Κατά 77,8% αυξήθηκαν οι υιοθεσίες στην Ελλάδα μέσα σε έναν χρόνο!

yiothesia

Σε 393 ανήλθαν πέρυσι οι πράξεις υιοθεσίας στη χώρα, ενώ το 2016 ανέρχονταν σε 221, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Σε 393 ανήλθαν πέρυσι οι πράξεις υιοθεσίας στη χώρα, παρουσιάζοντας αύξηση 77,8% σε σύγκριση με τις 221 πράξεις το 2016, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Η μεγαλύτερη αύξηση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρήθηκε στη μεγάλη γεωγραφική περιοχή των Νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης (93,8%), καθώς και στη μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Αττικής (93,2%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 2017 οι υιοθεσίες θηλέων ανήλθαν σε 198 πράξεις, ενώ οι υιοθεσίες αρρένων ανήλθαν σε 187 πράξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 75,2% και 76,4%, αντίστοιχα.

Οι θετοί γονείς, κατά κύριο λόγο, είναι δύο σύζυγοι και στην κατηγορία αυτή παρουσιάστηκε αύξηση 87,4% στις πράξεις υιοθεσίας. Η μεγαλύτερη αύξηση όμως, κατά 162,5%, παρατηρήθηκε στις υιοθεσίες από θετούς γονείς που είναι σύζυγοι του ενός βιολογικού γονέα.

Όσον αφορά στη νομική κατάσταση των βιολογικών γονέων των υιοθετηθέντων τέκνων, τη μεγαλύτερη κατηγορία αποτελούν τα τέκνα που γεννήθηκαν εκτός γάμου, όπου παρατηρήθηκε αύξηση κατά 208,3% σε σχέση με το 2016. Ενώ σχετικά με την ηλικία των υιοθετηθέντων, η πλειονότητα (57,8%) των πράξεων υιοθεσίας αφορούσε σε τέκνα της ηλικιακής ομάδας 0- 5 ετών, με τη μεγαλύτερη αύξηση, πάντως, σε σχέση με το προηγούμενο έτος να σημειώνεται στην ηλικιακή ομάδα 6- 10 ετών (140%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

kyriakos

Συγχαρητήρια σε αυτούς που έχουν το ηθικό ανάστημα να κάνουν καλά πράγματα για τα παιδιά, τους εαυτούς τους και την κοινωνία των βλαμμενων. Από τους λίγους μπορούμε να περιμένουμε ανάταση κι ανάσταση. Τα παιδιά του κλέφτη ΔΥ, θα γίνουν σαν κι αυτόν. Οπότε, από εκεί, ανάσταση δεν έρχεται.

kika

Aυτα είναι ευχάριστα νέα , ούτως η αλλιώς το dna των ελλαδιστανών ιθαγενών είναι τούρκικο, όσο και να μην το παραδέχεται ο "ελλην"!!

αντι τρολλ

ολοι οι σοβαροί γενετιστές λένε πως το dna των ελλήνων είναι παλαιολιθικό μινωικό και μυκηναικό και μόνο κάτι ρατσιστές με ψυχικά συμπλέγματα ταυτίζουν τους έλληνες με σλάβους και τούρκους μογγολοειδείς. Ας ασχοληθούν με την καταγωγή των ινδών και των κινέζων θα τους βγάλουν και αυτούς σλάβους και τούρκους. Σε άσχετο δημοσίευμα πετάνε ρατσιστικό δηλητήριο ,μεγάλο σκοτάδι κουβαλάνε μέσα τους,θα τους καταπιεί στο τέλος.

Last

Σιγα το μεγαλο αριθμο .Δωστε κινητρα να μη γινονται εκτρωσεις.δωστε μια ευκαιρια ζωης σε αυτα τα δολοφονημενα πριν καν γεννηθουν παιδια και δωστε τα για παιδιοθεσια αλλαξτε το νομικο πλαισιο και βοηθηστε με ενημερωση .Αν ειναι δυσκολο και δεν ειστε για τα δυσκολα ,να περασει ο επομενος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Οι οδοντίατροι διεκδικούν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ - Μετ’ εμποδίων οι διαπραγματεύσεις

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ζητά την στήριξη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής - Διαβεβαιώσεις πως θα βηθήσει, έδωσε ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Αντιπρόεδρος Α’ της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Δημήτριος Καιρίδης