορό του Κωνσταντίνου" δήλωσε η Κύπρια ευρωβουλευτής, μιλώντας στο Βραδινό Μαγκαζίνο και τον Γιώργο Λαμπράκο.

"Στην Αλβανία δεν υπάρχουν νομικά όπλα να διεκδικήσει κανείς το δίκιο του. Υπάρχει τυφλή βία, κρατική αυθαιρεσία και κρατική βία" απάντησε η κυρία Θεοχάρους στο ερώτημα αν η οικογένεια μπορεί να διεκδικήσει νομικά τη δικαίωσή της. Μίλησε ακόμη για συνεχή "καταπίεση της ελληνική μειονότητας και των θρησκευτικών ελευθεριών", τονίζοντας ότι "αυτό το δράμα πρέπει να πάρει ένα τέλος".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης