Αντιφασιστική συναυλία και πορεία για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι

Αντιφασιστική συναυλία και πορεία για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι

Μεγάλη αντιφασιστική συναυλία και πορεία στον νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου– Δραπετσώνας με τίτλο «5 ΧΡΟΝΙΑ #σιγά_μη_φοβηθώ» -  Παράλληλα πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις από αντιφασιστικές ομάδες και συλλογικότητες της Αριστεράς στην πλατεία Ομονοίας και στην πλατεία Συντάγματος

paul_09
Μεγάλη συναυλία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του νεαρού τραγουδιστή, Παύλου Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά, πραγματοποιείται σήμερα 15 Σεπτεμβρίου στον νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Στη συναυλία με τίτλο «5 Χρόνια #Σιγά μη φοβηθώ» θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από όλο το μουσικό φάσμα, ενώ τα έσοδα της συναυλίας, θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, καλούν και στις 18 Σεπτεμβρίου στην κεντρική αντιφασιστική πορεία που θα ξεκινήσει από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι και θα καταλήξει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Η οικογένεια και φίλοι του Παύλου Φύσσα, σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

«Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε "το Τέρας" στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία, είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν. Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμερα στεκόμαστε κι εμείς ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους του, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν "νόμιμο" πολιτικό κόμμα, και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της, σε συνεχεία των ιδεολογικών της προγόνων».

Ακόμη στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η καταδίκη των νεοναζί στον δρόμο πρέπει να υποδεχθεί την τυπική καταδίκη από τη δικαιοσύνη, που οφείλει να είναι βαριά και συνολική. Επίσης, αυτονόητο για μας είναι ότι σε κάθε περίπτωση οι αγώνες δίνονται στον τόπο και στον χρόνο που διαμόρφωσαν οι ιστορικές συγκυρίες και όχι σε τόπο και σε χρόνο που καθένας ή κάποιοι μεμονωμένα κρίνουν προς το πολιτικό συμφέρον τους.

Με αφορμή την επέτειο των πέντε ετών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και οι δήμαρχοι Πειραιώς, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περάματος, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση τονίζοντας πως: «Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι, συνεχίζουν να απειλούν και να δηλητηριάζουν τη δημοκρατία και τις θεσμικές λειτουργίες της».

Κλείσιμο
Στην ανακοίνωσή τους ακόμη επισημαίνουν: «Στην Ελλάδα της κρίσης που δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, η επανεμφάνιση του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του εθνικισμού δεν συνιστά ένα μακρινό ενδεχόμενο, μια αόρατη απειλή. Ο φασισμός δεν στρέφεται μόνο ενάντια στις μειοψηφίες και στις μειονότητες αλλά ενάντια σε όλο το λαό και την εργατική τάξη , ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα λαϊκά, εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα».

Κλείνοντας υπογραμμίζουν ότι «η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός της δημοκρατίας και της συμμετοχής, καλείται να αξιοποιήσει την άμεση σχέση της με την κοινωνία κρατώντας ζωντανή τη συλλογική ιστορική μνήμη, επαναφέροντας και αναζωογονώντας στην συνείδηση και στην κουλτούρα της τις αντιφασιστικές παραδόσεις και την κληρονομιά των αγώνων για δημοκρατία και ελευθερία».

Σημειώνεται πως σήμερα 15 Σεπτεμβρίου παργματοποιούνται, επίσης, κινητοποιήσεις από αντιφασιστικές ομάδες και συλλογικότητες της Αριστεράς στην πλατεία Ομονοίας και στην πλατεία Συντάγματος.

paul_001
paul_03
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης