Ο Νίκος Αναστασιάδης παίζει με τα δύο σκυλιά του

Ο Νίκος Αναστασιάδης παίζει με τα δύο σκυλιά του

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων φωτογραφήθηκε με τα σκυλιά του – Είναι μόνιμοι «κάτοικοι» του Προεδρικού Μεγάρου 

anastasiadis_skylakia
Με τα σκυλιά του που είναι μόνιμοι «κάτοικοι» του Προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία, φωτογραφήθηκε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ζώων». Τα δύο σκυλιά που ζουν στο Προεδρικό Μέγαρο υιοθετήθηκαν από στέγη αδέσποτων μετά το ατύχημα που στοίχισε την ζωή του «Λίο» ο οποίος ήταν ο αγαπημένος σκύλος του Ν. Αναστασιάδη. Ο Λίο τραυματίστηκε από αυτοκίνητο της προεδρικής φρουράς και πέθανε πριν μεταφερθεί σε κτηνίατρο.

Ο Ν. Αναστασιάδης σε μήνυμα του στο Facebook έγραψε:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων επιθυμώ να επαναλάβω ότι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας παραμένει το μεγάλο θέμα της Ευημερίας και Προστασίας των Ζώων. Τα προηγούμενα χρόνια κάναμε μεγάλα βήματα, όσον αφορά την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου, την ενδυνάμωση των ελεγκτικών και συμβουλευτικών μηχανισμών και την υιοθέτηση στοχευμένων προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν τα αδέσποτα και κατοικίδια ζώα, τους ζωολογικούς κήπους και τα κτηνοτροφικά ζώα. Με το Παγκύπριο Σχέδιο Στειρώσεων Αδέσποτων Γάτων με ετήσιο προϋπολογισμό €75.000 και την αύξηση της ετήσιας κρατικής χορηγίας προς τις φιλοζωικές οργανώσεις σε €100.000.

Η ευημερία και προστασία των ζώων αφορά όλους μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας κρίνεται και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα ζώα. Για αυτό τον λόγο, Πολιτεία και Κοινωνία, μαζί οφείλουμε να δώσουμε στα ζώα τον σεβασμό που τους αξίζει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης