«Πόλεμος» ακόμα και για έναν... φοίνικα στη Μύκονο

«Πόλεμος» ακόμα και για έναν... φοίνικα στη Μύκονο

Το φυτό που κάποιοι άγνωστοι προσπάθησαν να κάψουν εχθές, αποτελούσε όλο το καλοκαίρι αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ των υπεύθυνων δημοφιλούς μπιτς μπαρ και μελών της δημοτικής Αρχής, οι οποίοι υποστήριζαν ότι δεν ταιριάζει στην αισθητική του νησιού

mikonos-finikas
Άραγε μπορεί ένα φυτό να αποτελέσει αιτία αντιπαράθεσης; Στη Μύκονο όπου όλα μπορεί να συμβούν, μάλλον ναι.

Άλλωστε και τι δεν είδαν τα μάτια μας φέτος το καλοκαίρι. Από ιδιοκτήτες ακινήτων να παίζουν ανταρτοπόλεμο με τις πολεοδομικές Αρχές προκειμένου να κρύψουν τις παρανομίες τους, αστυνομικούς να γρονθοκοπούν θαμώνες σε μπαρ επειδή τους αγριοκοίταξαν μέχρι τουρίστες να πλακώνονται στο ξύλο για μια πρώτη ξαπλώστρα κύμα κι άλλα τρελά περιστατικά που πρέπει να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο για να τα συμπεριλάβουμε.

Βάσει αυτής της λογικής λοιπόν, θα φαινόταν περίεργο να ξεσπούσε πόλεμος για την ύπαρξη ενός φοίνικα πάνω σε ένα δρόμο; Μάλλον όχι.

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν αναφερόμαστε σε οποιονδήποτε δρόμο, αλλά σε εκείνον που οδηγεί στο ακριβοθώρητο “διαμάντι” της Ψαρρούς, το Nammos με την Vip πελατεία και τους τζίρους εκατομμυρίων ευρώ.

Στην αρχή του δρόμου λοιπόν, λίγο πριν πάρεις την κατηφόρα που σε οδηγεί στην είσοδο του μαγαζιού, οι άνθρωποι του Nammos σκέφτηκαν στις αρχές του καλοκαιριού να φυτέψουν ένα φοίνικα στη θέση μιας κατεστραμμένης τριγωνικής νησίδας που δεν έφερε σήμανση, ούτε φωτισμό, προκειμένου να γλιτώσουν από τα συχνά ατυχήματα εκείνων που επιχειρούσαν να βγουν με τα αυτοκίνητα τους και εκείνων που αποχωρούσαν από το Nammos.

Η αγορά του φοίνικα κόστισε 4.500 ευρώ και στα φύλλα του τοποθέτησαν φωτισμό ώστε μόλις πέφτει ο ήλιος να είναι ορατός από τους οδηγούς. Παράλληλα επισκευάστηκε και η νησίδα, έγινε ασφαλτόστρωση μέχρι την παραλία, δαπανώντας η επιχείριση περίπου 150.000 ευρώ.

Φαίνεται όμως ότι η ύπαρξη του τροπικού φυτού ήταν αρκετή για να “χαλάσει” την διάθεση των γειτόνων, που προχώρησαν σε καταγγελίες στην Επιτροπή Αισθητικής του δήμου Μυκόνου.

Η παρέμβαση δε της Επιτροπής ήταν άμεση. Μπορεί η Μύκονος να “δουλεύει” με τρύπιο αποχετευτικό, με δρόμους χωρίς φώτα, να μην υπάρχει επαρκής αστυνόμευση, ωστόσο αυτό που φάνηκε να προέχει ήταν η αφαίρεση του φοίνικα, πάση θυσία όπως διαμηνύθηκε από την δημοτική Αρχή στους υπεύθυνους της επιχείρησης.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Γκέλος έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις στους ιδιοκτήτες του Nammos, όχι τόσο για την επισκευασμένη νησίδα, όσο για τον φοίνικα.

Το ταλαίπωρο φυτό μπορεί να κατάφερε να βγάλει αλώβητο όλο το καλοκαίρι, όμως οι πολέμιοι του, ορκίστηκαν να το βγάλουν απο τη μέση, έστω και την ύστατη στιγμή.
Έτσι το βράδυ της Κυριακής, άγνωστοι προσπάθησαν να τον κάψουν.

Για κακή τους τύχη, περαστικός εντόπισε δευτερόλεπτα μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει και αμέσως ειδοποίησε τους υπάλληλους του μπιτς μπαρ για να προχωρήσουν στην κατάσβεση της και έτσι ο φοίνικας- σύμβολο του καπιταλιστικού παραθαλάσσιου ναού συνεχίζει να στέκεται αγέρωχος. Ως πότε άραγε; 

Κλείσιμο
Επιχείρησαν να πυρπολήσουν τον Φοινικα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης