Αθώοι δύο γιατροί και ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis για υπόθεση δωροδοκίας

Αθώοι δύο γιατροί και ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis για υπόθεση δωροδοκίας

Η υπόθεση κρίθηκε στο Εφετείο μετά από έφεση υπέρ του νόμου που είχε ασκήσει στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών για τους γιατρούς και τον Κ.Φρουζή

dikastiria-thess
Αθώοι κρίθηκαν, για δεύτερη φορά, από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης δύο γιατροί κέντρων υγείας των Σερρών και η πρώην εκπρόσωπος της Novartis που κατηγορηθηκαν ότι οι πρώτοι δωροδοκηθηκαν από την εταιρία για να υπερσυνταγογραφούν υπέρ της.

Το δικαστήριο δέχτηκε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ότι από κανένα στοιχείο δεν αποδείχτηκε υπερυνταγογράφηση φαρμάκων και ότι τα χρήματα, 8.000 ευρώ, δόθηκαν από την εταιρία για να αρθρογραφήσουν οι δύο γιατροί στα περιοδικά τους.

Το ζευγάρι των γιατρών στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, είπαν ότι το ποσό που δόθηκε ουσιαστικά ήταν 3.800 ευρώ για άρθρα που έγραψαν, τα οποία δήλωσαν στην εφορία και υπέγραψαν συμβάσεις. Ο πρωην εκπρόσωπος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής στην απολογία του είπε πως δεν γνώριζε τους γιατρούς και ότι τι αντικείμενό του στην εταιρία περιοριζόταν στα φάρμακα που εισαγονταν από το εξωτερικό και όχι παραπέρα, αρνούμενος με τη σειρά του το κατηγορητήριο. Επιβεβαίωσε ότι η εταιρία υπογράφει συμβάσεις με γιατρούς για να γράφουν άρθρα, προκειμένου να βελτιώνει τα φάρμακά της.

Η υπόθεση έφτασε στο Εφετείο, καθώς στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών άσκησε έφεση η εισαγγελέας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης