«Καμπάνα» 100.000 ευρώ για τα «κολαστήρια» της Μόριας και της ΒΙΑΛ

«Καμπάνα» 100.000 ευρώ για τα «κολαστήρια» της Μόριας και της ΒΙΑΛ

Το πρόστιμο επιβλήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

4183983
Στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων συνολικού ύψους 100.000 ευρώ στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προχώρησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου και της ΒΙΑΛ στη Χίο.

Πιο συγκεκριμένα:

Α. Με την Απόφαση επιβολής κυρώσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στο νησί της Λέσβου, επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ για τη διαρκή παράβαση που αφορά στην πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος με την αυθαίρετη διοχέτευση αστικών λυμάτων στον παρακείμενο χείμαρρο, γεγονός που προκαλεί ανεξέλεγκτες συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής.

Β. Με την Απόφαση επιβολής κυρώσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός στο νησί της Χίου, επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη συνεχιζόμενη πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος, την ύπαρξη λυμάτων και στερεών αποβλήτων εντός του Κέντρου και τα οποία καταλήγουν σε γειτονικές ιδιοκτησίες, γεγονός που προκαλεί περιβαλλοντική ρύπανση και κίνδυνο επικείμενης μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.

Οι υπεύθυνοι των δύο Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Λέσβο και Χίο καλούνται και πάλι να φροντίσουν άμεσα για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, αλλιώς θα επιβληθούν νέες διοικητικές κυρώσεις.

Πηγή: Astraparis.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης