Η συμφωνία των Πρεσπών στο μικροσκόπιο της Ολομέλειας των δικηγόρων

Η συμφωνία των Πρεσπών στο μικροσκόπιο της Ολομέλειας των δικηγόρων

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων συζητήθηκαν τα νομικά θέματα που προκύπτουν από τη συμφωνία των Πρεσπών – Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του δικηγορικού και του δικαστικού σώματος

vervesos_thessaloniki
«Νομικά ζητήματα που προκύπτουν από τη συμφωνία των Πρεσπών πριν και μετά το δημοψήφισμα» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε κεντρικό ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας

Οι εισηγητές ανέπτυξαν ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες νομικά θέσεις, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού στις τέσσερις και πλέον ώρες της εκδήλωσης.

Εισηγητές ήταν: Ο ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του ΕΚΠΑ Άγγελος Γιόκαρης, η ομότιμος καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Ζωή Παπασιώπη - Πασσιά, η αφ. καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Παρούλα Νάσκου - Περράκη, ο ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνιος Μπρεδήμας, ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, ο πρόεδρος του ΔΣΘ και Δρ Εμπορικού Δικαίου Ευστάθιος Κουτσοχήνας και ο μόνιμος λέκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, δικηγόρων, νομικών και κοινού.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Ολομέλειας Δημήτριος Βερβεσός, ο πρόεδρος του ΔΣΘ Ευστάθιος Κουτσοχήνας, και ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΔΣΘ, Στυλιανός Μαυρίδης.

Παράλληλα, χαιρετισμούς και παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο καθηγητής Α.Π.Θ - συγγραφέας Δημήτριος Καραμήτσος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γεώργιος Σταματογιάννης, οι πρώην πρόεδροι του ΔΣΘ, Δημήτριος Γαρούφας και Νικόλαος Βαλεργάκης κ.ά.

Κλείσιμο
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιων Σχέσεων και Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης του Δ.Σ.Θ. Αναστάσιος Ντούγκας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Βυζαντινή Χορωδία του ΔΣΘ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης