Άσκησαν βία σε καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Άσκησαν βία σε καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πρυτανεία Πανεπιστημίου: Ζητείται προστασία από την πολιτεία

panepistimio_ioanninon
Την προστασία των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, ζητά από την πολιτεία η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αφορμή την απρόκλητη άσκηση βίας και εξαπόλυση απειλών εις βάρος του Καθηγητή Βασίλη Νιτσιάκου, που άσκησαν μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων στην περιοχή της Κόνιτσας.

Ειδικότερα με ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «θεωρεί υποχρέωσή της να αναφερθεί δημόσια σε καταγγελία για απρόκλητη άσκηση βίας και εξαπόλυση απειλών εις βάρος του Καθηγητή κ. Βασίλη Νιτσιάκου από μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων στην περιοχή της Κόνιτσας, το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 και καλεί την Πολιτεία να προβεί σ’ όλες τις ενέργειες για την προστασία των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας».

Ο Βασίλης Νιτσιάκος είναι Καθηγητής της Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Folklife studies στο Πανεπιστήμιο του Leeds και διδακτορική διατριβή στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Από το 1989 είναι μέλος ΔΕΠ στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο εστιάζεται σε ζητήματα κοινωνικών μετασχηματισμών των παραδοσιακών δομών, συγκρότησης και χρήσης του «παραδοσιακού» πολιτισμού, διαλόγου της λαογραφίας με άλλες επιστήμες, καταγραφής και μελέτης του μουσικού πολιτισμού, ενώ στην τρέχουσα δεκαετία εστιάζει το ενδιαφέρον του σε θέματα μετανάστευσης, ταυτοτήτων και εθνογραφίας συνοριακών περιοχών στα Ελληνο-αλβανικά σύνορα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης