Κύπρος: Ο ανεμοστρόβιλος «τους πήρε και τους σήκωσε» - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Κύπρος: Ο ανεμοστρόβιλος «τους πήρε και τους σήκωσε» - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών σε δεκάδες οικίες, μετά από το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από τα χωριά Παλαιομέτοχο και Άγιοι Τριμιθιάς

anemostrovilos_kypros1
Σε καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν χθες σε κατοικίες στις περιοχές των χωριών Παλαιομέτοχο και Άγιοι Τριμιθιάς προχωρούν σήμερα στη Κύπρο τα συνεργεία του υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία και με άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοτάρχη των Αγίων Τριμιθιάς, κ. Γιώργου Ιακώβου στο ΡΙΚ, περίπου 40-50 κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που σημειώθηκε χθες το απόγευμα. Ο κοινοτάρχης σημείωσε ότι ο ανεμοστρόβιλος μπήκε από τη μια πλευρά και βγήκε από την άλλη σαρώνοντας καινούριες οικοδομές.

Πρόσθεσε ότι η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στις πλείστες περιοχές.

Σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων, θύματα της κακοκαιρίας είναι δυο σκυλάκια τα οποία εντοπίστηκαν νεκρά μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.

anemostrovilos_kypros2


Κλείσιμο
anemostrovilos_kypros1



Σύμφωνα με όσα ανέφεραν κάτοικοι των Αγίων Τριμιθιάς τα σκυλιά λόγω της έντασης των ανέμων χτύπησαν πάνω σε τοίχο με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο.

Ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε χθες τα χωριά της επαρχίας Λευκωσίας, δημιούργησαν σημαντικές ζημιές σε σπίτια καταστρέφοντας στέγες και για αυτό το λόγο όλη τη νύχτα περιπολούσαν αστυνομικοί για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κλοπών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης