Νέα στάση εργασίας στο Μετρό - Σταματούν στις 11 το βράδυ οι συρμοί

4118065

Οι συρμοί της γραμμής 2 και 3 το Μετρό θα σταματήσουν να κινούνται στις 23:00 της Παρασκευής έως τη λήξη της βάρδιας - Επαναπροκηρύχθηκε η στάση εργασίας, αφότου κρίθηκε πράνομη και καταχρηστική

Νέα στάση εργασίας στο Μετρό από τις 23:00 σήμερα το βράδυ έως την λήξη της βάρδιας προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, προκειμένου να καλύψει τον σωματείο εργαζόμενων η στάση του οποίου κρίθηκε παράνομη δικαστικά.

Οι συρμοί θα σταματήσουν να κινούνται στις 23:00 της Παρασκευής έως τη λήξη της βάρδιας.

"H Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ για λόγους ασφάλειας του επιβατικού κοινού και λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση- ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), να επαναπροκηρύξει (με τα ίδια κατ΄ ουσίαν αιτήματα) την κριθείσα ως παράνομη στάση εργασίας στο Μετρό, αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, σήμερα 19 Οκτωβρίου 2018 στις 23:00", αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Νωρίτερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομες και καταχρηστικές τις δύο στάσεις εργασίας που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι.

Όπως είχε ανακοινώση η ΣΤΑΣΥ, τυχόν συμμετοχή στην προγραμματισμένη «παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως τη λήξη της λειτουργίας του μέσου, συνιστά αδικαιολόγητη απουσία».

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι για τη ζημία που θα προκληθεί στην ίδια και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, «αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Δημητρης Παπαδημητρίοου

Απόψε, ανακοινώνεται από τα ΜΜΕ ότι αναστέλλεται η στάση εργασίας στο ΜΕΤΡΟ, μιας και το δικαστήριο την έκρινε παράνομη και καταχρηστική, Δεν χρειάζομαι λοιπόν το αυτοκίνητό μου και μπαίνω στο μετρό να ανέβω στην Αθήνα. Μέσα στο ΜΕΤΡΟ ακούω ανακοινώσεις για την στάση εργασίας στις 11μμ. Και αποφασίζω να ρωτήσω στον υπεύθυνο σταθμού Συντάγματος. 10 το βράδυ. Εισπράττω την εξής απάντηση σε ουρλιαχτά: " δεν βλέπεις το χαρτί που γράφει 11;;; Αν δεν ίσχυε δεν θα το γράφαμε". Του ζητώ να μου μιλήσει ευγενικά, και μου λέει να φύγω από μπροστά του πριν μου κλείσει την ενδοσυνεννόηση. Προφανώς, κανείς δεν είπε ποτέ στον κύριο αυτό, ότι την στιγμή εκείνη εργάζεται και οφείλει τουλάχιστον ευγένεια στον επιβάτη που θα αναγκαστεί να γυρίσει σπίτι του πληρώνοντας 15 ευρώ ταξί!!!!

Ουστ

Κοπρόσκυλα! Λίγα τα ψωμιά σας! 'Αντε να περάσει στα χέρια ιδιωτών η συγκοινωνία να σταματήσετε να ταλαιπωρείτε εκατομμύρια κόσμου και να ζημιώνετε την οικονομία και το κύρος της χώρας με τις συνεχείς απεργείες σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekab12

Με βάση το σχέδιο που καταρτίζει το ΕΚΑΒ εξετάζεται το ενδεχόμενο εύρεσης σημείου στέγασης νέου Τομέα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης

kakopoiisi

Αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάζει το παιδί - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από λίγα χρόνια μετά την καταγγελία που έκανε η γιαγιά του παιδιού στις Αρχές, καθώς παρατήρησε ραγδαία αλλαγή στη συμπεριφορά του τότε 4χρονου αγοριού και σθεναρή άρνηση να επισκέπτεται τον πατέρα του