Συγκλονίζει πατέρας παιδιού με λευχαιμία: Η κόρη του κερδίζει τον καρκίνο, χάνει τη μάχη για το σχολείο

kardamili-gumnasio

Η μαθήτρια του γυμνασίου Καρδαμύλης σύμφωνα με το νόμο πρέπει να διδαχθεί κατ΄οίκον- Εκπαιδευτικός διορίσθηκε, αλλά τα αναγκαία κονδύλια δεν βρέθηκαν - Η μάχη της οικογένειας για το δικαίωμα του παιδιού της στη μόρφωση μέσα από μια επιστολή που ραγίζει καρδιές

Μάχη για το αυτονόητο, το δικαίωμα του παιδιού της στην Παιδεία, δίνει η οικογένεια του Γιώργου Μακρέα, στην Καρδαμύλη: Η κόρη του κ.Μακρέα πάσχει από λευχαιμία και μετά την υποβολή της σε θεραπεία, έχει επιστρέψει στο σπίτι, αλλά όχι και στο σχολείο - το Γυμνάσιο Καρδαμύλης- αφού ακόμη το ανοσοποιητικό της σύστημα δεν επιτρέπει να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα με τα άλλα παιδιά. Ο νόμος προβλέπει κατ' οίκον διδασκαλία, ο διορισμός εκπαιδευτικού έχει εγκριθεί, αλλά τα αναγκαία χρήματα δεν έχουν βρεθεί.

Η οικογένεια δημοσιοποίησε το νέο Γολγοθά που ανεβαίνει μέσα από μια συγκλονιστική επιστολή, που με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονένων και Κηδεμόνων Καρδαμύλης δημοσιεύεται στην εφημερίδα Θάρρος της Καλαμάτας. Ο Σύλλογος δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό του παιδιού και της οικογένειας.

Στην επιστολή του, που ραγίζει καρδιές, ο κ.Γιώργος Μακρέας περιγράφει χωρίς λυρισμούς την ανατροπή στη ζωή της οικογένειάς του όταν πριν από δέκα μήνες έμαθε ότι το παιδί του πάσχει από λευχαιμία. « Από τότε περάσαμε τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής μας για να δούμε το φως ξανά, όταν μάθαμε ότι ξεπεράστηκε. Στην πορεία αυτή μάθαμε πολλά πράγματα. Το γέλιο των παιδιών που πολεμούν τον καρκίνο κάνει την καρδιά σου να λιώνει. Η δύναμή τους κάνει τον πιο σκληρό ενήλικα να κλάψει. Ο αγώνας τους σου αλλάζει τη ζωή για πάντα», γράφει ο Γιώργος Μακρέας και σε άλλο σημείο της επιστολής του επισημαίνει ότι «Η μικρή μας βγήκε νικήτρια. Και τότε άρχισε ο επόμενος αγώνας. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της καλής πορείας των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο είναι η ψυχολογία και η στήριξη στην καθημερινότητά τους για την επιστροφή στην κανονικότητα της παιδικής ηλικίας, όταν και εάν καταφέρουν και ξεπεράσουν το πρόβλημά τους.
Για να μπορέσει ο κάθε επιζών να δει ότι η ζωή είναι μπροστά του και ότι μπορεί να συνεχίσει κανονικά την πορεία του και όχι να νιώσει ότι είναι στο περιθώριο, έχοντας χάσει το τρένο του σχολείου όσο έλειπε». Ο κ.Μακρέας αναφέρει στη συνέχεια ότι η κόρη του δεν μπορεί ακόμη να πάει στο σχολείο, αλλά προβλέπεται από το νόμο κατ΄οίκον διδασκαλία. Περιγράφει: «Εχουμε φτάσει Νοέμβρη και ακόμα τίποτα. Έχει εγκριθεί μας λένε ο διορισμός, αλλά όχι τα κονδύλια, και δεν μπορούν να στείλουν κανέναν στη Μάνη. Έχω χτυπήσει κάθε πόρτα που μπορούσα. Έχω μιλήσει σε κάθε πιθανό υπεύθυνο. Από το Γυμνάσιο στο οποίο θα πήγαινε στην Καρδαμύλη, στη Δευτεροβάθμια στην οποία ανήκουμε και, τελικά, στο υπουργείο Παιδείας, δεν έχει βρεθεί ακόμα ένας άνθρωπος ή κάποιος μηχανισμός να αναλάβει το αυτονόητο – να πάρει πάνω του την ευθύνη, την πραγματική και την ηθική, και να δώσει λύση». Ο ίδιος, προσθέτει: «Μάθαμε, λοιπόν, ότι τις διακρίσεις τις κάνουν οι άνθρωποι. Ότι η αδιαφορία και η ευθυνοφοβία και τα μικροπολιτικά συμφέροντα είναι χειρότερα κι από την αρρώστια την ίδια. Το παιδί μας, όπως όλα τα παιδιά που ζουν στην επαρχία, είναι παιδιά, απ’ ό,τι φαίνεται, ενός κατώτερου θεού. Η παιδεία, το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών, αφαιρείται τελικά από κάποια παιδιά, που είναι λιγότερο ίσα με τα άλλα, γιατί απλά έτσι είναι το σύστημα».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της οικογένειας του Γιώργου Μακρέα, ακολουθεί:


Οι αληθινοί υπερήρωες ζουν στις καρδιές μικρών παιδιών που δίνουν μεγάλες μάχες. Αλλά ακόμα κι αυτοί χρειάζονται στήριξη. Πριν από 10 μήνες εγώ και η οικογένειά μου μάθαμε ότι το παιδί μας πάσχει από λευχαιμία. Από τότε περάσαμε τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής μας για να δούμε το φως ξανά, όταν μάθαμε ότι ξεπεράστηκε. Στην πορεία αυτή μάθαμε πολλά πράγματα. Το γέλιο των παιδιών που πολεμούν τον καρκίνο κάνει την καρδιά σου να λιώνει. Η δύναμή τους κάνει τον πιο σκληρό ενήλικα να κλάψει. Ο αγώνας τους σου αλλάζει τη ζωή για πάντα.
Πρώτα από όλα, όμως, μάθαμε ότι οποιοδήποτε παιδί μπορεί να πάθει καρκίνο. Τίποτα από αυτά που θα πει ή θα κάνει ένας γονιός, ούτε καν η αγάπη του, μπορεί να το αλλάξει αυτό. Δεν κάνει διακρίσεις στην ηλικία, στα οικονομικά ή στην καταγωγή των παιδιών. Η επιστήμη ακόμα δεν έχει ιδέα γιατί κάποια παιδιά νοσούν από καρκίνο.
Αγαπήσαμε τον πόνο και τον κάναμε καύσιμο για το ταξίδι, μαζί με την έμπρακτη αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων και την κινητοποίησή τους, που μας απάλυναν αυτόν τον πόνο, αλλά και μας έκαναν να αντεπεξέλθουμε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Και η μικρή μας βγήκε νικήτρια.
Και τότε άρχισε ο επόμενος αγώνας. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της καλής πορείας των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο είναι η ψυχολογία και η στήριξη στην καθημερινότητά τους για την επιστροφή στην κανονικότητα της παιδικής ηλικίας, όταν και εάν καταφέρουν και ξεπεράσουν το πρόβλημά τους.
Για να μπορέσει ο κάθε επιζών να δει ότι η ζωή είναι μπροστά του και ότι μπορεί να συνεχίσει κανονικά την πορεία του και όχι να νιώσει ότι είναι στο περιθώριο, έχοντας χάσει το τρένο του σχολείου όσο έλειπε.
Το παιδί μας είναι πια στο σπίτι μας στη Μάνη, αλλά δεν μπορεί ακόμα να πάει σχολείο – πρέπει να περάσει ένα άγνωστο διάστημα. Για αυτό προβλέπεται η κατ’ οίκον διδασκαλία. Για να μπορέσει να καλύψει τα κενά της, να παρακολουθήσει τα βασικά μαθήματα και όταν έρθει η ώρα, να ενταχθεί με τις λιγότερες δυσκολίες ξανά στην κανονική ζωή του σχολείου.
Αλλά έχουμε φτάσει Νοέμβρη και ακόμα τίποτα. Έχει εγκριθεί μας λένε ο διορισμός, αλλά όχι τα κονδύλια, και δεν μπορούν να στείλουν κανέναν στη Μάνη. Έχω χτυπήσει κάθε πόρτα που μπορούσα. Έχω μιλήσει σε κάθε πιθανό υπεύθυνο. Από το Γυμνάσιο στο οποίο θα πήγαινε στην Καρδαμύλη, στη Δευτεροβάθμια στην οποία ανήκουμε και, τελικά, στο υπουργείο Παιδείας, δεν έχει βρεθεί ακόμα ένας άνθρωπος ή κάποιος μηχανισμός να αναλάβει το αυτονόητο – να πάρει πάνω του την ευθύνη, την πραγματική και την ηθική, και να δώσει λύση.
Μάθαμε, λοιπόν, ότι τις διακρίσεις τις κάνουν οι άνθρωποι. Ότι η αδιαφορία και η ευθυνοφοβία και τα μικροπολιτικά συμφέροντα είναι χειρότερα κι από την αρρώστια την ίδια. Το παιδί μας, όπως όλα τα παιδιά που ζουν στην επαρχία, είναι παιδιά, απ’ ό,τι φαίνεται, ενός κατώτερου θεού. Η παιδεία, το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών, αφαιρείται τελικά από κάποια παιδιά, που είναι λιγότερο ίσα με τα άλλα, γιατί απλά έτσι είναι το σύστημα.
Αλλά σε αυτήν τη διαδρομή κατέκτησα τη βεβαιότητα ότι έχω κάθε στιγμή τη δύναμη να πω: δε θα τελειώσει έτσι αυτή η ιστορία. Και σε αυτόν τον αγώνα δε θα είμαι μόνος.
Απαιτώ, λοιπόν, από κάθε αρμόδιο να επιλυθούν τα προβλήματα άμεσα, γιατί είναι υποχρέωσή σας και, επιτέλους, πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας.
Οικογένεια Γεωργίου Μακρέα
από Γυμνάσιο Καρδαμύλης

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Ψεύτης-απατεώνας-κλεφτοκοτάς

Άμεση λύση. Ασπαστείτε το ισλάμ αλλάξτε όνομα της κόρης σας σε φατμά αλ ασλί και άμεσα θα έχετε όλες τις βοήθειες του κράτους - μκο , μέχρι και ο μέγας νταουλιέρης θα σας γράψει γράμμα.

@

Ε, προφανώς είναι ελληνόπουλο, οπότε ποιος να ενδιαφερθεί; Ούτε "προσφυγόπουλο", ούτε ΛΟΑΤΚΙ, οπότε γιατί να ασχοληθούν; Για τους Έλληνες δεν ενδιαφέρονται, πάρτε το χαμπάρι. Καλή δύναμη σ'αυτήν την οικογένεια, αλλά ειδικότερα σ'αυτό το κοριτσάκι!

...

Δεν μπορώ να εκφραστώ όπως θα ήθελα, γιατί δεν θα περάσει το μήνυμα λόγω ύβρεων. Πραγματικά, μπροστά σε τέτοιες ειδήσεις, μένεις με ανοικτό το στόμα. Ζηλεύω όσους φεύγουν από αυτό το πορνείο που είναι η σημερινή Ελλάδα και πάνε να ζήσουν σε κάποια κανονική, φυσιολογική χώρα. Τι άλλο να πω, καλή δύναμη στο κοριτσάκι και την οικογένειά του. Κρίμα.

Αγαπητέ κε Μακρέα

Ίσω είναι λίγο αργά καθότι στις επερχόμενες εκλογές ο αλέκσις δεν θα πάρει ούτε την ψήφο της μάνας του που τον βρίσκει πολύ κουρασμένο, πόσο μάλλον του μακαρίτη του πατέρα του που ήταν χουντικός. Εν πάση περιπτώση, μια κάποια λύσις θα ήταν να εγγραφείτε στην κλαδική του σύριζα στην καρδαμύλη, αλλά νομίζω πως πια ο αλεξέι έχει άλλες προτεραιότητες, όπως πχ να ψάξει για πολλές ψήφους πχ στου ένστολους δίνοντας κανά δις από αυτά που τους έφαγε. Νομίζω ότι η δική σας ψήφος λοιπόν είναι πολύ λίγη κ πολύ μόνη. Αν εν τούτοις καταφέρετε να πείσετε τους ΛΟΑΤΚΙ να κατέβουν στους δρόμους φωνάζοντας το αίτημα σας ίσως μέχρι τις εκλογές να εισακουσθεί! Αν όχι, ο αλεξέι θα έχει φρουρά για πάντα κ τα παιδιά του θα πάνε στο κολλέγιο, οπότε ποσός τον ενδιαφέρει η κατάσταση σας. Ευχή μου από βάθους καρδίας, να χαίρεστε την μικρή σας, να την καμαρώνετε κ να την θαυμάζετε. Μακάρι να της δωθεί η δυνατότητα σε μια κάποια εκπαίδευση. Ένας άμοιρος Έλλην!

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΕΡΣΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΣΤΑ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΣΗΚΩΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ ΣΕ ΓΡΟΘΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΑΛΛΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, Ε;

Στρατος

Δεν περιμένουμε τίποτα απο κανενα.Εχει χαθει τελειως ο κοινος νους και η λογικη στην πατριδας μας. Αμεσα θα πρεπει η τοπικη κοινωνια(δημος-πολιτες) να βοηθησουν αυτην την οικογενεια.Οι πραγματικοι ηρωες σε αυτη την ζωη,ειναι μονο οι γονεις και τα παιδια που περνουν τετοιες καταστασεις.Κανενας αλλος. Εχουμε υποχρεωση,να αναδειξουμε αυτο το προβλημα και να βοηθησουμε αυτο το παιδι. Γιωργο δεν εισαι μονος.....

Γιάννης

Ενώ τα χρήματα για να βαφτεί το υπουργείο της πρωην καθαρίστριας βρέθηκαν με την μία. Ντροπή στο υπουργείο παιδείας. Τσακιστείτε βρείτε λύση αλήτες.

Στεργιος

Πες τα χρυσόστομε!

vvv

Αμα δεν εισαι σε καποια συλλογικότητα μην περιμενει ο οποιοσδηποτε τιποτα.

καλα κρασια

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΚΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ.... ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ ....ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης