Αποχωρεί ο Βασίλης Κορκίδης από τη θέση του προέδρου της ΕΣΕΕ

Αποχωρεί ο Βασίλης Κορκίδης από τη θέση του προέδρου της ΕΣΕΕ

«Η χώρα εισέρχεται σε μία νέα εποχή και καλείται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες ώστε να επιτύχει τη βιώσιμη ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Κορκίδης

basilis-korkidis
Αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) ο Βασίλης Κορκίδης τον Νοέμβριο, οπότε ολοκληρώνεται η τρίτη θητεία του. Αυτό γνωστοποίησε ο κ. Κορκίδης στον χαιρετισμός του σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με θέμα «Σχέση ΟΚΕ, κοινωνικών εταίρων, Βουλής και κοινωνίας των πολιτών για την εδραίωση της δημοκρατίας, την ανάπτυξη και τη μείωση των ανισοτήτων».

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι σήμερα ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και του τρόπου δράσης της πλευράς της εργασίας και εκείνης των επιχειρήσεων είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Με στόχο τη διατήρηση και εμβάθυνση του δημοκρατικού κεκτημένου με ταυτόχρονη μείωση των ανισοτήτων που βαθαίνουν.

«Ένας κύκλος έκλεισε με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής... Αισθάνομαι ότι με την πολύτιμη συμβολή των συναδέλφων μου στην ΕΣΕΕ καταφέραμε να εγγράψουμε στη συλλογική συνείδηση ότι ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί βασική προϋπόθεση της δημοκρατίας και σε αυτό το πλαίσιο να κατοχυρώσουμε έναν αυτόνομο ρόλο για τη ΜμΕ στο πεδίο των πολιτικών, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΕΣΕΕ, σε έναν μήνα έχει εκλογές, θα αναδείξουμε τη νέα διοίκηση και θα εισέλθει σε μία νέα εποχή. Η δέσμευσή της, ωστόσο, για την ουσιαστική συνεργασία με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και την ενεργό συμμετοχή στον διάλογο με την ΟΚΕ, είναι δεδομένη. Άλλωστε, και η χώρα εισέρχεται σε μία νέα εποχή και καλείται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες ώστε να επιτύχει τη βιώσιμη ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Κορκίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης