Ο Σκοπιανός σκηνοθέτης του φιλμ με τον εσταυρωμένο στον ελληνικό χάρτη δηλώνει: Δεν βλέπω γιατί ενοχλούνται κάποιοι!

stavromenos-ekso

Ο «Χλευασμός του Χριστού» προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους της ΠΓΔΜ, παρότι o Ζόραν Ζάεφ επιδίωξε την απαγόρευσή της - Ο Γιάνι Μποζάτζι μιλά στο ΘΕΜΑ για την υπόθεση της ταινίας, τους Έλληνες συντελεστές και τις αντιδράσεις σε Ελλάδα και Σκόπια

Πριν από δέκα χρόνια ένας νεαρός εικαστικός στα Σκόπια είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, όταν σχεδίασε την ελληνική σημαία με τη... σβάστικα στη θέση του σταυρού. Σήμερα μια κινηματογραφική ταινία, με ήρωα έναν Έλληνα που ανακαλύπτει πως είναι... Σκοπιανός και τελικά “σταυρώνεται” επάνω σ' έναν χάρτη της Ελλάδας, έρχεται να ταρακουνήσει περισσότερο την ήδη εύθραυστη “Συμφωνία των Πρεσπών”.

Πρόκειται για το νέο έργο του σκοπιανού σκηνοθέτη Γιάνι Μποζάτζι “Χλευασμός του Χριστού” (Mocking of Christ), που ήδη ξεκίνησε να προβάλλεται σε κινηματογράφους της χώρας, παρά τις αντιδράσεις της κυβέρνησης Ζάεφ. Στην ταινία του ο δημιουργός, επιχειρεί με ισχυρούς σκηνοθετικούς συμβολισμούς, να κατηγορήσει τη χώρα μας για υποτιθέμενη... «εθνοκάθαρση» των «Μακεντόνετς» στην ελληνική Μακεδονία κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Ένας Έλληνας που ήταν ... Σκοπιανός

Το story αφορά έναν Έλληνα δημοσιογράφο στο Παρίσι, ονόματι Αλέξανδρο Φιλιππόπουλο, που μετά τον θάνατο του πατέρα του Λάζαρου- πολιτικού πρόσφυγα στα Σκόπια- επιστρέφει στην γενέτειρά τους Πρέσπες και ανακαλύπτει τις... ρίζες του. Πως δεν είναι Έλληνας, αλλά Σκοπιανός. Στη διάρκεια τής ταινίας παρουσιάζεται εντέχνως η πάγια επιχειρηματολογία των Σκοπίων, για “διαμελισμό” της ενιαίας Μακεδονίας και αφανισμό της “μακεδονικής” μειονότητας από τις ελληνικές Αρχές. Στο έργο παρουσιάζεται και η δράση Αλβανών τρομοκρατών του UCK, ενώ στο τέλος του έργου ο κεντρικός ήρωας δολοφονείται με ... “σταύρωση” σε πινακίδα νέου αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα, που “νοερά” χωρίζει την Μακεδονία στα δύο. “Στην τέχνη όλα επιτρέπονται. Δεν βρίσκω το λόγο που θα πρέπει να ενοχλήσει κάποιους η ταινία. Εγώ προσωπικά δεν θα είχα καμία απολύτως ενόχληση. Δεν θεωρώ πως ένας άντρας εσταυρωμένος πάνω στον χάρτη της Ελλάδας είναι κάτι ιδιαίτερο” λέει στο ΘΕΜΑ ο Γιάνι Μποζάτζι, συμπληρώνοντας -επιχειρώντας να δικαιολογήσει τον σκηνοθετικό του οίστρο- πως: “Δυστυχώς, σήμερα σταυρωνόμαστε όλοι μεταξύ θελημάτων και ευκαιριών. Εδώ, όπως και στην Ελλάδα και παντού στα Βαλκάνια, με υλικούς και πνευματικούς όρους”.

stavromenos-1


Με καταγωγή από το Κιλκίς

Ο 48χρονος δημιουργός υπερτονίζει με κάθε ευκαιρία πως κατάγεται από “οικογένεια προσφύγων από τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα”, το αναφέρει και στο βιογραφικό του, στην επίσημη ιστοσελίδα του. Οι γονείς του εγκατέλειψαν ως “Μακεντόνετς” το Κιλκίς το 1948, στη δίνη της εμφύλιας σύγκρουσης και της προσπάθειας μερίδας των λεγόμενων “Σλαβομακεδόνων” για αυτονόμηση και απόσχιση της ελληνικής Μακεδονίας από τον εθνικό κορμό. Μέρος των προσωπικών του βιωμάτων, ως ΄'Αιγαιάτης Μακεδόνας”, αναφέρονται εμμέσως στην πλοκή της ταινίας του. “Οι πρόγονοί μου είναι από την περιοχή του Κιλκίς. Οι εμπειρίες μου μαζί τους είναι θετικές και έχουν μοιραστεί μαζί μου πολλές ιστορίες που έφεραν μαζί μέσω του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης. Είμαι αιώνια ευγνώμων για την δύναμη και το πνεύμα αυτών των ανθρώπων, τους οποίους δεν έχω ακούσει ποτέ να παραπονιούνται για τη ζωή τους παρά τα όσα έχουν περάσει” λέει, επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις για όσα συνέβησαν την περίοδο του καταστροφικού Εμφυλίου στην Ελλάδα και για συμπατριώτες του που πήραν τα όπλα για τον διαμελισμό της ελληνικής Μακεδονίας. “Στον Εμφύλιο Πόλεμο οι άνθρωποι πήραν μέρος για διάφορους λόγους. Εκατοντάδες χιλιάδες συμμετείχαν σ' αυτόν και είναι σίγουρο ότι μεταξύ τους υπήρχαν άτομα και ομάδες με τέτοιες ιδέες” παραδέχεται ο ίδιος, τονίζοντας ωστόσο: “Σήμερα 70 χρόνια μετά, πιστεύω πως είναι πολιτισμένο να συζητηθούν όλες οι πλευρές του Πολέμου. Όλα όσα ήταν καλά και όλα όσα ήταν κακά, ώστε να μην επαναληφθεί. Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας το οποίο προκαλεί ακόμη τραύμα. Αυτό δεν πρέπει να αρνείται, πρέπει να συζητηθεί. Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι και έτσι θα πρέπει να φερόμαστε” λέει.

Προκειμένου να μη διαταράξει την ήδη εύθραυστη “Συμφωνία των Πρεσπών” και το καλό φιλικό κλίμα με την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά κυρίως για να μη δυσαρεστήσει του Αλβανούς κυβερνητικούς του συμμάχους, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ πρωτοστάτησε στην απαγόρευση προβολής της ταινίας στους κινηματογράφους της χώρας. Η απαγόρευση, που τελικά κατέπεσε στις αίθουσες των δικαστηρίων που κατέφυγε ο δημιουργός, συνέπεσε με το πρόσφατο δημοψήφισμα στα Σκόπια. Η ταινία ουσιαστικά έγινε μέρος της διαμάχης μεταξύ κυβέρνησης και εθνικιστικής αντιπολίτευσης, ενώ ακόμη και ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ, πολέμιος της Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε δημόσια την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Μποζάτζι. “Η κυβέρνηση Ζάεφ ήθελε να απαγορεύσει την ταινία χωρίς να την δει ποτέ. Τελικά δικαιωθήκαμε στα δικαστήρια και η κυβέρνηση έκανε πίσω.. Ο κόσμος μας υποστηρίζει γιατί είναι αηδιασμένοι από την ιδέα πως κάποιος προσπαθεί να απαγορεύσει μια ταινία το 2018” λέει ο δημιουργός για το θόρυβο που προκλήθηκε το τελευταίο διάστημα και στα Σκόπια. Να σημειωθεί πως η παραγωγή της συγκεκριμένης ταινίας είχε υποστηριχθεί οικονομικά από την προηγούμενη κυβέρνηση Γκρούεφσκι στα Σκόπια, μέσω χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών και στα social media οι ψηφοφόροι του εθνικιστικού VMRO υπεραμύνονται της προκλητικής ταινίας.

stavromenos-2


Ελληνικές συμμετοχες

Στην ταινία του Μποζάτσι συμμετέχει και καστ Ελλήνων ηθοποιών, ενώ συμπρωταγωνίστρια είναι η Ιωάννα Πηλιχού. Όπως λέει ο δημιουργός, οι Έλληνες συνεργάτες του δεν είχαν οποιοδήποτε πρόβλημα με το προκλητικό σενάριο και την υπόθεση της ταινίας, ακόμη και για την επίμαχη σκηνή με τον “σταυρωμένο” στον χάρτη της Ελλάδας. “Είναι μια ταινία. Μια ιστορία. Σε μια ταινία, κάνεις δεν γεννήθηκε ή πέθανε. Στην τελική όλοι τους είναι ηθοποιοί. Παίζουν τους ρόλους που τους δόθηκαν όχι τους εαυτούς τους! Αν κάποιος παίξει τον Βασιλιά σε μια ταινία, δεν τον κάνει βασιλιά στην πραγματικότητα” λέει.

Σκηνές του έργου γυρίστηκαν και στην Ελλάδα (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα), ενώ στους υποστηρικτές -εκτός από το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων είναι και ο δήμος... Αθηναίων. Ο Μπογιάτσι υποστηρίζει πως η ταινία πραγματοποιήθηκε με μικρό κόστος και δεν έτυχε κάποιας οικονομικής ενίσχυσης από τον δήμο Αθηναίων όπως αναγράφεται στους τίτλους τέλους. “Δεν είχαμε κάποια συγκεκριμένη οικονομική υποστήριξη από τις ελληνικές Αρχές, έκτος από την καλοσύνη και τη δεκτικότητά τους, και την υποστήριξη από απλούς Αθηναίους που μας βοήθησαν όσο είχαμε γυρίσματα στην Αθήνα. Για αυτό, τους ευχαριστήσαμε στο τέλος”.

Πάντως διευκρινήσεις για την εμπλοκή του δήμου Αθηναίων στην ταινίας του Γιάνι Μποζάτζι, έδωσε και ο ο εκπρόσωπος τύπου του δήμου Γιώργος Σταματόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό πως οι παραγωγοί της ταινίας δεν είχαν ζητήσει ποτέ άδεια την πραγματοποίηση κινηματογραφικών γυρισμάτων στους δρόμους της Αθήνας όπως είθισται. «Για να αναγραφεί το όνομα του δήμου πρέπει να υπάρχει ένας πραγματικός λόγος. Δεν υπάρχει παραγωγή που να έχει ζητήσει άδεια για χρήση δρόμων πλατειών από το δήμο Αθήνας» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του δήμου Αθηναίων Γιώργος Σταματόπουλος.
Ο Γιάνι Μποζάτζι είναι γνωστός σκηνοθέτης και παραγωγός στα Σκόπια. Έχει στο ενεργητικό του πολλές ταινίες και τηλεοπτικά σήριαλ, καθώς και ντοκιμαντέρ. Έχει σπουδάσει θεάτρο & κινηματογράφο στα Σκόπια και στην Σόφια. Η τελευταία του ταινία, Το διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ και απέσπασε «Μνεία πρωτοπορίας».

Όπως λέει ο δημιουργός η προκλητική ταινία θα προβληθεί σύντομα στην Ελλάδα, χωρίς όμως να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες. ”Η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα, δημοκρατική. Σαφώς και θα προβληθεί. Απλά συζητάμε τις λεπτομέρειες” λέει ο Μποζάτζι.

Δείτε το trailer

video placeholder
ΣΧΟΛΙΑ (23)

SV

Ο «Ωμή Αλήθεια» εχει 260% δίκιο. Αν το 99% των όσων γράφουν σχόλια είναι ανιστόρητοι ... είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Ο κ. «Ωμή αλήθεια» είναι ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, γνώστης του συνέβη εκεί «πάνω» και δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη λέξη Σκόπια. Κι αυτά που ανέφερε δεν ειναι ούτε το 1% από τις θηριωδίες του «επίσημου» Ελληνικού κράτους κατά του «ντόπιου στοιχείου». Και αυτά εντάθηκαν με τα 1922 με το φύτεμα των τουρκωποντιων στην Μακεδονία. Ο ξεριζωμός των Μακεδόνων έχει ξεκινήσει από το 1913-14. Αμέσως μετά την Συνθήκη διαμελισμου της Μακεδονίας. Αν ναι ξέχασα ... την ιστορία την γράφουν οι νικητές ... οπότε δεν περίμενα να γνωρίζεις τίποτα περισσότερο από αυτά που σε ταίζει το επίσημο ελληνικό κράτος. Παρόλα αυτά να είσαι σίγουρος ότι ο κ. «Ωμή Αλήθεια» και πολύ άλλοι ούτε σε αλυτρωτισμούς πιστεύουν κι ούτε θα έπαιρναν το μέρος των Ζάεφ, Γκρουεφσκι ή Γκλιγκόροφ. Με αυτά που έκαναν οι Έλληνες στους προγόνους του/μας (κι εγώ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ είμαι) ..απαιτεί σεβασμό στους προγόνους του. Αλλά όπως φαίνεται η επίσημη Ελληνική κυβέρνηση είναι επιλεκτική. Όταν μιλάμε για την Μικρασιατική καταστροφή ή τη Κύπρο λένε αλλά κι όταν μιλάνε για το μακεδονικό αλλά. Δυο μέτρα και 3 σταθμά μήπως; Κσληνυχτα σας!

Ποιών

τουρκοΠόντιων σκουπίδι; Στα τσακίδια στην πατρίδα σου τα Σκόπια σλάβικο άθυρμα, που θα μαγαρίσεις το όνομα της Μακεδονίας! Ο Μακεδνός δεν είναι σλάβος γελοίε!

Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ προς SV

Πως ειναι δυνατον να σκεφτονται διαφορετικα φιλε μου ολοι αυτοι που σχιλιαζουν?Αφου εχουν ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΓΝΟΙΑ!Για να καταλαβεις οι δικοι μου οι γονεις μεχρι το 1980 (ειμαι πενηνταρης) μπροστα σε μενα και τα αδελφια μου δεν ανεφεραν τιποτα κατα της επισημης κρατικης εκδοχης για την ιστορια ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.Και σκεψου, μετα το 1974 ειχε ερθει η δημοκρατια, αλλα ο κοσμακης ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ!

Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ειναι οτι καπου εχουν δικιο!Μετα το 1922 (αφου η Ελλαδα ειχε την "τυχη" να καρπωθει το μεγαλυτερο και καλυτερο κομματι της Μακεδονιας) αρχισε ενα φοβερο , πρωτοφανες στα παγκοσμια χρονικα, πογκρομ εναντιον του σλαβοφωνου στοιχειου στην περιοχη.Αφου εδιωξαν οι ελληνικες αρχες 300000 στη Βουλγαρια, στους υπολοιπους απαγορευαν να μιλανε στη μητρικη τους γλωσσα και οι χωροφυλακες παραμονευαν κατω απο τα παραθυρα των χωρικων και οποιον ακουγαν να μιλαει σλαβικα τον καλουσαν την αλλη μερα στο τμημα και τον εσπαγαν στο ξυλο.Χαρακτηριστικο ειναι οτι ακομα και γραικομανοι σλαβοφωνοι που ειχαν βοηθησει στον μακεδονικο "αγωνα" εφαγαν ξυλο απο τους παλειοελλαδιτες χωροφυλακες, επειδη "τα ζωα δεν μπορουσαν να μαθουν τα ελληνικα". Ολα αυτα γινανε τοτε με την προτροπη και επιταγη των εγγλεζων, που επιθυμουσαν με καθε τροπο τον αποσλαβισμο της περιοχης, τρεμοντας απο την καθοδο στο Αιγαιο της ομοδοξης σλαβικης "Αρκουδας". Οι εγγλεζοι προσπαθησαν να δημιουργησουν ενα τεχνητο κρατος, κατι σαν το επισης ακρα ρατσιστικο και σωβινιστικο Ισραηλ για να παιξει το ρολο του χωροφυλακα τους στην περιοχη.Ομως καπου δεν τους βγηκε. Ο νεοελληνικος λαος απεδειξε με την εποποιια του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ οτι ειναι αντιθετος σε αυτα τα σχεδια.Τα "παλαιομενα" πλεον εγγλεζικα συμφεροντα υποστηριζαν παντοτε ενα 20% πουλημενοι και εγκαθετοι ελλαδιτες, οι λεγομενοι μοναρχοφασιστες.Απογονοι τους οι σημερινοι πατριδοκαπηλοι, νεοναζιστες και νεοφασιστες, τα εθνικια και ο απεριγραπτος προδοτικος κληρος. Και ερωτω, με τι ακριβως προκαλει ο Μπογιατζης?Λεει ψεμματα?Εκτος των βουλγαριζοντων το 1922 οι ελληνικες αρχες δεν εδιωξαν χωρις διεθνεις συμφωνιες τους σλαβομακεδονες απο την ελληνικη Μακεδονια?Ελεος πια με αυτο το "προκαλει".Οπως λεει και ο σκηνοθετης, η Ελλαδα εχει δημοκρατια (την οποια απεκτησε μετα απο δεκαετιες λαικων αγωνων και πολυ χυμενο αιμα απο τους αγωνιστες), ο καθενας προβαλει τις αποψεις του και ο καθενας θα κρινει.Μονο που τωρα δεν θα κρινουν κατ αποκλειστικοτητα οι εγκαθετοι φασιστες , τα ΤΕΑ και οι παρακρατικοι.

μ

Που τα έμαθες όλα αυτά να μας πεις τις πηγές σου, σκοπιανέ όσο και να θέλεις Μακεδόνας δεν θα γίνεις ποτέ,στην προπαγάνδα είσαι πρώτος .... Η απόλυτη κατάντια για έναν λαό να μην έχει ιστορία και να κλέβει των άλλων, δεν έχουν τι να λένε στα παιδιά τους ,γιατί να είναι υπερήφανοι. Γλώσσα βουλγαροσερβική και λαός σλαβοαλβανικος, αυτό είσαι μάθε την πραγματική ιστορία και γίνε υπερήφανος γι αυτό που είσαι και όχι για αυτό που θες να είσαι. Με όποιον μορφωμένο στο εξωτερικό μιλήσεις όλοι ξέρουν Μακεδόνας=Ελληνας, γελάνε με το έκτρωμα του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας.

Νίκος

Το έχω παρατηρήσει αυτό και σε άλλα μπλογκ. Οι κουμουνιστές να προωθούν τα εθνικιστικά επιχειρήματα γειτονικών χωρών εις βάρος της Ελλάδας, χωρίς παράλληλα να αναφέρουν τι έκαναν οι χώρες αυτές στους Έλληνες την ίδια περίοδο. Πχ δεν αναφέρουν οι εν λόγω κουμουνιστές ότι οι Έλληνες της Αλβανίας διώχθηκαν και από το κουμουνηστικό καθεστώς, υπήρξε πογκρόμ κατά των Ελληνων στην Βουλγαρία μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο όπου μειώθηκε ο Ελληνικός πληθυσμός κατά 80% κλπ. ..............Τώρα θα μου πείτε γιατί το κάνουν αυτό οι κομμουνιστές; Γιατί φέρονται ως προδότες παίρνοντας το μέρος αυτών που επιτέθηκαν στην Ελλάδα κατά τους βαλκανικούς πολέμους; Γιατί λένε τη μισή αλήθεια, αυτή των αντιπάλων και όχι και την υπόλοιπη; Και εγώ έχω απορία. Γιατί το κάνετε; Αλήθεια τώρα δεν σας καταλαβαίνω;

Είχε

την "τύχη" να "καρπωθεί" αλήτη τα πατρογονικά της εδάφη; Σκοπιανό σκουλήκι, έξω απ`την πατρίδα μου!

Κάθοδο

στο Αιγαίο της "ομόδοξης" Σλαβικής αρκούδας; Είσαι βλαμμένο παιδάκι μου;;;

Ρωμαίος

Μήπως πρέπει να αλλάξουμε τροπάριο; - Κατέχετε παράνομα Ρωμαικά Εδάφη. - Έχετε κατασφάξει τον Ελληνισμό. - Καπηλέυεστε την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Λευτεριά στις Αλύτρωτες πατρίδες. Salve Imperator Romanorum et Constantinopolis

Άλλος Γεννίτσαρος εκ του...παιδομαζώματος!!!!

Είναι που με την "Συμφωνία"- ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Πρεσπών δεν θα υπήρχαν αλυτρωτισμοί εκ μέρους των ...ΓυφτοΣκοπιανών!!!!!!!!!

Προδότες

Γιατί σπούδασε στην Σόφια, οέο? Μήπως επειδή και οι Βούλγαροι μιλάνε "μακεδονικά"?

μακιςςς

Δεν θα μείνω στο χαρτη. Απλώς παρατηρώ την ομορφιά ψυχής που αναδεικνύεται από την ταινία. Την αισιοδοξία, την μεσογειακή λιακάδα, τη χαλάρωση, τις παραλιες, τα καφεδάκια. Ρε που έχουμε μπλέξει.

Θραξ

και ποιο ειναι το καστ των ελληνων εφιαλτων.....που με την τεχνη τους θελουν να μας πουν την αληθεια των σκοπιανων εθνικιστων? οταν λοιπον ερθει η ταινια στην ελλαδα δεν θα πρεπει να λογοδοτησουν οι καλιτεχνες αυτοι για τη συμμετοχη τους σε μια ταινια προπαγανδιστικη οπως και αυτη? να μας φωτισουν για την γνωση τους στα ιστορικα δεδομενα της εποχης? τι σοι ελληνες και ελληνιδες ειναι αυτοι?προφανως και δεν εχουν ζησει την βουλγαροποιηση της Μακεδονιας και Θρακης και την κατοχη......τα παιχνιδια που επαιξαν στην πλατη μας κατα τον 2ΒΠΠ οι σλαυοβουλγαροι που με το ετσι θελω κατηργησαν την ελληνικη γλωσσα σε ολα τα σχολεια και επιχειρησεις....ισως δεν ξερουν το παιδομαζωμα στις περιοχες αυτες προς βουλγαρια και γιουγκοσλαβια.........απλως ο παρας και μια ελευθερια αριστεριστικης αλλυλεγγυης τους οδηγησε σε μια ακατανοητη συνθηκη.........τι να πω πραγματικα θλιβομαι πιο πολυ για τη συμμετοχη ελληνων!!!!

aman

βρε αντε .... βουλγαροσλαβοι...

ε όχι και Μποζάτζι!

Γιάννη Μπογιατζή τον λένε τον άνθρωπο,όπως πολλούς Έλληνες.κατάλοιπο της τουρκοκρατίας.

@στο όνομα βρήκες να ...σταθείς εσύ????

Με κάτι τέτοια μυαλά (πεφωτισμένα....) σαν το δικό σου...φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Να μην ορίζουμε όχι μόνο την τσέπη μας(!) αλλά ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ και την ΙΣΤΟΡΙΑ μας....

Τον

άνθρωπο; Προφανώς ο ίδιος επέλεξε αυτή την εκδοχή του ονόματός του, ο σκοπιανοτραφής αν όχι σκοπιανογενής "δημιουργός"!

στερεολλαδιτης Μακεδονομαχος

Η εκει εκκλησια τι κανει?? ειναι οπως εδω? Μουγκα???

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lefed-1

Την επιτυχία της ελληνικής αποστολής κάνει μεγαλύτερη το γεγονός ότι στην άσκηση παίρνουν μέρος επαγγελματίες των επίλεκτων σωμάτων του στρατού με μέσο όρο ηλικίας σαφώς πολύ μικρότερο από αυτό των 40 χρόνων των μελών της ΛΕΦΕΔ

folegandros-gata

Σε βάρος των δύο μαθητών έχει σχηματιστεί δικογραφία - Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου ζήτησε να επιβληθεί και πρόστιμο 30.000 ευρώ στον γονέα του ενός εκ των παιδιών

29