Επίθεση Ρουβίκωνα με μπουκάλια στην πρεσβεία του Ιράν

Δείτε βίντεο από την επίθεση που πραγματοποίησαν 10 μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτες - Ζήτησαν από τον οπλισμένο φρουρό να βγει από το κουβούκλιο «για να μην χτυπήσεις από τα γυαλιά« - Ανάληψη ευθύνης μέσω... Facebook από ηγετικό στέλεχος της ομάδας

Επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας μέλη του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίθεση έγινε στις 6 το πρωί.

Περίπου 10 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες πέταξαν μπουκάλια με μπογιές στο κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Στρατηγου Καλάρη ενώ προκάλεσαν φθορές και στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.

Στο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης φαίνονται τα μέλη του Ρουβίκωνα να πλησιάζουν πεζή την πρεσβεία με έναν εξ αυτών να ζητά από τον οπλισμένο φρουρό να μην πάρει τηλέφωνο και να τον παρακαλεί να βγει από το κουβούκλιο «για να μην χτυπήσεις από τα γυαλιά». Αμέσως μετά με μια βαριοπούλα στα χέρια σπάει το κουβούκλιο ενώ τα υπόλοιπα μέλη του Ρουβίκωνα πετούν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στο κτήριο.



Την επίθεση ανακοίνωσε λίγο μετά τις 7 και το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης ο οποίος σε ανάρτηση του στο Facebook έγραψε: «Επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό. Τιμή στους δολοφονημένους Κούρδους αγωνιστές».




Αν και ο αστυνομικός φρουρός ενημέρωσε τους συναδέλφους του, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr