Κοζάνη: Αγόραζε τα καλώδια που έκλεβε υπάλληλος της ΔΕΗ από ορυχείο

Κοζάνη: Αγόραζε τα καλώδια που έκλεβε υπάλληλος της ΔΕΗ από ορυχείο

Ο δράστης των κλοπών κατηγορείται για την λεηλασία του ορυχείου

kalodia_dei
Στα χέρια των αντρών της Ασφάλειας βρίσκεται και ο κλεπταποδόχος του 54χρονου υπαλλήλου της Δ.Ε.Η. που είχε εντοπιστεί την περασμένη Πέμπτη, όταν αποδείχθηκε ότι έκλεβε επί οκτώ ολόκληρα χρόνια καλώδια χαλκού από το ορυχείο της επιχείρησης στην Κοζάνη, εκμεταλλευόμενος την πρόσβαση που είχε σε αυτό ως εργαζόμενος.

Πρόκειται για έναν 51χρονο Έλληνα ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του σε περιοχή της Κοζάνης. Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί, βρήκαν αποθήκη καλώδια χαλκού συνολικού βάρους ενός κιλού και τέσσερις λαμπτήρες αλογόνου φωτισμού δρόμου, τα οποία του είχε πουλήσει ο 54χρονος δυο ημέρες πριν συλληφθεί, αλλά και μέσα στο σπίτι καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 157 κιλών τα οποία του είχε παραδώσει ο δράστης εδώ και δυο χρόνια!

Όλα τα κλοπιμαία αποδόθηκαν σε υπεύθυνο της ΔΕΗ, ενώ ο 51χρονος αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης των κλοπών κατηγορείται για την λεηλασία του ορυχείου, που είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2010! Μάλιστα, στον χώρο εργασίας και το σπίτι του είχαν βρεθεί κλεμμένα καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 427 κιλών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης