Τροπολογία για εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών προανήγγειλε ο Ξανθός

Τροπολογία για εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών προανήγγειλε ο Ξανθός

Με τη νέα ρύθμιση που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, θα δημιουργηθεί μητρώο καταγραφής ληπτών, και όσοι εντάσσονται σε αυτό δεν θα διώκονται, ανέφερε ακόμη ο υπουργός Υγείας

andreas-ksanthos-bouli
Αμεσα θα κατατεθεί τροπολογία που θα προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις της λειτουργίας των εποπτευόμενων ιατρικά χώρων για τη χρήση ναρκωτικών, προανήγγειλε ο Ανδρέας Ξανθός.

Με τη νέα ρύθμιση που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, θα δημιουργηθεί μητρώο καταγραφής ληπτών, και όσοι εντάσσονται σε αυτό δεν θα διώκονται, ανέφερε ακόμη ο υπουργός Υγείας. «Έχουμε πειστεί απόλυτα ότι είναι ένα μέτρο μείωσης της βλάβης», τόνισε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Κώστα Μπαργιώτα.

Ηδη λειτουργούν 90 τέτοιοι εποπτευόμενοι χώροι σε 7-8 ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε ο υπουργός, ενώ ανέφερε ακόμη ότι η χώρα μας είναι από τις πρώτες στην ΕΕ στη θεραπευτική κάλυψη των εξαρτημένων.

Ο κ. Μπαργιώτας αντέτεινε ότι το κόμμα του είχε καταθέσει τροπολογία για τη λειτουργία χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών, την οποία όμως η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο δράσης κατά των ναρκωτικών χωρίς Εθνικό Συντονιστή.

«Εμείς θα επανακαταθέσουμε την τροπολογία με την πρώτη ευκαιρία», ανέφερε ο κ. Μπαργιώτας και καταλόγισε στη κυβέρνηση έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη λύση του προβλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης