Νέο πρόεδρο για τον ΕΟΠΥΥ αναζητά το υπουργείο Υγείας

eopyy

Έγινε δεκτή η παραίτηση του  Σωτήρη Μπερσίμη - Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης στη Διαύγεια

Τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αναζητεί το υπουργείο Υγείας, δέκα ημέρες μετά την αποδοχή της παραίτησης του επί τρία έτη επικεφαλής του Οργανισμού, κ. Σωτήρη Μπερσίμη.

Η σχετική προκήρυξη αναρτήθηκε στη Διαύγεια -με κοινή υπουργική απόφαση ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παύλος Πολάκης προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τα κριτήρια, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό σε διάστημα 20 ημερών.

Επισημαίνεται πως η θητεία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ είναι 5ετής και η απασχόληση πλήρης και αποκλειστική.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή να έχουν ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής, καθώς και διοικητική εμπειρία και κατάρτιση σε διοικητικά ή οικονομικά θέματα υγείας.

Η αποχώρηση του Σωτήρη Μπερσίμη

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είχε επικαλεστεί προσωπικούς λόγους στην παραίτηση που είχε υποβάλλει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, ήταν κοινό μυστικό πως το τελευταίο έτος η σχέση του επίκουρου καθηγητή Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, με τους επικεφαλής της Αριστοτέλους ήταν δύσκολη και οριακή. Η επιστροφή για τον κ. Μπερσίμη στα ακαδημαϊκά καθήκοντα θεωρείται δεδομένη ενώ άδηλο παραμένει ποιος θα αναλάβει τον ΕΟΠΥΥ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μιχαήλ Ζορμπάς,MD-Καρδιολόγος

Συγχαρητήρια στον απερχόμενο πρόεδρο.Έκανε πολύ καλή δουλειά κάτω από συνθήκες μνημονίου.Απώλεια για τον Εοπυυ η παραίτησή του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης