Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ «Τα αριστουργήματα της τέχνης – Μουσεία του κόσμου»

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ «Τα αριστουργήματα της τέχνης – Μουσεία του κόσμου»

Μουσείο Βαν Γκογκ – Άμστερνταμ

mouseia_mian01
Η μεγαλειώδης συλλεκτική σειρά των πολυτελών τόμων με τα κορυφαία μουσεία του κόσμου, που κυκλοφόρησε στην Ιταλία με την Corriere dela Serra και έγινε ανάρπαστη, συνεχίζεται στο ΘΕΜΑ.

Η συλλεκτική σειρά «Τα αριστουργήματα της Τέχνης - Μουσεία του Κόσμου» μετά από τα πρώτα έξι μουσεία (Λούβρο, Βρετανικό Μουσείο, Ουφίτσι, Ερμιτάζ, Μουσεία του Βατικανού και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή στο ΘΕΜΑ με το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ.

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ υπήρξε η προσωποποίηση του πάθους και η ζωγραφική του ξεχωρίζει ακριβώς γι' αυτό: Οι πίνακές του φλέγονται από μια ζωτική δύναμη που καθηλώνει τον θεατή. Στα έργα του αποτυπώνει την ψυχή του και μια ταραχώδη ζωή που τόσο γρήγορα τελείωσε, καθώς ο καλλιτέχνης αυτοκτόνησε μόλις στα 37 του χρόνια. Μολονότι στην εποχή του θεωρούνταν περιθωριακός και ιδιόρρυθμος, μετά από το θάνατό του αναγνωρίστηκε η μοναδική καλλιτεχνική του ιδιοφυία. Επηρέασε όσο σχεδόν κανείς άλλος πριν ή μετά από αυτόν την εξέλιξη της τέχνης και, απολύτως δίκαια, οι κληρονόμοι του φρόντισαν να δημιουργηθεί προς τιμήν του ένα πραγματικά σπουδαίο μουσείο. Όπως διαπιστώνει αμέσως ο αναγνώστης του τόμου για το Μουσείο Βαν Γκογκ από τη σειρά «Τα αριστουργήματα της Τέχνης - Μουσεία του Κόσμου», η ζωγραφική του τραγικού Βίνσεντ εντυπωσιάζει και συγκινεί. Με την ανάλυση εμβληματικών αριστουργημάτων όπως το «Βάζο με δεκατέσσερα ηλιοτρόπια», η «Αυτοπροσωπογραφία με γκρι τσόχινο καπέλο», «Οι πατατοφάγοι» κ.α. ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ αποκαλύπτεται και με τον δικό του τρόπο δικαιολογεί τη φήμη του ως ενός από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου αναζητήστε το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί μαζί με τον πολυτελή τόμο-αφιέρωμα στο υπέροχο μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ στην Ολλανδία. Πρόκειται για το έβδομο βιβλίο της εκπληκτικής σειράς «Τα αριστουργήματα της Τέχνης - Μουσεία του Κόσμου».
mouseia10-11
mouseia12-13
mouseia14-15
mouseia16-17

Μην χάσετε κανένα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης