Θήβα: Επιχείρηση - «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. σε οικισμό Ρομά στο Πυρί

Θήβα: Επιχείρηση - «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. σε οικισμό Ρομά στο Πυρί

Η αστυνομία πραγματοποίησε ευρεία επιχείρηση - «σκούπα» μετά την έξαρση εγκληματικότητας στην περιοχή – Συνελήφθησαν πέντε άτομα 

peripoliko_6
H ΕΛ.ΑΣ. «απάντησε» με μια ευρεία επιχείρηση «σκούπα» στην έξαρση εγκληματικότητας από τους Ρομά του γνωστού οικισμού στο Πυρί Θηβών, οι οποίοι μετέτρεψαν για πολλοστή φορά σε πεδίο μάχης τη γέφυρα της περιοχής.

Την περασμένη Τετάρτη, μια ομάδα περίπου 20 Ρομά πετροβολούσαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ακόμη και τα περιπολικά, ενώ λήστεψαν με τη βία τον οδηγό ενός Ι.Χ. και του άρπαξαν το πορτοφόλι με 2.800 ευρώ και το κινητό του. Αμέσως σχεδιάστηκε επιχείρηση ευρείας κλίμακας με αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες της Βοιωτίας, αλλά και από Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια και Αττική.

Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε 91 άτομα και 12 οχήματα και έρευνες σε 11 σπίτια του οικισμού. Συνολικά, προσήγαν 21 άτομα και από αυτά συνελήφθησαν πέντε. Μεταξύ αυτών, είναι ένας 21χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Θηβών για ναρκωτικά, βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας για διακεκριμένες κλοπές και ένταλμα βίαιης προσαγωγής του ανακριτή Χαλκίδας για ληστεία!

Ακόμη, συνελήφθησαν ένας 21χρονος που είχε αποδράσει στις αρχές Σεπτεμβρίου από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για κλοπή από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων και μια 20χρονη σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Οι άλλοι δυο που συνελήφθησαν, είναι ανήλικοι και κατηγορούνται για κλοπή που έκαναν την Πέμπτη με την μέθοδο της απασχόλησης από ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ενώ σε βάρος ενός από αυτούς εκκρεμούσαν διάταξη του ανακριτή Θηβών και απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίων Ανηλίκων Θηβών, με τις οποίες διατασσόταν η σύλληψή του και ο εγκλεισμός του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης