Στην Κύπρο το ξέπλυμα των χρημάτων από το σκάνδαλο ποδοσφαίρου στο Βέλγιο

Στην Κύπρο το ξέπλυμα των χρημάτων από το σκάνδαλο ποδοσφαίρου στο Βέλγιο

Βάσει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, οι έρευνες των βελγικών αρχών έδειξαν ότι ο 52χρονος  Βόσνιος Νετζάντ Τάνοβικ συνεργάζεται με πολλές εταιρείες στην Κύπρο που ασχολούνται με αθλητική διοίκηση και εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών

pdo__9
Συνεργάτης ενός εκ των βασικών υπόπτων που συνελήφθησαν στο Βέλγιο σε σχέση με το σκάνδαλο που ξέσπασε για διαφθορά στο βελγικό ποδόσφαιρο φέρεται να είναι ο 52χρονος Βόσνιος Νετζάντ Τάνοβικ που συνελήφθη στην Κύπρο με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και χθες οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για σκοπούς έναρξης της διαδικασίας έκδοσής του στις Βρυξέλλες. Τα αδικήματα για τα οποία εκζητείται είναι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, φέρεται να είναι ο Σέρβος μάνατζερ παικτών Ντέγιαν Βελίκοβικ, ενώ ο 52χρονος ελέγχεται ως το πρόσωπο που τον βοηθούσε, με το ανάλογο αντίτιμο, να νομιμοποιεί χρήμα που προερχόταν από παράνομες ενέργειες, όπως στημένα παιχνίδια, ατασθαλίες με τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών κ.λπ. Ο εκζητούμενος είναι βοσνιακής καταγωγής με κυπριακή υπηκοότητα και δραστηριοποιείται ως λογιστής στην Κύπρο εδώ και περίπου 27 χρόνια.

Βάσει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, οι έρευνες των βελγικών αρχών έδειξαν ότι ο 52χρονος συνεργάζεται με πολλές εταιρείες στην Κύπρο που ασχολούνται με αθλητική διοίκηση και εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών, στις οποίες ενέχεται έμμεσα ο Ντέγιαν Βελίκοβικ, ενώ ο ίδιος είναι διευθυντής σε πολλές άλλες κυπριακές εταιρείες. Με τον Βελίκοβικ φέρεται να συνδέεται μακροχρόνια υποβοηθώντας τον με τον καταρτισμό πλαστών συμβολαίων και τιμολογίων για τα οποία χρησιμοποιεί το όνομα μίας εκ των δικών του εταιρειών, ή κατέχει έγγραφα τα οποία καταρτίστηκαν από τον Βελίκοβικ προς τον σκοπό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Δηλαδή, με τη χρήση του ονόματος της μίας εκ των εταιρειών του, νομιμοποιεί το μαύρο χρήμα που εξασφαλίζει ο Βελίκοβικ.

Η έναρξη της διαδικασίας για την έκδοση του 52χρονου στο Βέλγιο θα γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι, καθώς ο συνήγορός του, Πάνος Παφίτης, ζήτησε χρόνο για να μελετήσει τα όσα καταγράφονται στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράλληλα για να διαβουλευθεί με τον πελάτη του για το εάν θα συγκατανεύσει στην έκδοσή του ή όχι. Ο εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας δεν έφερε ένσταση και έτσι ο 52χρονος διατάχθηκε όπως μέχρι τότε παραμείνει υπό κράτηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης