Και η Κύπρος στις υποχρεώσεις της Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Και η Κύπρος στις υποχρεώσεις της Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Η Κύπρος εξασφάλισε παράγραφο στα Συμπεράσματα για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας

sin_908
Η Κύπρος πέτυχε να συμπεριληφθεί στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, φράση στην παράγραφο για το μεταναστευτικό με την οποία ζητείται επιτακτικά η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για τις μεταναστευτικές ροές, αλλά και η αντίστοιχη συμφωνία επανεισδοχής, έναντι όλων ανεξαιρέτως των Κρατών Μελών, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου. Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης πραγματοποίησε εξειδικευμένη παρέμβαση για το θέμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι «όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα στο πλαίσιο των γενικών προβληματισμών και παρά το γεγονός ότι έχει περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών στην ΕΕ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την ιδιόμορφη κατάσταση η οποία επικρατεί στην περιοχή και ειδικά στην Κυπριακή Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι από την αρχή της χρονιάς η Κύπρος δέχεται δυσανάλογα μεγάλη πίεση από μεταναστευτικά ρεύματα, ιδιαίτερα από σχεδόν 3000 πρόσωπα παράτυπης εισόδου μέσα από τις κατεχόμενες περιοχές».

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης «συμμετείχε σήμερα στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην ημερήσια διάταξη του οποίου είναι κυρίως δύο σημαντικά θέματα πρώτα απ`όλα το ζήτημα της αποχώρησης της Βρετανίας (brexit), όπως βεβαίως και το μεταναστευτικό».

Για το brexit, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «πρόκειται πράγματι για μια δύσκολη διαπραγμάτευση», σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ακόμα κατάληξη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε τη θέση ότι οι 27 πρέπει να παραμείνουν σε μια ενιαία θέση ενωμένοι, προασπίζοντας τα συμφέροντα των Κρατών Μελών και των πολιτών, αλλά και τη συνοχή της ίδιας τη Ένωσης, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε την ιδιαίτερη σχέση που έχει η Κύπρος με την Βρετανία και είναι ευχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιδίωξη να υπάρξει μια συμφωνία που θα επιτρέπει να διατηρηθούν οι στενοί δεσμοί των δύο κρατών, αλλά και των ίδιων των πολιτών στη συνέχεια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης