Ρόδος: Απαλλάχτηκε Σουηδός κατηγορούμενος για το βιασμό 20χρονης

Ρόδος: Απαλλάχτηκε Σουηδός κατηγορούμενος για το βιασμό 20χρονης

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές το 2017 - Οι αντιφάσεις της 20χρονης στην κατάθεσή της και  το χρονικό της υπόθεσης

viasmos_ginaikas
Απαλλάχτηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ένας 24χρονος Σουηδός που κατηγορούνταν για το βιασμό 20χρονης Νορβηγίδας.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές, μετά από καταγγελία που έκανε πέρυσι το καλοκαίρι η 20χρονη αλλοδαπή και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 24χρονου και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του.

Μετά την απολογία του ο 24χρονος Σουηδός, συνοδευόμενος από το συνήγορό του, είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους ενώ πριν μερικές ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου αποφάσισε με βούλευμά του να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του αλλοδαπού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το rodiaki.gr, το Δικαστικό Συμβούλιο της περιοχής μας κατέληξε στην απόφαση αυτή καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτουν ενδείξεις τέτοιες ώστε να παραπεμφθεί ο αλλοδαπός σε δίκη.

Σημειώνεται πως η νεαρή Νορβηγίδα είχε προβεί και σε δεύτερη κατάθεση λίγες ημέρες μετά την καταγγελία που είχε κάνει. Τότε η αλλοδαπή είχε δηλώσει ότι «δεν ήξερε αν τη βίασε» ο 24χρονος Σουηδός και είχε προσθέσει «δεν νομίζω και δεν πιστεύω να έγινε κάτι, απλώς δεν ήμουν σίγουρη λόγω της μέθης μου». Η αλλοδαπή μάλιστα είχε τονίσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του 24χρονου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στις 31 Ιουλίου 2017 το πρωί η 20χρονη αλλοδαπή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τη σύλληψη του Σουηδού.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί η 20χρονη διασκέδαζε έως τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου 2017 σε μπαρ στην πόλη της Ρόδου όταν ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και βγήκε έξω.

Λίγα λεπτά αργότερα την ακολούθησε και ο 24χρονος Σουηδός, ο οποίος έδειξε να ενδιαφέρεται για την υγεία της, ενώ της πρότεινε να μεταβούν στο δωμάτιό του προκειμένου να ξεκουραστεί. Η 20χρονη αλλοδαπή δέχτηκε και σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που έκανε, εκεί ο 24χρονος συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της παρά τη θέληση της.

Η απολογία

Όλα τα παραπάνω αρνήθηκε κατά την απολογία του ο 24χρονος Σουηδός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλώσει στην ανακρίτρια μεταξύ άλλων πως διαμένει μαζί με την οικογένειά του και εργάζεται στη Σουηδία σε εταιρεία μεταφορών. Λόγω όμως περικοπών ο εργοδότης του, του ζήτησε να πληρώνεται το μισό μισθό για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) και να μην δουλεύει.

Εκείνος δέχτηκε και προκειμένου να αυξήσει το εισόδημά του αποφάσισε να εργαστεί στις δημόσιες σχέσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με Σουηδούς πελάτες, στη Ρόδο. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα μοιράζουν και φυλλάδια με τα happenings των καταστημάτων αυτών και έτσι γνωρίστηκε με την 20χρονη από τη Νορβηγία και τις φίλες της, τις οποίες και ενημέρωσε για ένα πάρτι που θα γινόταν το βράδυ της 31ης Ιουλίου 2017.

Πράγματι οι κοπέλες πήγαν στο πάρτι και αφού κατανάλωσαν δύο ποτά, ο 24χρονος με την 20χρονη βγήκαν έξω από το μαγαζί για να μιλήσουν. Η αλλοδαπή ζήτησε από τον Σουηδό να πάνε κάπου πιο ήσυχα και έτσι πήγαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε και όπου εκεί ήταν και ο συγκάτοικός του, ο οποίος στη συνέχεια έφυγε.

Οι δύο αλλοδαποί κάθισαν για ώρα στο μπαλκόνι και καθώς ήταν κουρασμένοι και οι δύο (ο ένας από τη δουλειά και η άλλη από το ταξίδι) μπήκαν μέσα και ξάπλωσαν στο κρεβάτι. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στο δωμάτιο και ο συγκάτοικος μαζί με την κοπέλα του, οι οποίοι ξάπλωσαν στο διπλανό κρεβάτι.

Ο 24χρονος ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια τους πήρε ο ύπνος και το πρωί όταν ξύπνησαν η κοπέλα πήρε τα ρούχα της και έφυγε, ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να πει ότι είχαν ερωτική επαφή αφού ήταν ντυμένος με τα ρούχα του, ενώ και ο συγκάτοικος του, του δήλωσε ότι απλώς κοιμόντουσαν όση ώρα εκείνος συζητούσε με την κοπέλα του.

Μετά την απολογία, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης