Κύπρος: 65 μετανάστες με ψαρόβαρκα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο

Κύπρος: 65 μετανάστες με ψαρόβαρκα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο

Μεταξύ των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος ήταν 24 παιδιά και 18 γυναίκες, οι δύο εκ των οποίων σε κατάσταση εγκυμοσύνης

cyprus
Πλοιάριο με 65 μετανάστες, ανάμεσα τους 24 παιδιά ηλικίας από ενός μηνός έως 15 χρόνων, και δύο έγκυες γυναίκες, εντόπισαν λίγο πριν το μεσημέρι τα ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας να πλέει στα ανοικτά του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο τα νοτιοανατολικά του νησιού. Κινητοποιήθηκε η Ναυτική και Λιμενική Αστυνομία του Παραλιμνίου, και τέθηκε σε ετοιμότητα η Πολιτική Άμυνα.

Το σκάφος συνοδευόμενο από πλωτά του Λιμενικού ελλιμενίστηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Γεωργίου στις 4 το απόγευμα. Εντός του σκάφους επέβαιναν εκτός από τα 24 παιδιά, 18 γυναίκες, οι δύο από αυτές σε κατάσταση εγκυμοσύνης, και 23 άντρες.

Οι 65 μετανάστες βρίσκονται υπό τη φροντίδα των αρμοδίων Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας που καταγράφουν με προσωπικές συνεντεύξεις όσα περισσότερα στοιχεία γι αυτούς, διότι σύμφωνα με αστυνομικό εκπρόσωπο, οι πλείστοι δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι δύο έγκυες θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Τη φροντίδα των παιδιών θα αναλάβουν οι αρμόδιες Κυβερνητικές Υπηρεσίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης