Ελλάδα – Κίνα: Η τεχνολογική συνεργασία σημαντική για τη στρατηγική ανάπτυξης των δύο χωρών

Ελλάδα – Κίνα: Η τεχνολογική συνεργασία σημαντική για τη στρατηγική ανάπτυξης των δύο χωρών

Συνεργασία ΙΤΕ με Μουσείο Απαγορευμένης Πόλης - Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη με τη νέα επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue

ite
Τη θέληση της ελληνικής πλευράς για επέκταση και αναβάθμιση της διμερούς συμφωνίας προς την προώθηση της συνεργασίας ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων των δύο χωρών, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης στη νέα Πρέσβυ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue και προέτρεψε για την ίδρυση τμημάτων Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) κινεζικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Την πρόταση υποδέχθηκε η Zhang Qiyue με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ τη σημασία της επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας των δύο χωρών για τη στρατηγική ανάπτυξης τους, επιβεβαίωσαν σε συνάντησή τους στο ΥΠΠΕΘ ο κ. Φωτάκης και η νέα Πρέσβυς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η γενική γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Π. Κυπριανίδου και στελέχη της ΓΓΕΤ, καθώς και της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε τη σημασία του υφιστάμενου προγράμματος διμερούς συνεργασίας με την Κίνα που συντονίζει η ΓΓΕΤ και αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών και εξήρε τη μέχρι σήμερα συνεργασία σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, όπως η ερευνητική συνεργασία του ΙΤΕ με το Μουσείο του Παλατιού της Απαγορευμένης Πόλης στο Πεκίνο, για τη συντήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης