Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ: Αθρόες μετατάξεις αποδυναμώνουν τα ασθενοφόρα

εκαω1

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑβ ζητά την άμεση αναστολή των μετατάξεων

Λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα του protothema.gr για τις μετατάξεις διασωστών που εισηγείται ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ για την ενίσχυση διοικητικών και λοιπών ομάδων, το Σωματείο Εργαζομένων εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας άμεση αναστολή τους για να μην αποδυναμωθούν τα ασθενοφόρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «Η διοίκηση του ΕΚΑΒ προχωράει σε 47 μετατάξεις υπαλλήλων σε θέσεις του διοικητικού κλάδου με την επίκληση επιτακτικών αναγκών που προστίθενται σε 61 μετατάξεις που έγιναν μόλις πριν ένα χρόνο και στην πλειοψηφία τους από υπαλλήλους του κλάδου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων της Κεντρικής υπηρεσίας. Καταργεί θέσεις διασωστών και τις μεταφέρει σε διοικητικό προσωπικό. Αν και είναι γνωστό ότι το ΕΚΑΒ Αθηνάς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον φόρτο εργασίας λόγω έλλειψης μάχιμου προσωπικού και η ζωή των πολιτών τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης αυτής, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ συνεχίζει απτόητη την αφαίμαξη της δύναμής του χωρίς κανένα επιχειρησιακό σχεδιασμό, με αθρόες μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις και μετακινήσεις αντί να διεκδικήσει νέες προσλήψεις».

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Δράσης αναφέρονται και στις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην λειτουργία του φορέα οι οποίες αποκτούν πλέον διαστάσεις κοινωνικού προβλήματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ανκ-09

ΣΧΟΛΙΑ (1)

XD

107 άτομα έφυγαν από το μάχιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ και πήγαν αλλού για να αράξουνε και να μην κουράζονται...Προφανώς και εδώ η ΝΔ θα φταίει. Για κάθε ένα που κινδυνεύει να πεθάνει, και το ασθενοφόρο θα πηγαίνει σε 3 ώρες, δεν θα φταίει ο Άδωνις. Αλλουνού υπογραφή έχουν αυτά τα ρουσφέτια. Θα πεθάνει κόσμος στα σίγουρα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης