Πύρινα μέτωπα σε Φίλυρο Θεσσαλονίκης και Βαμβακιά Σερρών

Πύρινα μέτωπα σε Φίλυρο Θεσσαλονίκης και Βαμβακιά Σερρών

Η μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα

Patoulidou_filiro
Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, η οποία ξέσπασε λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Η  πυροσβεστική  βρέθηκε σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης κατοίκων από τα σπίτια τους, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε επέμβαση. Επί τόπου έσπευσαν 45 πυροσβέστες και 21 οχήματα.

Patoulidou_filiro
Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου κοντά στους πυροσβέστες


fotia_filiro
Εικόνα από τη φωτιά στο Φίλυρο μέσα στη νύχτα


Σε ύφεση και το μέτωπο στην Βαμβακιά Σερρών, εκεί όπου επιχείρησαν  30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δυο πεζοπόρα τμήματα. 

Κλείσιμο
Η μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις έφερε τα επιθυμητά αποτέλεσματα και οι δύο φωτιές παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα. 

Η Τροχαία Σερρών διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Στρυμόνα, λόγω του πυκνού καπνού.

Στο μεταξύ, διάφορες εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν από χθες το βράδυ σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται επί ποδός. Στην Επανομή Θεσσαλονίκης ξέσπασε φωτιά σε ξερά χόρτα στη θέση Ραντάρ, όπως επίσης στο δρόμο Χαλκηδόνας - Θεσσαλονίκης, στη γέφυρα του Αξιού. Κλειστή έμεινε για αρκετές ώρες η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Σερρών, στο ύψος του Στρυμωνικού, όπου φωτιά εκδηλώθηκε σε παρακείμενα χωράφια.

Εξάλλου, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τη νύχτα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν πτώσεις δένδρων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ξήλωσαν τέντες και πινακίδες, μετακινώντας κάδους απορριμμάτων στους δρόμους, ενώ σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Δεν αναφέρθηκαν πάντως τραυματισμοί.



pirosvestiki_filiro
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης