Φωτιές σε Κεφαλονιά και Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών

Φωτιές σε Κεφαλονιά και Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον δήμο Ανατολική Μάνης στη Λακωνία

fotia-kefa-1
Σε δύο σημεία συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τη φωτιά οι πυροσβέστες. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι στην Κεφαλονιά όπου μαίνεται ανεξελέγκτη η φωτιά στην περιοχή της Πάστρας.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες που θα ενισχυθούν με ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ σύμφωνα με το inkefalonia.gr στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς βρίσκονται ένα ελικόπτερο Super Puma και δύο αεροσκάφη Καναντέρ για να συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος.

Κατά πληροφορίες η αστυνομία εκκένωσε προληπτικά ξενοδοχείο στην περιοχή του Κατελειού ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε ο οικισμός του Άνω Κατελειού με τους κατοίκους του να κατευθύνονται προς την παραλία.

Βίντεο από τη φωτιά στην Κεφαλονιά το απογευμα της Πέμπτης:






Το δεύτερο μέτωπο είναι στη δημοτική ενότητα Μόβρης στην Αχαΐα. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο ενώ η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων από Λιμνοχώρι προς Σαγέϊκα καθώς και από Σαγέϊκα προς δάσος Στροφυλιάς.

Κλείσιμο
Και στις δύο περιοχές αυτό που προβληματίζει τους πυροσβέστες είναι οι ισχυροί άνεμοι που θα συνεχίσουν να πνέουν τις επόμενες ώρες.

Αντίθετα καλύτερα είναι τα νέα από το μέτωπο στο δημό Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία καθώς όπως ανακοίνωσε λίγο πριν τις 6 η πυροσβεστική η φωτιά μεταξύ των περιοχών Χιμάρας και Πυρρίχου τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης