Απίστευτες φωτογραφίες: Τεράστιο «πέπλο» από ιστούς αράχνης «κατάπιε» 1000 μέτρα βλάστησης στη Βιστωνίδα

Απίστευτες φωτογραφίες: Τεράστιο «πέπλο» από ιστούς αράχνης «κατάπιε» 1000 μέτρα βλάστησης στη Βιστωνίδα

H «απάντηση» της φύσης στην αύξηση των κουνουπιών 

vlii98
Ένα απίστευτα όμορφο και συνάμα εντυπωσιακό φαινόμενο εμφανίσθηκε για ακόμη μια φορά στις ακτές της λίμνης Βιστωνίδας στον δρόμο μπροστά από το Μετόχι της Μονής Βατοπεδίου στο Πόρτο Λάγος.

Ένα μοναδικό πέπλο ιστού αράχνης έχει εκταθεί τουλάχιστον 1000 μέτρα και έχει σκεπάσει όλη την βλάστηση δίπλα από την ακτή.

Το θέαμα εντυπωσιάζει διερχόμενους και επισκέπτες. Το πέπλο αράχνης «σκεπάζει» φυτά, θάμνους, φράχτη ακόμα και κάποια εκκλησάκια που υπάρχουν, δίπλα στη λίμνη Βιστωνίδα.

vl5
vl6
vl7


Στις φωτογραφίες αποτυπώνετε αυτό το παράξενο αλλά άκρως εντυπωσιακό θέαμα, που έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.

Κλείσιμο
Ιστός αράχνης 1000 μέτρα στην λίμνη Βιστωνίδα
Λίμνη Βιστωνίδα: τεράστιο πέπλο αράχνης



Η επιστημονική εξήγηση για το φαινόμενο

Το φαινόμενο της υπερανάπτυξης των αραχνών ακολουθεί το φαινόμενο της υπερανάπτυξης των πληθυσμών της σκνίπας. Αυτή είναι η επιστημονική εξήγηση για το πέπλο αράχνης που σκεπάζει ένα τμήμα παραπλεύρως του δρόμου στο Πόρτο Λάγος.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο μπορεί να μην είναι άγνωστο στους επιστήμονες αλλά είχε αρκετά χρόνια να εμφανιστεί με αυτή την ένταση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο φαινόμενο είχε εμφανιστεί πριν από ένα μήνα και στον Αιτωλικό.

Συγκεκριμένα στην ανατολική παραλία της λιμνοθάλασσας, πριν την γέφυρα, υπήρχε ένα τεράστιο «πέπλο» από ιστούς αράχνης που είχε καλύψει τα φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) σε μήκος τουλάχιστον 300 μέτρων.

Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για πρωτοφανές γεγονός επισημαίνοντας ότι εκείνες τις μέρες έκαναν την εμφάνισή τους σμήνη κουνουπιών.

vl1
vl2
vl3
vl4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης