Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε συμπληρωματική αναφορά για τις φωτιές στην Αττική

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε συμπληρωματική αναφορά για τις φωτιές στην Αττική

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε συμπληρωματική αναφορά στην εισαγγελία Πρωτοδικών για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική – Εκφράζει φόβους για παρεμβάσεις προκειμένου να αποσοβηθούν οι ευθύνες υψηλά ιστάμενων παραγόντων»

zwi_kwnstantopoulou
Φόβο και ανησυχία για «τις παρεμβάσεις που επιχειρούνται στην έρευνα προκειμένου να αποσοβηθούν οι ευθύνες υψηλά ιστάμενων κυβερνητικών, αυτοδιοικητικών και επιχειρησιακών παραγόντων» εκφράζει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπεύθυνος στρατηγικής και επικοινωνίας του κόμματος Διαμαντής Καραναστάσης σε συμπληρωματική αναφορά που κατέθεσαν σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική στις 23 Ιουλίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 99 άτομα.

Μάλιστα, η κυρία Κωνσταντοπούλου μετά την κατάθεση της αναφοράς - συμπληρωματικής σε αυτή που είχαν καταθέσει στην εισαγγελία στις 6 Αυγούστου - σε δήλωσή της επανέλαβε πως «αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για «ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης» και επισήμανε πως «οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν, όπως και αυτοί που επιδιώκουν τη συγκάλυψη και την υπόθαλψη».

Με την κατάθεση της συμπληρωματικής αναφοράς της η κυρία Κωνσταντοπούλου προσκόμισε στην εισαγγελία νέα στοιχεία, στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

Συγκεκριμένα, στα νέα στοιχεία που προσκόμισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στην εισαγγελία περιλαμβάνονται:

-Δημόσιες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών , της Περιφερειάρχη Αττικής, από τις οποίες προκύπτουν εναλλασσόμενα σενάρια συγκάλυψης και αντιμετάθεση ευθυνών.

Κλείσιμο
-Αναρτήσεις του Δήμου Αθηναίων για την εκκένωση της κατασκήνωσης και τη διάσωση των παιδιών , από τις οποίες προκύπτει ότι η εκκένωση της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές με οργανωμένο τρόπο ήταν απολύτως εφικτή.

-Πρωτότυπες και αδημοσίευτες μαγνητοσκόπησες του κ. Κωστή Σαββιδάκη από το λιμάνι της Ραφήνας , το βράδυ της τραγωδίας. Από αυτές προκύπτει, όπως υπογραμμίζει στην αναφορά της η κυρία Κωνσταντοπούλου, ότι ήδη από τις 23:05 το βράδυ, είχαν εναποτεθεί στο Λιμάνι, σε χώρο μακριά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, δυο σωροί, που παρέμεναν εκεί επί δίωρο τουλάχιστον.

-Μαρτυρίες πολιτών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δόθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους.

-Δημοσιεύματα για τις πυρκαγιές της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης