Σχέσεις των διαρρηκτών του γραφείου του Αντώναρου με το αντάρτικο πόλης αναζητούν οι Αρχές

Σχέσεις των διαρρηκτών του γραφείου του Αντώναρου με το αντάρτικο πόλης αναζητούν οι Αρχές

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν 14 κλοπές από δικηγορικά, συμβολαιογραφικά και εταιρικά γραφεία, μεταξύ των οποίων και το γραφείο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ε. Αντώναρου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαηλιού

astinomia-opla
Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο νεαρών τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Εξάρχεια μετά από διαρρήξεις σε δικηγορικά και συμβολαιογραφικά γραφεία του Κολωνακίου, δημιουργεί περίεργους συνειρμούς στους αστυνομικούς που ψάχνουν υπόγειες διαδρομές και σχέσεις των συλληφθέντων με άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις του σύγχρονου αντάρτικου πόλης.

Ο 20χρονος, γόνος ευκατάστατης οικογένειας των Αθηνών που προφυλακίστηκε αλλά και ο 25χρονος που αφέθη ελεύθερος προβληματίζοντας τους αστυνομικούς, δεν δείχνουν για απλοί “ποντικοί” που τρύπωναν σε γραφεία για να αρπάξουν μικροποσά. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών από δικηγορικά, συμβολαιογραφικά και εταιρικά γραφεία (οι πληροφορίες λένε ότι οι έρευνες που γίνονται για ταυτοποιήσεις θα ξεπεράσουν τις 20) ανάμεσα τους το γραφείο του πρώην βουλευτή της ΝΔ και κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαηλιού από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, οι δράστες, μαζί με έναν 30χρονο ημεδαπό συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από επαγγελματικούς χώρους στα Εξάρχεια.

Κατά τη συνήθη τακτική τους, εισέρχονταν στα κτίρια παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους και στη συνέχεια διερρήγνυαν τα στεγαζόμενα γραφεία είτε παραβιάζοντας τις θύρες τους, είτε από τον φωταγωγό είτε με τη μέθοδο της τοιχορυχίας, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, φορητούς υπολογιστές, τιμαλφή καθώς και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 546 ευρώ
Κλείσιμο
Δύο φορητοί υπολογιστές
Κοσμήματα
Θρησκευτική εικόνα
Διαρρηκτικά εργαλεία
Τρία μαχαίρια
Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Αντιασφυξιογόνος μάσκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης