Χαμός στα social media μετά τον σεισμό στη Ζάκυνθο - «Θεώρησα πως θα ανοίξει η γη να καταπιεί τα πάντα»

Χαμός στα social media μετά τον σεισμό στη Ζάκυνθο - «Θεώρησα πως θα ανοίξει η γη να καταπιεί τα πάντα»

Οι κάτοικοι άφησαν τη δική τους μαρτυρία σχετικά με το πώς έζησαν τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ

zak09
Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν στα social media πως είναι «ασφαλής στο συμβάν σεισμος στη Ζάκυνθο, Ελλάδα» με πολλούς κατοίκους να αφήνουν εκεί την μαρτυρία τους για το πώς βίωσαν οι ίδιοι το φυσικό φαινόμενο.

«Τρομερή ισχύς, με διάρκεια κ θεώρησα πως θα ανοίξει η γη να καταπιεί τα πάντα!!!!!Ούτε το 1981 στο σεισμό της Αθήνας δεν ενιωσα τόσο τρόμο. Ένα τεράστιο μπράβο στους κατασκευαστές των οικιών που άντεξαν τόσο καλά», σημειώνει η Ελένη.

Η Ρούλα έκανε λόγο για θαύμα γράφοντας:

«Κ ναι κάπως έτσι τελικα πρέπει να είναι τα θαύματα...... Κ απόψε η Ζάκυνθος το έζησε το θαύμα της......είμαστε δύναμη.... όσοι το ζήσαμε μπορούμε πλέον να πιστέψουμε στα θαύματα....σε κάποιο άλλο μέρος το πιθανότερο να υπήρχαν σοβαρά τρραατορς (αν όχι νεκροί) εδώ σε μας δεν άνοιξε μύτη....

Κ μιλάμε για κανα 7αρι κάπου είδα 6,9 ρίχτερ όχι 6,4 κ κάτι τέτοιες μ**** που λένε #καλημεραΖακυνθαραμου 

Εύχομαι σε ολο τον κόσμο να εινααι καλά κ πάνω από όλα ψυχραιμία».

Κλείσιμο
«Μικρό ζημιές μέσα στο σπίτι. Σπασμένα μπουκάλια και πιάτα....έσφυξε η ψυχή μου. Εύχομαι σε όλους τους Ζακυνθινούς ψυχική και σωματική υγεία. Καλό κουράγιο», γράφει η Ανθή.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί ήταν και οι τουρίστες που ζητούσαν μέσα από την εν λόγω σελίδα στο Facebook χρηστικές πληροφορίες όπως για παράδειγμα αν υπάρχει κάποιο ανοιχτό σούπερ μάρκετ στο νησί και αν ο κρατικός αερολιμένας Ζακυνθου «Διονυσιος Σολωμό» λειτουργεί κανονικά.

IMG_6625
IMG_6626
IMG_6627
IMG_6628


Μαρτυρία κατοίκου Ζακύνθου στο protothemα.gr: «Όλο το βράδυ χορεύαμε κάθε μιση ώρα είχαμε μετασεισμούς»

«Όλο το βράδυ χορεύαμε κάθε μιση ώρα είχαμε μετασεισμούς. Είχε χρόνια να κουνηθεί έτσι το νησί γιατί εντάξει και τον σεισμό της Κεφαλονιάς τον είχαμε νιώσει αλλά όταν είναι πολύ κοντά το επίκεντρο αλλάζει, είναι απότομος ο κραδασμός, σε κλωτσάει», λέει ο κ. Στήνιος κάτοικος του νησιού ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων πως ο κόσμος αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ψυχραιμία το χθεσινο φαινόμενο χωρίς να διακατέχεται από πανικό παρά το γεγονός ότι αρκετοί ήταν αυτοί που πέρασαν τη νύχτα τους στον δρόμο.

Ο κ. Στήνιος σημειώνει ακόμη στο protothemα.gr πως στο νησί οι ζημιές είναι μεμονωμένες με το μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στον Πύργο του Καστρομοναστηριού στα Στροφάδια, αλλά και μια ρωγμή στον προβλήτα του λιμανιού της Ζακύνθου.

«Οι ζημιές είναι μεμονωμένες. Βγήκαμε όλοι στους δρόμους κι εγω πήγα να δω τι συμβαίνει με το εξοχικό μου αλλά δεν αντικρίσαμε σκηνές ανησυχητικές. Εκτός από το μοναστήρι που έπαθε κάποιες ζημιές, μια κολόνα ηλεκτρικού ρεύματος κόπηκε στα δυο γι αυτό σταμάτησε και η ηλεκτροδότηση για τρία τέταρτα στην πόλη, έγινε καθίζηση σε προβλήτα του λιμανιού που όμως δεν είναι για την εξυπηρέτηση των καραβιών αλλά για τα κοντέινερς ενω ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα ακατοίκητο σπίτι στα Λαγκαδακια»

Τέλος αναφορικά με τη γνωστή παραλία ναυάγιο που τον περασμένο μήνα αποκολλήθηκαν μεγάλοι βράχοι που είχαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μιας 35χρονης τουρίστριας ο κ. Στήνιος εξηγεί οτι «δεν έχω ενημερωθεί τι έχει συμβεί γνωρίζω ότι θα έρθει κάποιο κλιμάκιο σήμερα το πρωί προκειμένου να κάνει αυτοψία στο σημείο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης